Spor Lisesi'nin Temeli Atıldı
reklam
08 Kasım 2016
Spor Lisesi'nin Temeli Atıldı

Spor Lisesi'nin Temeli Atıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çorlu Spor Lisesi’nin temeli, düzenlenen törenle atıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne 7 milyon 699 bin 500 liraya mâl olacak Spor Lisesi ve Kapalı Spor Salonu inşaatının, 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından “11 İlçeye, 11 Okul” Projesi kapsamında hayata geçirilecek olan Çorlu Spor Lisesi’nin temeli, 20 Temmuz 2016 Çarşamba günü düzenlenen törenle atıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çorlu Spor Lisesi ve Kapalı Spor Salonu inşaatının temel atma törenine; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan,  Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, Çorlu İlçe Müftüsü Adem Gülmek, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Serhad Çatalkaya, Erdoğan Demirci ve Kemaleddin Avcı, Tekirdağ Büyükşehir ve Çorlu Belediyesi Meclis Üyeleri, sporcular ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Eğitimde, 46’ncı sırada yer alıyoruz

Temel atma töreni, saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya “Sizlere, küçük bir tarihsel perspektif ile bugünkü temel atma törenini ifade etmek istiyorum. 18’inci ve 19’uncu yüzyıl, sanayi çağı olarak başladı. Başta mekanizasyon, otomotiv ve ağır saniye olmak üzere, sanayi anlamında çok ciddi adımlar atıldı. Fakat o dönem yaşanan sanayi devrimini ıskaladık. Aradan bir yüzyıl geçtikten sonra özellikle 21’inci yüzyılın başlarında, yeni bir çağa adım attık. 2’nci Cihan Harbi’nde ilk defa Amerika, ordu içinde iletişim teknolojisinden faydalanarak interneti kullandı. 1970 ve 1980’lerden itibaren bilginin çok rahatlıkla iletildiği, kütüphanelerce bilginin cep telefonuna sığabildiği iletişim çağına girdik. Ülkemize bakarsak 1970’ler okuma yazma seferberliğini yapmaya başladığımız dönem olarak yaşanılan bilgi ve iletişim çağını yeterince kullanamadığımız anlamına geliyor. Bu dönemleri iyi kullanamamamızın en önemli nedenlerinden biri eğitim. Tüm dünya genelinde yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye eğitimde 46’ncı sırada yer alıyor. Daha özele inerek Tekirdağ’a baktığımızda, ilimizin eğitim kalitesi ve başarı sıralaması gelişmişlik düzeyinin çok altında. 81 il genelinde Tekirdağ 46’ncı sırada yer alarak olması gerekenden çok daha geride. Bugün atmakta olduğumuz bu temel, birçok açıdan önem arz ediyor. Tekirdağ ili 46’ncı sırada değil, “11 İlçeye, 11 Okul” Projemiz ve Milli Eğitim Teşkilatı’mızın çabaları ile daha üst sıralarda yer almalı.” dedi.

1 yıl içerisinde tamamlanacak

Konuşmasına devam eden Karakaya “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çorlu Spor Lisesi, 2 bölümden oluşuyor. 1’inci bölüm, kapalı spor salonunun yer alacağı 909 metrekarelik kapalı inşaat alanına sahip. 2’inci bölüm ise 24 dersliğin olduğu bölüm ve 66 bin 911 metrekarelik alana sahip. İnşaat, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne 7 milyon 699 bin 500 liraya mâl olacak. 1 yıl içerisinde tamamlamayı ve Milli Eğitim’e teslim etmeyi planlıyoruz. Böylelikle Çorlu İlçesi’nde, eğitim alanında büyük bir katkı yapmış olacağız. Binamız, 21’inci yüzyıl şartlarına uygun ve modern bir şekilde tasarlandı. Ben bu okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, herkese hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Darbe kimden gelirse gelsin karşıyım!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya’nın ardından kürsüye, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan geldi. “Kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi, sakın başkasına yapmayın!” diyerek başladığı konuşmasında Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan “Dünya’da hiç bir darbe yoktur ki; o ülkeye refah ve huzur getirsin. Özellikle 1970 ve 12 Eylül Darbelerini yaşamış biri olarak, darbe kimden gelirse gelsin karşıyım! Demokrasiyi ortadan kaldırmaya yönelik her türlü oluşuma da karşı olmamız lazım. Hiç kimse ‘Bu gelsinde, ben de ondan faydalanayım.’ demesin. Hesap da, sap da, keser de size döner. Bu süreçte, sakin olmamız lazım. Asker de bizim, polis de bizim, vatandaş da bizim. Türkiye; dört tarafı kuşatılmış, terör belası içerisine sokulmuş durumda. Maalesef, hiç bir devletin kendisinden başka dostunun olmadığı ispatlanmış bir coğrafyada yaşıyoruz. Emperyalistlerin ülkemizi kuşatmayı düşündüğü bu ortamda, bizim bizden başka dostumuzun olmadığını unutmamamız lazım. Bizi, Suriyeliler gibi topraklarına alacak başka bir ülke de yoktur. Bizim, Türkiye sınırları aşıp kaçabileceğimiz bir ülke de yok. O bakımdan, bu son günlerde yaşanan olaylara herkes soğukkanlı ve samimi bir şekilde yaklaşsın. Ve asla demokrasiden vazgeçmesin.” dedi.

Bu lise, Trakya’da bir ilk oldu

Ülkemizde eğitim seviyesinin daha da yükseltilmesi gerektiğine inandığını belirten Başkan Baysan, insanın kendini geliştirebilmesi için eğitimin önemine vurgu yaptı. Baysan “Kurulalı 2,5 sene olan ve hala eksikliklerini tamamlamaya çalışan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, eğitime çok büyük bir katkı vererek, ‘11 İlçede, 11 Okul’ Projesi’ni yaşama geçirdi ve gerçekleştiriyor. Önümüzdeki günlerde bu okullar hizmete açılacak, bu okullarda geleceğin belediye başkanları, öğretmenleri, doktorları, hâkimleri ve milletvekilleri yetişecek. Ve onlar geriye dönüp baktıklarında ‘Ben Çorlu’da, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı okulda okudum ve bu günlere geldim.’ diyecek. Çorlu’da bir spor lisesi yapılması konusunda Kadir Başkan’ımız ile fikir birliğine vardık ve bu lise, Trakya’da bir ilk oldu. Bu spor lisesi aynı zamanda Ergene halkına da hizmet edecek. Büyükşehir ve yüklenici firmanın da azmi ile bu inşaat, 1 yıldan önce tamamlanacaktır. Çorlu Belediyesi olarak spora yönelik yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda, birçok dalda Dünya ve Avrupa şampiyonları çıkardık içimizden. Güreşte Dünya şampiyonumuz var, Tekvando dalında, basketbol ve voleybol dallarında Türkiye şampiyonlukları olan takımlarımız var. Briçte, Avrupa 2’ncisiyiz. Birçok spor dalında başarılı sporcularımız var. Sporda 1’inci veya 2’nci olmak bence önemli değil. Önemli olan; yapabildiğiniz sporu, yapabildiğiniz kadar yapmak. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü hizmet binamızın yanındaki futbol sahası, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ‘VİP Saha’ olarak tescillendi. Hemen hemen her ay federasyonun maçları, bu sahamızda oynanıyor. Kapalı yüzme havuzumuzu, önümüzdeki günlerde hizmete sunacağız. Havuzumuzdan sadece Çorlu değil, Ergene ve Marmara Ereğlisi’ndeki öğrencilerimiz de yararlanacaklar. Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi yanında, Trakya’nın en büyük tenis kortunu inşa ediyoruz. Yaz kış resmi müsabakaların oynanabildiği bir spor kompleksi olarak hizmet verecek. Avcılarımız için uluslararası düzeyde muazzam bir trap sahası hazırlıyoruz. Trakoff’çular için Şahpaz Mahallemizdeki yaklaşık 60 dönüm alanda, 3 bin metrelik bir pist hazırlıyoruz.” diye konuştu.

Darbecilere teslim etmemeye kararlıydım

Başkan Baysan’ın ardından kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, darbe girişimini duyunca belediye binasının tüm ışıklarını yaktırdığını ve darbeye karşı sabaha kadar makamında oturduğunu ifade etti. Albayrak “Ülke olarak darbelerden çok zarar gördük. Geçmişte darbeler başarılı olmuştu, ama bu kez halkımızın direnci ile geri püskürtüldü. Darbe kalkışmasını haber alınca belediye binamıza gidip tüm ışıkları yaktırdım ve darbeye karşı sabaha kadar makamımda oturdum. Ne olursa olsun makamı, darbecilere teslim etmemeye kararlıydım. Darbelere hayır! Yaşasın demokrasi, yaşasın Cumhuriyet! Halka rağmen hiç bir şey yapamazsınız. Halkımızın birlik ve beraberliği, bundan sonra ülkemizde darbeye kalkışacaklara tokat gibi cevap olmuştur. Tekirdağ halkı bugün olduğu gibi, 12 Eylül 1980 yılında yaşanan darbe sonrasında yapılan anayasaya da en yüksek ‘Hayır’ oyu veren şehirlerin başında gelmiştir.” diyerek “11 İlçeye, 11 Okul” Projesi hakkında bilgiler aktardı.

Çorlu’da yapılması çok anlamlı

Törende, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç da bir konuşma yaptı. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç “15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrasında bugün burada bulunabiliyor ve bu temel atma törenine katılabiliyorsak, bunun tek sebebi sokaklara çıkıp silahların ve tankların önüne çıkarak vatanını savunan 240 şehidimiz, binlerce yaralı vatandaşımız ve güvenlik güçlerimizdir. Milletçe başımız sağ olsun! Şehitlerimizi rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu vatan bizim. Birlik ve beraberliğimiz var olduğu sürece ülkemizi kimse yıkamayacaktır. Belki de bu millet olmanın gereğidir. Belki de kendimize gelmemizi sağlayacak. Belki de şerden bir hayır doğacak. Sporun; insanları birleştiren, kişileri barışa yönelten, kardeşliği ve sevgiyi aşılayan güzel bir tarafı vardır. Bu anlamda Trakya’nın tek örneği olan bu lisenin Çorlu’da yapılmasının çok anlamlı ve isabetli olduğunu düşünüyorum. Bu vesile ile bugün en büyük ihtiyaçlarımızın başında gelen okul konusunda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı’mıza, Çorlu Belediye Başkanı’mıza ve emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından dualar edilip, kurdele kesildi. Temsili olarak butona basılarak temel atma töreni gerçekleştirilmiş oldu.

Editör : Tuğberk Erdem
2526 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu