Chp, 93'üncü Gurur Yılını Kutladı
reklam
08 Kasım 2016
Chp, 93'üncü Gurur Yılını Kutladı

Chp, 93'üncü Gurur Yılını Kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü, CHP’nin 93’üncü kuruluş yıl dönümü münasebetiyle tören düzenledi. Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen törende, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ve İlçe Başkanı İsmail Akar birer konuşma yaptı.

CHP Çorlu İlçe Örgütü önünde toplanan partililer, kortej oluşturarak Atatürk Meydanı’na kadar yürüdüler. CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı İsmail Akar’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başlayan kutlama programı, saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı ile devam etti.

15 Temmuz’daki ihaneti, hiç bir dönemde görmedik

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı İsmail Akar “Bugün partimizin 93’üncü kuruluş yıl dönümü. Kurulduğu günden bu güne ülkemizde çağdaşlaşma adına yapılan her ne varsa altında imzası olan Cumhuriyet Halk Partisi, dün olduğu gibi bugün de aynı çizgisini devam ettiriyor. Hepimiz biliyoruz ki partimiz, siyasi yaşamında gerektiği kadar iktidar şansını yakalayamadı. Bunun sıkıntılarını bugün ülke olarak yaşıyoruz. Millet, birbirine düşman edildi. Böyle bir toplum, geleceğe güvenle bakamaz. Kutuplaşmanın olduğu ülkelerde sadece sosyal maliyetler değil, ekonomik maliyetler de büyük olur. Yani sadece huzurumuz kaçmaz, hepimizin cebine, mutfağına ateş düşer. Bugün ülkemizde, Cumhuriyetin imkânları kullanılarak hem Cumhuriyetimizin hem de demokrasimizin cenazesi kaldırılmak isteniyor. Türkiye Cumhuriyeti 93 yıllık tarihinde, 15 Temmuz’da gördüğü ihaneti hiç bir dönemde görmemiştir. Partimizin genlerinde olan emperyalizme direnme gücü, özgürlük ve demokrasi aşkı, çağdaş uygarlığı yakalama arzusu ülkemizin içinde bulunduğu bu sıkıntılı dönemi aşmakta ışık olacaktır.” dedi.

Koşullar, omuzlarımıza önemli görevler yükledi

Konuşmasına devam eden İlçe Başkanı Akar “Fabrika ayarlarımız, bize 2 konuda kör olmamızı söyler. Bunlardan ilki etkin kimlik, diğeri ise vatandaşlarımızın inancıdır. Bugün bunların körüklenmesi sonucu geldiğimiz nokta budur. Peki, bu ülkede su ekmek kadar gerekli Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı için biz ne yapacağız? Bunun için Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözlerine kulak vermeliyiz: ‘Birlik beraberlik, ölümden gayri her şeyi yener.’ Gömleğin iliklenecek ilk düğmesi budur. Bugün içinde bulunduğumuz koşullar, Cumhuriyet Halk Partisi’nin omuzlarına çok önemli görevler yüklemektedir. Bu sorumluluğu gereğini yerine getirmek zorundayız. Bunun için de birlik beraberlik içinde çok çalışacağız.” diye konuştu.

CHP’nin nereden başladığını anlamamız gerekiyor

CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı İsmail Akar’ın ardından kürsüye, CHP Tekirdağ Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Üyesi Emre Köprülü geldi. Milletvekili Köprülü “Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, partimizin de kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Burada önemli olan nokta şu: CHP’nin nereden başladığını, nereden geldiğini, hangi süreçlerden geçerek birlik, beraberlik ve cumhuriyetimizi inşa eden bir parti olduğunu anlamamız gerekiyor. 09 Eylül, hem partimizin kuruluş yıldönümü hem de İzmir’in düşman işgalinden kurtulduğu gündür. Bu tarihin biraz öncesine gidersek, CHP’nin hangi koşullarda ve hangi tarihi gerçekliklerin içerisinden kurulduğunu anlarız. Tarih, 19 Mayıs 1919. Atatürk, milli mücadeleye başlamak için Samsun’a çıkıyor. Kongreleri hazırlıyor ve gerçekleştiriyor. Demokrasinin ilk adımını atıyor. Türkiye’nin dört bir tarafından seçilmiş o ilk milletvekilleri ile beraber, 23 Nisan 1920’de TBMM’yi açıyor. Ondan sonraki süreçte Ankara Hükümeti olarak adlandırılan bu hükümet ile Milli Mücadele’yi, Kurtuluş Savaşı’nı organize ediyor ve veriyor. 26 Ağustos 1922’de Ankara Hükümeti, Kurtuluş Savaşı’nı veren komutanlar ve Türk askeri ile beraber taarruza kalkıyor. Afyon hattında düşman cephesi yarılıyor ve askerler Sincanlı Ovası’na iniyorlar. 2 gün sonra Dumlupınar’da düşmanı kıstırıp yok ediyorlar. Çok kısa bir süre sonra da İzmir’e 09 Eylül’de varılıyor ve İzmir düşmandan temizleniyor. Bu duygu ve düşüncelerle partimizin 93’üncü kuruluş yıl dönümünü en içten dileklerimle kutlar, saygılarımı sunarım.” dedi.

CHP’nin 93’üncü kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Çorlu İlçe Örgütü tarafından düzenlenen törene; CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Emre Köprülü, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı İsmail Akar, Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcıları, Belediye Meclisi Üyeleri, Çorlu Kadın Kolları Üyeleri, Çorlu Gençlik Örgütü Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Editör : Tuğberk Erdem
1660 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu