Başkan Baysan, Basın Mensuplarıyla Buluştu
reklam
08 Kasım 2016
Başkan Baysan, Basın Mensuplarıyla Buluştu

Başkan Baysan, Basın Mensuplarıyla Buluştu

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu’da görev yapan basın mensupları ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Benzer toplantıların rutin olarak düzenleneceğini söyleyen Başkan Ünal Baysan, gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Çorlu Omurtak Caddesi üzerinde bulunan “Kahve Deryası” isimli işletmede düzenlenen kahvaltılı toplantıya; Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın yanı sıra, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Serhad Çatalkaya, Kemaleddin Avcı ve Ahmet Sarıkurt, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü Başkanı İsmail Akar ile Çorlu’da görev yapan basın mensupları katıldı.

Eski ve yeni sanayi asfaltlanacak

Çorlu’da devam eden çalışmalarla ilgili olarak bilgiler aktaran Başkan Baysan “Eski Sanayi Sitesi’ndeki çalışmalarda sona yaklaştık. Yarın öbür gün, sanayinin girişi asfaltlanacak. Yeni Sanayi Sitesi’nin yollarında da 15’inden itibaren asfaltlama çalışması yapılacak. Kumyol Caddesi üzerinde Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü’nün ve bizlerin yaptığı işler bitme aşamasına geldi. Birkaç günlük iş kaldı. Şu anda Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) çalışıyor. Yapılan çalışmayla elektrik kabloları yer altına alınacak. Bizim oradaki tek eksiğimiz kaldırımlar olacak. Kumyol Caddesi’yle ilgili başka düşüncelerimiz var. Ancak biraz daha geliştirdikten sonra sizlerle paylaşacağız.” diye konuştu.

Bütçemiz, önemli ölçüde düştü

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çorlu’da gerçekleştirdiği yatırımların azlığı konusunda yöneltilen soruyu yanıtlayan Başkan Baysan “Yaşadığımız bu durumda ‘Çorlu cezalandırılıyor!’ demek doğru değil. Büyükşehir Belediyesi, haliyle yeni bir kuruluş ve birden bire yaptığı yatırımlar, ileriye dönük yatırımlar oldu. Altyapı yatırımına çok ciddi olarak girildi. Tekirdağ’ın her tarafına girildi, bundan sonra belki de 20-30 yıl girilmeyecek. Kuruluş aşamasında olan büyükşehirlerde, bu sıkıntılar hep yaşanıyor. Benim, ‘cezalandırma’ gibi bir düşüncem yok. Büyükşehir belediyelerinin, genelde sıkıntısı var. Sadece CHP Belediyeleri için değil, tüm büyükşehir belediyeleri için İller Bankası’ndan gelen kaynakta bir dengesizlik olduğu gözlemleniyor. Gelen payların arttırılması konusunda bir çalışma var. Yani yaşananlar, sadece bizim sıkıntımız değil. Ancak biz geçmiş 5 senede çok hızlı mesafe kat ettik. Çorlu’nun her yerinde mesafe kat ettik. Örneğini de geçtiğimiz günlerde verdim. Araba 140-150 km hızla giderken, büyükşehir olduktan sonra birden bire el freni çekildi. Arabanın hızı bir anda 70’e, 80’e düştü. Vatandaşlarımız, bu duruma alışık değil. Açıkçası bizler de alışık değiliz. Bazı hizmet kollarının bizden alınması, ekonomimizin zayıflaması ve bütçenin azalması gibi hususlar, bizim de yatırımlarımızın azalmasına neden oldu. Bizim bir sloganımız var; ‘Biz, bize yeteriz’ diyoruz ve o slogan üzerinde yürüyoruz.” dedi.

Çorlu, Tekirdağ’ın en büyük ilçesi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarının, büyük bir ölçüde merkez ilçe Süleymanpaşa’da yoğunlaştığı yönündeki eleştiriyi de açıklama getiren Başkan Baysan “Çorlu, gerçekten Tekirdağ’dan daha büyük. Tekirdağ yani Süleymanpaşa’da tabelada 185 bin, biz de ise 245 bin yazıyor. Hemen her yerde il ilçeden küçükse, bu sıkıntılar yaşanıyor. Devlette bir yatırım yapmaya kalktığı zaman, en fazla yatırımı il merkezine yapıyor. Bunu sadece belediye bazında ele almamak lazım. Biz buraya yarı olimpik yüzme havuzu yaptık, Tekirdağ’da tam olimpik var. Bizim kapalı spor salonumuzun durumu ortada. Tekirdağ’da 2 tane kapalı spor salonu var. Okulların durumu da ortada… Yani daha bir çok konuda il merkezleri daha şanslı oluyor.” diye konuştu.

Trakya’nın en modern otogarı yapılacak

Çorlu’ya yapılacak olan yeni otogar konusundaki gelişmeler ve yapılan çalışmalar konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Baysan “Çorlu’ya otogar çalışması var, belki de Trakya’nın en modern otogarı yapılacak. Ama kamulaştırma olayları var. Onun için de kredi alınıyor. Çok muazzam bir otogar projesi var, ama biraz zaman alacak.” dedi.

Komisyon hangi araziyi uygun görürse o satılacak

Köyden mahalleye dönüşen yerlerdeki belediye arsalarının satışa çıktığı yönündeki soruya da cevap veren Baysan “Şu anda başlamış bir durum yok. Yapılacak, ama hepsi değil. Köylerde tarla vasfında veya şeklen de bozuk olan yerler var. Yıllarca, kimler tarafından işletildiği de belli değil. Bununla ilgili olarak Meclis’te karar aldık ve komisyon kurduk. Komisyon inceleyecek ve içinden hangilerini satmayı uygun görürse onları satacak. Çorlu Belediyesi sınırlarında, bu konuyla ilgili çok sayıda arsa yok. Köy içerisinde kalan yerlere belediye başkanlığı konut yapmayacağına göre, bu arazileri oradaki insanlar kullansın diye de bir düşüncemiz var.” diye konuştu.

Seymen Merası, kabul edilebilir bir konu değil

Seymen Merası’na maden ruhsatı verilmesi konusunda sorulan soru üzerine de değerlendirmede bulunan Baysan “Seymen’deki olay, kabul edilebilir bir konu değil. Binlerce dönüm araziyi bir kişi alacak. Ne yapacağı, ne edeceği de belli değil. Bu konuyu, hukuksal açıdan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de araştırıyor.” dedi.

Çorlu, Tekirdağ ekonomisinin lokomotifi konumunda

Toplantıya katılan tüm basın mensuplarına teşekkür eden Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu’nun il olması ile ilgili çıkan bazı haberlere ilişkin soru üzerine yaptığı açıklamada ise “Son günlerde, ‘Çorlu, il olur mu?’ diye bazı haberler yapılıyor. Bu durum, bizlere de soruluyor. Bunun üzerine biraz fazla gidip, milletvekillerimizin de bu konuda çaba sarf etmesi gerekli. Olur mu, olmaz mı bilemiyorum! Ama olmaması için bir neden yok. İl olursak çok daha iyi olur. Çünkü Çorlu, hakikaten bütün Tekirdağ ekonomisinin lokomotifi konumunda.” diye konuştu.

Toplantı karşılıklı fikir alışverişi ile sona ererken, Başkan Baysan toplantıların rutin bir şekilde devam edeceğini ifade etti.

Editör : Tuğberk Erdem
1864 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu