Başkan Güngör: “Taraftar Gruplarına Para Ödendi!”
reklam
08 Kasım 2016
Başkan Güngör: “Taraftar Gruplarına Para Ödendi!”

Başkan Güngör: “Taraftar Gruplarına Para Ödendi!”

Çorlu Spor 1947 Kulübü, basın toplantısı düzenledi. 2016-2017 Futbol Sezonu’nun başlamasına kısa bir süre kala düzenlenen toplantıda konuşan Kulüp Başkanı Umut Güngör, geçtiğimiz yıl takıma destek veren taraftar gruplarına para ödendiğini doğruladı.

Çorlu Spor 1947 Kulübü, 2016-2017 Futbol Sezonu’nun başlamasına kısa bir süre kala kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla basın toplantısı düzenledi. Taşkınlık yaparak kulübe zarar vermemeleri konusunda taraftar gruplarına çağrıda bulunan yönetim kurulu üyeleri, taşkınlık yaparak kulübe zarar verebilecek taraftar gruplarının müsabakalara alınmaması ve çıkabilecek saha içi olaylarına karşın yetkili makamları göreve davet ettiler. Şölen Event’de düzenlenen kahvaltılı toplantıda basın mensuplarının ısrarlı sorularına cevap vermek durumunda kalan ve 2015-2016 Futbol Sezonu’nda taraftar gruplarına para ödendiğini doğrulayan Kulüp Başkanı Umut Güngör, güne damgasını vurdu.

Sezonunun sonu, şampiyonluk olacak

Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Çorlu Spor 1947 Kulüp Başkanı Umut Güngör “20 kişiden oluşan bir yönetim kurulumuz var. Yönetim kurulunda yer alan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, ‘Asbaşkan’ ve ‘Transfer Komitesi Başkanı’ olarak görev yapıyor. Ayrıca Serkan Erçili ve Meral Bostan da ‘Asbaşkan’larımız. Rıdvan Meriç ‘Genel Sekreter’, Hakan Usta ‘Genel Kaptan’, Caner Şen ‘Altyapılardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi’, Yusuf Gümüş ‘Mali İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi’, Şeref Saka, Metin Babacan, Şemsi, Turhan ve Ramazan Yaman da ‘Yönetim Kurulu Üyeleri’ olarak görev yapıyor. Teknik Direktör olarak, kendisine çok gücendiğimiz Erdal İşkar görev alacak. Yardımcılıklarını Sefa Davarcı, Mutlu Berkay ve İhsan Şen yapacak. Takımımızda; kaleciler Serdar Nişancı ve Oğuzhan Yavuz, savunma oyuncuları Erkan Kavak, Mert Yıldırım, Erdi Taşkent, Yunus Karabacak, Özkan Yılmaz, Orhan Pamukçu ve Aykut Güler, orta saha oyuncuları Celalettin Topçu, Asror Gafurov, Serdal Öz, Tamer Erbaş, Mehmet Topçu, Hüseyin Yavuz Usta, Hüseyin Düre, İrfan Bal, Gökhan Küçük, Oğuzhan Düzenli ile hücum oyuncuları Abdulkadir Oruçoğlu, Ercan Kuruçay, Güven Güneri ve Ali Tayfun Akbey forma giyecek. 2016-2017 Futbol Sezonu’nun sonu, şampiyonluk olacak. Buna inanıyoruz. Futbol şansının sezon boyu yanımızda olmasını diliyorum. Lig maratonuna, üst üste alacağımız galibiyetlerle başlayacağımıza inanıyorum.” dedi.

Bizim, kimseyle sıkıntımız yok!

Çan Spor ile oynanan hazırlık maçının, çıkan seyirci olayları nedeniyle yarım kaldığını da ifade eden Başkan Güngör “Kamera görüntüleri ile tespit edilen bazı taraftarlar, 1 yıl süre ile futbol müsabakalarından men edildi. Eğer başarı gelecekse birlik ve beraberlikle gelecek. Bu birlik ve beraberliği sağlamak için elimizden geleni yaptık. Taraftarlarımız, bizim için önem arz ediyor. Ancak onlar da bazı kuralları atlayabiliyorlar. Maçlarda neden oldukları bazı olaylardan ötürü, şikâyet olsun ya da olmasın ceza alabiliyorlar. Bizler, taraftarlarımıza ve taraftar gruplarımıza sonuna kadar açığız. Asbaşkanımız Oktay Çolpan, kendileri ile bayramdan önce görüşme yaptı. Bizlerden bazı talepleri oldu. Değerlendirme, yönetim kurulunda yapılacak. Çan Spor ile oynadığımız maç, açılış maçı değildi. Bir hazırlık maçıydı ve alkolün verdiği sıkıntıdan dolayı tatsızlık oldu. Bizim kimseyle sıkıntımız yok! Tek amaç, ekonomisi son derece zor olan Bölgesel Amatör Lig (BAL)’de futbolcularımıza verdiğimiz sözü tutabilmek.” diye konuştu.

Çan şehrinden özür diliyorum

Çan Spor maçında yaşanan olaylar dolayısıyla konuk ekibin yöneticilerinden, teknik heyetinden ve futbolcularından anında özür dilediklerini kaydeden Başkan Güngör “Çan şehrinden özür diliyorum. Yaşanan olaylardan ötürü kendimi sorumlu tutuyorum ve kendilerinden bir kez daha özür diliyorum. Hazırlık maçı ile ilgili olarak Emniyet’e bilgi vermedik. O kardeşlerimizle görüşüyorduk ve böyle bir şey yaşanacağını düşünemedik. Bizler, belirlediğimiz şampiyonluk hedefine ulaşabilmek için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Taraftarlarla olan diyalogları, ekonomimizle alakalı olarak kuracağız. Bizler, kaç yaşında adamlarız. Bütçe hedefimizi yakalayabilmek için insanlara ricalarda bulunuyor, kaynak yaratmaya çalışıyoruz. Bu kaynakları kontrolsüz harcama lüksümüz yok. Sabit bir gelirimiz yok. Bağışlarla organize edilen bir kulübüz.” dedi.

Taraftar gruplarına ödeme yaptık!

Taraftar grupları denilen kavramın kişisi, kim oldukları ve sayısının belli olduğunu ifade eden Başkan Güngör “Bu konuyu fazla abartmayalım. Biz kendileri ile diyalog halindeyiz. Bu kardeşlerimizle her gün karşı karşıyayız. Bizim daha önemli gündemimiz ekonomidir. Bu kişilerin kimler olduğu, hangi gruplar olduğu belli. ‘Asi Şimşekler Grubu’ daha önce beyan etti, ‘Açılışta, saha kapattıracağız.’ dedi. Çorlu Spor 1947’nin kaçak sosyal medya hesabından yazılanlar var, ortada duruyor. Taraftar gruplarına her yıl harçlık veriliyor. Geçen sene bütçe ortaya koyduk ve bu bütçede taraftar giderlerine de yer verdik. Resmi olarak bunlar gözüküyordu. Geçen sene taraftar gruplarına ödeme yaptık. Daha ilk maçta 7 bin TL. verdik. Gerekli taahhütleri, gerek iç sahada gerekse dış sahada yerine getirdik. Hiçbir maçı boş geçmedik. Daha önce kulübün kurduğu, ama şifresinin kaybolduğu sosyal medya hesabından 2-2,5 ay önce yazdılar. Görünen köy kılavuz istemedi. Görüntüler ve haberler doğrultusunda devlet gerekli yaptırımları uyguladı. Emniyet ve devlet, bu işin peşini bırakmayacak.” diye konuştu.

Taraftarların, bizlerden talepleri oldu

Taraftar gruplarının temsilcileri ile görüştüğünü söyleyen Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı ve Çorlu Spor 1947 Asbaşkanı Oktay Çolpan ise “Kendilerini bir kahveye davet ettim. Oturdum, konuştum, notlar aldım. Yönetim kurulumuzun kararı gereği, kendi aramızda konuşup değerlendirme yapmadan kamuoyuna aktarmak istemiyorum. Taraftar gruplarının temsilcileri ‘iletişimsizlik’ diyor. Kulübün Asbaşkanı kendileri ile görüşüyor, daha nasıl iletişim olsun! Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla görüşerek değerlendirmeler yaptıktan sonra, bizden istenenleri de kamuoyuna aktaracağız.” dedi.

Kasalarla bira, bellerinde bıçaklar

Asbaşkan Çolpan “Kasalarla bira şişeleri, bellerinde bıçaklar… Ben böyle taraftarı kabul etmiyorum. Bacılarımızın, kardeşlerimizin maçlara geldiği, şenlik havasında maçlar istiyorum. ‘Kelle koparacağız, bıçak çekeceğiz!’ diyerek olmaz. Devletten beklentimiz ve isteğimiz, eğer devletse huzurlu spor ortamını yaratmak zorundadır. Ben bu işlerin, tehdit ve gözdağı verme adına organize edildiğini düşünüyorum. Bizden olan taleplerini, yönetim kurulu ile istişare etmeden açıklamam. Ama doğrudan maddi diyemesek de dolaylı olarak 3-4 talepleri oldu. Bunları, yönetim kurulunda değerlendirdikten sonra açıklayacağım. Biz sezonda 24 maç oynayacağız. Bunun 12’si kendi sahamızda olacak. Bu yaşananlar lig maçında olsa, 6 maç ceza alırız. Böyle bir şey 2 kere yapılsa, Çorlu Spor 1947’nin hedefi kalmaz. Bu rezilliğe karşı gerekli tedbirler alınacağından, konu gündemden düşecektir. Bira şişesi atacaksın, bıçakla sahaya gireceksin, böyle bir şey yok! Bütçe olarak 3 milyon TL. gibi bir bütçe belirledik. Şu ana kadar da 1,2 milyon TL. harcandı. Yılsonuna kadar 1,2 milyon TL daha harcanması öngörülüyor.” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
2097 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu