Kurumların Görüşü Alındı
reklam
14 Temmuz 2016
Kurumların Görüşü Alındı

Kurumların Görüşü Alındı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in Saray’ın Safaalan Mahallesi’ne yapılması planlanan taş ocağı ile ilgili TBMM’de yaptığı konuşmaya ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı

Milletvekili Doğan, yaptığı yazılı açıklamada “28257 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Yer Altı Sularının Kirlenmeye ve Bozulmaya Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik” ile 28437 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “İçme Suyu Temin Edilen Akifer ve Kaynakların Koruma Alanlarının Belirlenmesi Hakkında Tebliğ” gereği, hidrojeolojik rapor hazırlanarak DSİ 11’inci Bölge Müdürlüğü’ne sunulacaktır. Hidrojeolojik rapor hazırlatılmadan çalışmaya başlanmayacaktır. Bununla birlikte Orman ve Su İşleri Bakanlığı Tekirdağ Şube Müdürlüğü ve Saray Belediyesi görüşü alınmadan çalışmaya başlanmayacaktır. Proje kapsamında üretilen malzemenin tamamı 3’üncü Havaalanı Projesi kapsamında kullanılacak olup, havaalanı inşaatının tamamlanmasının ardından faaliyet sona erecektir.” ifadelerini kullandı.

Doğan, açıklamasının devamında “Proje ile ilgili olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ 11’inci Bölge Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İSKİ Genel Müdürlüğü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Tekirdağ Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Tekirdağ Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü kurum görüşleri bulunmaktadır.” dedi.

Doğan, 100 bin m² (10 hektar) alanda 1-A Grubu Ariyet Ocağı İşletmeciliği’ni kapsayan Proje Tanıtım Dosyası (PTD) sürecinin de devam ettiğini hatırlattı.

Editör : Tuğberk Erdem
2047 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu