Tutuklanan Kamu Görevlilerinin Sayısı Açıklandı
reklam
08 Kasım 2016
Tutuklanan Kamu Görevlilerinin Sayısı Açıklandı

Tutuklanan Kamu Görevlilerinin Sayısı Açıklandı

Yazılı bir basın açıklaması yayınlayan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, 15 Temmuz akşamı düzenlenen ve başarısızlıkla sonuçlanan hain darbe girişiminin ardından başlayan süreçte, şu ana kadar tutuklanan kamu görevlilerinin sayısını tek tek belirtti.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’ın imzasını taşıyan yazılı basın açıklamasında “15.07.2016 tarihinde FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması Terör Örgütü’ne mensup bir kısım askerin başlattığı hain darbe teşebbüsü, devletimiz ve halkımızın milli idareye sahip çıkması sonucu başarısızlıkla sonuçlanmıştır. 15 Temmuz gecesinden bu yana dik duruş sergileyen, günlerdir meydanlarda demokrasi nöbeti tutan, demokrasiye saygı yürüyüşüne çok yoğun katılım gösteren Tekirdağ halkına teşekkürlerimizi sunarız.

Başarısızlıkla sonuçlanan hain darbe girişiminin ardından!

Kurumlardan soruşturmanın sağlıklı şekilde yürütülmesi için toplam (410) personel görevden uzaklaştırılmıştır. Görevden uzaklaştırılan personel hakkında; Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları ile hakkında işlem başlatılarak gözaltına alınan (207) şahıstan (131) kişi tutuklanmış, (73)’ü adli kontrol denetimli olmak üzere (5) kişi serbest bırakılmış olup, (2) kişi hakkında adli tahkikat devam etmektedir.

Adli makamlarca tutuklanan şahısların mesleki gruplara göre dağılımı!

(7) Askeri Hâkim, (1) Kurmay Albay, (16) Hâkim, (12) Savcı olmak üzere (28) Yargı Mensubu, (54) Emniyet Personeli tutuklanmış, (49) Emniyet Personeli adli kontrol tedbiri ile serbest bırakılmıştır. (4) Emniyet Personeli savcılık sorgusundan sonra serbest bırakılmış, (5) Emniyet Personeli ise halen aranmaktadır.

(1) Vali Yardımcısı, (28) Öğretim Görevlisi, (7) Üniversite Hastanesi Doktoru, (1) Diyanet Eğitim Görevlisi, (1) İlçe Müftüsü, (1) Diğer Kamu personeli tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında (6) özel okul, (6) yurt, (1) Özel Akademi Kursu olmak üzere toplam (13) Özel Öğretim Kurumu’na el konulmuştur.

668 Sayılı KHK kapsamında ise (5) TV vericisi (5) radyo vericisi, (1) gazete ve (1) radyo kapatılmıştır. İl Defterdarlığı tarafından (5) dernek, Valilik Makamı’nca da (1) dernek olmak üzere toplam (6) dernek kapatılmıştır. FETÖ/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik adli ve idari soruşturmalar devam etmektedir.” ifadelerine yer verildi.
Editör : Tuğberk Erdem
2132 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu