Ergene Halkının, Sevgi Ve Huzura Ihtiyacı Var!
reklam
14 Temmuz 2016
Ergene Halkının, Sevgi Ve Huzura Ihtiyacı Var!

Ergene Halkının, Sevgi Ve Huzura Ihtiyacı Var!

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene Belediyesi’nin hazırladığı fotoğraflı Ramazan erzak kolilerinin ardından açıklamalarda bulunan AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Çalım ile CHP Ergene İlçe Başkanı Erdinç İrel’i, sorumlu davranmaya davet etti.

İhtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Ergene Belediyesi tarafından hazırlanan Ramazan erzak kolilerinin üzerinde Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in fotoğrafının yer almasının ardından Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ergene İlçe Başkanı Mustafa Çalım ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ergene İlçe Başkanı Erdinç İrel arasında başlayan açıklama krizinin son bulmasını isteyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, her iki başkanı da sorumlu davranmaya ve bu olayların daha da tırmanmasına fırsat verecek girişimlerden uzak durmaya davet etti.

Ergene halkını ziyadesiyle üzmüştür

Konuya ilişkin olarak yazılı bir basın açıklaması yapan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel “Son günlerde ilçemizde siyasi havanın gerilmesine neden olan AK Parti Ergene İlçe Başkanı Sayın Mustafa Çalım ile CHP Ergene İlçe Başkanı Sayın Erdinç İrel’in karşılıklı yaptığı açıklamalarla ilgili olarak, her iki başkanı da sorumlu davranmaya ve bu olayların daha da tırmanmasına fırsat verecek girişimlerden uzak durmaya, son günlerini yaşadığımız Ramazan’ın faziletlerine uygun davranmaya davet ediyorum. Ramazan ayı; dinimizce yüce ve kutsal kabul edilmiş, mübarek bir aydır. Kutsiyeti ve fazileti Kur’an ve sünnetle sabit olan Ramazan ayı, aynı zamanda on bir ayın sultanı olarak kabul edilmektedir. Feyiz ve bereketlerle, af ve mağfiretlerle dolu olan sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın toplum hayatında yoğunluk kazandığı, ibadet hayatımızın zenginleştiği bir aydır. Ramazan ayı, kalplerin dirildiği, gönüllerin aydınlanıp coştuğu, nefislerin kırıldığı, insani vasıfların tekrar hatırlandığı manevi yaşamı dolu olan bir aydır. Ramazan ayı insanların kendilerini hesaba çekmeleri, hatalarını fark etmeleri ve günahlarından tövbe edip Allah’a dönmeleri için bir fırsattır. Bu kadar feyizli ve bereketli bir ayı yaşarken, ilçe başkanlarımızın yarattığı bu gerginlik başta beni ve Ergene halkını ziyadesiyle üzmüştür.” ifadelerini kullandı.

İlçe hepimizin, sorumluluklar hepimizin

Başkan Yüksel “Adını ‘Sevgi Kenti Ergene’ koyduğumuz ilçemizin, başta belediye olarak bizden sonra da diğer kurum, dernek ve partilerimizden sevgi, huzur ve hizmet beklentisi vardır. İlçemiz yeni bir ilçedir, hizmete açtır. Kurumların başında bulunan yöneticiler Ergene’nin menfaati doğrultusunda işbirliği içinde çalışmak mecburiyetindedirler. Sorumluluk bunu gerektirir. Ergene’de yapılması gereken çok işimiz varken, hiç birimizin Ergene halkının beklentilerini boşa çıkarmaya hakkı yoktur. Herkes bulunduğu cephede, sadece hizmet yarışı içinde, eksiklikleri tamamlama gayreti içinde olmalıdır. Hepimizin bir görev süresi var. Bu sürelerin sonunda Ergene halkı bizi, yaptığımız hizmetlerimiz ile değerlendirecek. Kavgalarımız, tartışmalarımız, atışmalarımız bize bir şey kazandırmaz, aksine kaybettirir. Biz; ‘Çorlu Belediyesi’nin üzerinde olan mülkleri ilçemize nasıl kazandırırız?’, ‘Devlet Hastanesi’ni nereye yaparız?’, ‘Belediye binası yerini, kapalı pazar yerini nasıl çözeriz?’, ‘Mülklerin tahsis sorunlarına nasıl katkı sağlarız?’ bunu tartışacağımıza ve takipçisi olacağımıza, kimseye fayda getirmeyecek konular üzerinde duruluyor. İlçe hepimizin, sorumluluklar hepimizin. Ne yaparsak, ne kazandırırsak ilçemize onlar kalacak.” dedi.

İbadet kavram ve şuuru ile bağdaşmaz

Yüksel, yaptığı açıklamaya “Ramazan ayının son günlerini yaşıyoruz, Allah kabul etsin oruç tutuyoruz. Oruç önemli bir ibadettir. Bu ibadet esnasında başkalarını çekiştirmek, tartışmak, gönül kırmak, yalan, iftira, gıybet, dedikodu… gibi dinimizin yasakladığı çirkin davranışlarda bulunmak, ibadet kavram ve şuuru ile bağdaşmaz. Siyasi parti ilçe başkanlarımdan bunu rica ediyorum. Bundan böyle temsil ettikleri kurumlarına yakışır bir olgunluk içinde Ergene’ye, Ergene halkına fayda sağlayacak yarış içinde olmalıdırlar. Bu yarışı birbirlerine saygı ve sevgi çerçevesinde sürdürmeleri de herkesin menfaatine olacaktır. Ülkemizin birçok noktasından şehit ve yaralama, bombalama olayları gelirken, her zaman barıştan uzlaşmadan yana olmalıyız. Bir olmalıyız, birlik olmalıyız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dilerken;  Ergene İlçemizdeki tüm siyasi parti ilçe başkanlarımız olmak üzere Ergene halkımızın Ramazan Bayramlarını en içten dileklerimle kutlar, iyi bir bayram geçirmelerini dilerim.” diyerek son verdi.

Editör : Tuğberk Erdem
1851 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu