49 Bin Öğrenci Için Ders Zili Çaldı
reklam
08 Kasım 2016
49 Bin Öğrenci Için Ders Zili Çaldı

49 Bin Öğrenci Için Ders Zili Çaldı

2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması nedeniyle, Mükerrem Ali Kayan İlkokulu’nda tören düzenlendi. Törende konuşan Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, ülke genelinde 18 milyon, ilçede ise 49 bin öğrencinin ders başı yaptığını söyled

Ülke genelinde yaklaşık 18 milyon öğrenci için ders zili çaldı. 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda Çorlu’da 49 bin öğrenci ders başı yaparken, 2 bin 153 kadrolu öğretmen de okullarındaki yerlerini aldılar. 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başlaması nedeniyle Çorlu’da düzenlenen törenler, Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile başladı. Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü’nün Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşuna müteakiben İstiklal Marşı okundu. Daha sonra mülki ve askeri erkân, Mükerrem Ali Kayan İlkokulu’nda düzenlenen törene katılmak üzere alandan ayrıldı.

Çok anlamlı ve güzel bir gün

Mükerrem Ali Kayan İlkokulu’nda düzenlenen törende kısa bir konuşma yapan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç “Öncelikle, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın Çorlu’ya hayırlı olmasını diliyorum. Bugün gerçekten çok anlamlı ve güzel bir gün oldu. Bugün aynı zamanda Gaziler Günü’nü de kutladık ve Gazilerimiz de bugün aramızdaki yerlerini aldılar. Onlara da bu vesile ile kocaman bir alkış yapalım.” dedi. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, yeni eğitim ve öğretim yılının tüm öğrenci ve veliler ile eğitim camiasına hayırlı olması temennisinde bulundu.

49 bine yakın öğrenci ders başı yaptı

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç’ın ardından kürsüye gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, yeni eğitim ve öğretim yılında öğretmen ve öğrencilere başarı dileklerinde bulundu. Güçlü “Uzun bir tatilden sonra 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı’na başlamanın coşkusunu ve heyecanını yaşamaktayız. Yeni eğitim ve öğretim yılımız; bizlere, ailelerimize, Çorlumuza, milli eğitim camiamıza, milletimize ve tüm insanlığa hayırlı olsun. 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı içerisinde; resmi ve özel toplam 19 anaokulu, 27 ilkokul, 28 ortaokul, 25 lise, 7 özel eğitim okulu olmak üzere toplam 106 okulumuzda henüz okul öncesi eğitim öğrenci sayımız netleşmediği için diğer toplam öğrenci sayımız 45 bin 310’dur. Geçen öğretim yılında okul öncesi eğitim öğrenci mevcudumuzun 4 bin 800 olduğunu düşünecek olursak, açık öğretim ortaokulu ve lisesi öğrencileri hariç 49 bine yakın öğrenci ile eğitim ve öğretime başlamış bulunmaktayız. Derslik başına; anaokullarımızda 29, ilkokullarda 39, ortaokullarda 44 ve liselerde ise 36 öğrenci düşmektedir. Yine bugün itibariyle 2 bin 153 kadrolu öğretmenimiz de ders başı yapmıştır.” dedi.

1’inci sınıflara “Hoş Geldiniz!” çiçeği

Yapılan konuşmaların ardından ilkokul 4’üncü sınıf öğrencileri, aralarına yeni katılan 1’inci sınıf öğrencilerine “Hoş Geldiniz!” çiçeği takdim etti. Daha sonra okul öğrencileri tarafından hazırlanan dans ve folklor gösterilerinin ardından öğrenciler için ders zili çaldı.

İlk ders, “15 Temmuz” teması

Yurt genelinde olduğu gibi Çorlu’da da ders başı yapan öğrencilere ilk derste, “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri” hakkında bilgiler verildi. Sınıflardaki sıraların üzerine konan darbe girişimi ile ilgili kitapçıkların yanı sıra öğrencilere çeşitli videolar izletildi. Okul panolarına da çeşitli yazılar ve görseller konularak, 15 Temmuz gecesi yaşanan olaylar ve elde edilen zafer hakkında öğrenciler bilgilendirildi.

Konferans Salonu’nun açılışı yapıldı

Mükerrem Ali Kayan adına yaptırılan okulun konferans salonu ihtiyacı, Mükerrem Ali Kayan çiftinin kızları Ayten Kayan Yılmaz tarafından karşılandı. Bu davranış, protokol üyeleri tarafından büyük takdir gördü. Anne ve babasının emaneti olduğunu belirttiği okula kendisinin de katkıda bulunmak istediğini belirten Ayten Kayan Yılmaz, kendi adını taşıyan konferans salonunun açılışına da katıldı. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediyesi Başkanı Ünal Baysan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü ve hayırsever Ayten Kayan Yılmaz tarafından açılışı gerçekleştirilen konferans salonu, öğrencilerin ve okulun hizmetine sunuldu.

Bu yıl, ilk kez ayakta beklemediler

2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı, bir ilke de sahne oldu. Bundan önceki yıllarda gerçekleştirilen açılış törenlerinde düzenlenen programın bitmesini güneş altında ve ayakta bekleyen minik öğrenciler, bu yıl okul yönetimi tarafından yaptırılan gölgelik alandaki sandalyelere oturarak törenin bitmesini beklediler. Okul yönetiminin yapmış olduğu bu uygulama; protokol üyeleri, katılımcılar, öğrenci velileri ve basın mensupları tarafından büyük bir beğeni ile karşılandı.

Editör : Tuğberk Erdem
2048 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu