Çorlu'daki Adliye Personeline Fetö Operasyonu
reklam
08 Kasım 2016
Çorlu'daki Adliye Personeline Fetö Operasyonu

Çorlu'daki Adliye Personeline Fetö Operasyonu

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Çorlu Adliyesi’nde görev yapan personele operasyon yapıldı. Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında düzenlenen operasyonda 47 adliye çalışanı gözaltına alındı.

Çorlu A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda, Çorlu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde, Çorlu İcra Müdürlüğü’nde ve Çorlu Seçim Müdürlüğü’nde yapılan çok yönlü çalışmalar sonucunda, toplam 47 personel hakkında gözaltına alınma talimatı verildi. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği Ekipleri ile Çorlu ve Tekirdağ Emniyeti’nde görevli yaklaşık 100 polisin katılımıyla Çorlu Adliyesi’nde çalışan personele yönelik FETÖ/PDY operasyonu düzenlendi.

Kelepçeli şekilde araçlara bindirildiler

Adliye personelinin görev yerini almasını bekleyen polis ekipleri, mesai saatinin başlamasının hemen ardından şok bir baskın gerçekleştirdi. Çevredekilerin meraklı bakışları arasında Çorlu Adliyesi’ne giren polis ekipleri, bir yandan adliye binasının giriş ve çıkışlarını kapatırken diğer yandan da operasyonda adı geçen kişileri gözaltına aldı. Gözaltına alınan adliye çalışanlarını elleri önden kelepçeli bir şekilde polis araçlarına bindiren emniyet personeli, operasyonda adı geçen şahısların adliye bahçesinde park halinde bulunan araçlarında da aramalar yaptı.

Cep telefonu ve bilgisayarlar tek tek aranıyor

Siber Suçlarla Mücadele Ekipleri’nin de inceleme yaptığı Çorlu Adliyesi’nde, polis ekiplerinden bir bölümünün gözaltına alma ve inceleme işlemlerini tamamlayarak binadan ayrıldığı gözlendi. Bununla birlikte Siber Suçlarla Mücadele Ekipleri’nin gözaltına alınan şüphelilere ait cep telefonu ve bilgisayarlardaki incelemelerinin sürdüğü kaydedildi.

Talimatı Cumhuriyet Başsavcılığı verdi

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü imzası ile yapılan yazılı açıklamada “Cumhuriyet Başsavcılığımızca FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında; Çorlu Adliyesi’nde, Çorlu A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda, Çorlu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde, Çorlu İcra Müdürlüğü’nde ve Çorlu Seçim Müdürlüğü’nde çok yönlü yapılan çalışmalar sonucunda toplam 47 personel hakkında gözaltına alınma talimatı verilmiştir. Gelişmelerden, ayrıca bilgi verilecektir. Kamuoyuna, saygıyla duyurulur.” ifadeleri yer aldı.
Editör : Tuğberk Erdem
2339 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu