Çorlu'nun Sorunları Masaya Yatırıldı
reklam
08 Kasım 2016
Çorlu'nun Sorunları Masaya Yatırıldı

Çorlu'nun Sorunları Masaya Yatırıldı

Çorlu’da görev yapan gazeteciler ile her ay buluşarak ilçenin sorunlarını masaya yatıran Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Ekim ayı toplantısını yaptı. Toplantıda, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Gürzsoy ile İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe de hazır bulundu.

Çorlu’da görev yapan basın mensupları ile her ay bir araya gelerek ilçede yaşanan sıkıntılar ve hayata geçirilen yeni uygulamalar hakkında açıklamalarda bulunan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Ekim ayı toplantısını gerçekleştirdi. Şinasi Kurşun Caddesi üzerinde bulunan Black Coffee Academy’de düzenlenen kahvaltılı toplantıda, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Gürzsoy ile İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe de hazır bulundu.

Okulumuz, 2 yıl içerisinde tamamlanacak

Konuşmasına, 15 Temmuz Şehitleri için Çorlu’da yapılacak olan okul konusuna değinerek başlayan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç “15 Temmuz Şehitleri için Çorlu’ya yapmayı planladığımız okul için protokol imzalandı. Eğitim Sağlık Vakfı’nın önderliğinde ve hayırsever iş adamları ile vatandaşlarımızın da katılımlarıyla, 2 yıl içinde bu okulumuzu Çorlu’ya kazandırmayı planlıyoruz. Proje öncesinde de belirttiğim gibi, okul yapımı esnasında 100 bin TL. yardımda bulunan kişilere bir sınıf bağışlayacağız ve isterlerse o sınıfa onların ismini vereceğiz. Şu anda 5-6 iş adamımız bu konu hakkında sırada bekliyorlar. Bununla birlikte hayırsever vatandaşlarımız da mesaj yolu ile okul kampanyamıza destek verebilecekler. Cep telefonlarından kısa mesaj yoluyla 5901’e mesaj atılarak, kampanyamıza 10 TL maddi destekte bulunulabilecek. Bu sistem de, 2 hafta gibi kısa bir süre sonra başlayacak.” dedi.

Uyuşturucuya karşı toplumsal mücadele şart

Açıklamalarına, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün son zamanlarda gerçekleştirmiş olduğu başarılı uyuşturucu operasyonlarıyla devam eden Kaymakam Kılıç “Herkesin bildiği gibi kısa bir süre önce Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğümüz, herkesin Kore Mahallesi olarak bildiği Hıdırağa Mahallesi’ndeki bölgeye üst üste 2 defa operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda satılmak üzere bekletilen uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Uyuşturucu sadece Çorlu’da değil, Türkiye’nin her yerinde var ve bu zehir, gençlerimizi büyük ölçüde etkiliyor. O yüzden sadece emniyet birimlerimiz olarak değil, ailelerimiz ve gençlerimiz ile birlikte uyuşturucuya savaş açmalıyız. Emniyetimiz, Çorlu’da buna karşı tedbirlerini alıyor. Kısacası toplum olarak birlikte mücadele etmeliyiz. Uyuşturucu kullanan kişilerin öncelikle uyuşturucuyu kendi kafalarında bırakmaları gerekiyor. Çorlu’da AMATEM var, ama buradaki tedavilerinden sonra kişi dışarıda tekrar bu maddeyi kullanmaya devam edebiliyor.” diye konuştu.

TEDES, Çorlu’da başarılı oldu

Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) konusuna da değinen Kaymakam Kılıç “TEDES, Çorlu’da başarılı oldu ve kaza sayılarında düşüş yaşandı. Sürücülerimiz artık Çorlu giriş ve çıkışlarında hız limitlerine dikkat ediyorlar. Geçtiğimiz yıl 35 bin 934 araç kontrol edilirken, 2016 yılında bu rakam 37 bin 713 olarak gerçekleşti. 2015 yılında kesilen para cezası toplam 4 milyon 461 bin 66 TL olurken, bu sene ise 4 milyon 480 bin 163 TL olarak gerçekleştiği gözleniyor. Elimizdeki verilere göre geçtiğimiz yıl 2 ölümlü trafik kazası meydana gelirken, bu sene ise 1 ölümlü trafik kazası meydana geldi. 2015 yılında 447 yaralamalı trafik kazası meydana geldiğini, bu sene ise 355 yaralamalı trafik kazası meydana geldiğini gözlemliyoruz. Geçtiğimiz yıl yaralı sayısı 629 olarak gerçekleşirken, bu sene ise yaralı sayısının 493’e düştüğü görüyoruz. Bununla birlikte maddi hasarlı trafik kazalarında da bir düşüş göze çarpıyor. 2015 yılında 933 maddi hasarlı trafik kazası yaşanırken, bu senenin 10 aylık bölümünde 589 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldiği gözlemleniyor.” dedi.

Yaşanan hırsızlık rakamları da açıklandı

Gerçekleştirilen toplantıda, 2015 yılı ve 2016 yılının ilk 10 aylık diliminde gerçekleşen suç vakaları hakkında da bilgiler verildi. 2015 yılında 143 adet evden hırsızlık olayı yaşanırken, 2016 yılının ilk 10 aylık diliminde bu rakam 104 olarak gerçekleşti. İş yerinden yaşanan hırsızlık olaylarında ise artış olduğu ifade edildi. 2015 yılında iş yerinden 121 hırsızlık olayının yaşandığı, 2016 yılının ilk 10 aylık diliminde ise 124 hırsızlık olayının yaşandığına dikkat çekildi. Meydana gelen hırsızlık olaylarının aydınlanma oranı da yüzde 73 olarak rakamlara yansıdı. 2015 yılında otodan 89 hırsızlık olayı yaşandığı, bu sene ise bu rakamın 134’e çıktığı aktarıldı. Meydana gelen otodan hırsızlık olaylarının aydınlanma oranının da yüzde 32 olduğu belirtildi. 2015 verilerine göre yaşanan 25 oto hırsızlığı olayının ise yaklaşık olarak yüzde 50 oranında azalarak 13’e düştüğü kaydedildi.

Düzenlenen toplantının sonunda Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç; İlçe Jandarma Komutanı Serkan Gürzsoy, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe ve basın mensupları ile günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör : Tuğberk Erdem
2368 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu