Tekirdağ Köftesi, Antalya'da Görücüye Çıktı
reklam
08 Kasım 2016
Tekirdağ Köftesi, Antalya'da Görücüye Çıktı

Tekirdağ Köftesi, Antalya'da Görücüye Çıktı

Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı, Antalya’da açıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de katıldığı fuarda, 300 civarında firma ve kurum temsil edildi. YÖREX Fuarı’nda, Tekirdağ Köftesi ve Hayrabolu Tatlısı da görücüye çıktı

Antalya Ticaret Borsası’nın (ATB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteği ile düzenlediği 7'inci Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX)’nın açılışına; Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ticaret ve sanayi odası başkanları, ticaret borsası başkanları, kurumlar, firmalar ve davetliler katıldı.

Yerel ürünler değer kazanıyor

Fuarın açılışında bir konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Türkiye’de yöresel ürünlerin çok önemli olduğunu söyledi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak yöresel ürünlerin daha çok tanınması için çalışmalar yaptıklarını da belirten Bakan Tüfenkci “Bugün, buradaki yöresel ürünlerin büyümesi en önemli amacımız. Bu ürünlerin tamamı, Türkiye için önemli. Sadece Türkiye içinde fuar yapmak istemiyoruz. 2017 fuarımızı, yurt dışına taşıyacağız. Bakanlık olarak her türlü desteği verip, bu fuarı uluslararası alanda da tanıtacağız. Bu ürünler, yurt dışında da gerekli ilgiyi görecektir. Yöresel ürünler, ülkelerin en önemli ekonomik kaynaklarından biridir. Dünya bir yandan küreselleşirken, bir yanda da yerel ürünler değer kazanıyor. Küreselleşme her şeyin bir birine benzemesini beraberinde getiriyor. Ancak insanlar, farklı tatlar arıyor.” dedi.

Her ilin, yöresel bir işareti olmalı

Coğrafi işaretlerle ilgili her ilin mutlaka bir yöresel işaretinin olması gerektiğine vurgu yapan Bakan Tüfenkci “Bizim insanımız, çalışkan ve girişimcidir. Önünü açtığınızda, bizim insanımız birçok pazara ulaşır. Coğrafi tescille ilgili adımlar atıldı ve hızla ilerliyoruz. Her ilde bir markanın öne çıkması lazım. Fuar ve üretim destekleri ve insan gücü noktasında, Hükümetimiz destek vermeye hazırdır. Bakanlık olarak her ilde, zincir marketlerin raflarında ticari olarak tescil edilmiş ürünü o raflarda zorunlu olarak yer almasını sağladık.” diye konuştu.

Bakan Tüfenkci, Trakya Standı’na uğradı

Fuarın açılışını, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu birlikte gerçekleştirdi. Daha sonra stantları gezen Bakan Tüfenkci ve beraberindekiler, Trakya Standı’na da uğradılar. Emniyet eski Genel Müdürü Hanefi Avcı ve Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Donat da standı ziyaret ederek Trakya’ya özgü tatları deneme fırsatı buldu.

Fuarda; Tekirdağ Köftesi, Karacakılavuz Dokumaları, Peynir Helvası, Hayrabolu Tatlısı, Edirne Peyniri, Edirne Badem Ezmesi, Edirne Kurabiyesi ve Kırklareli Hardaliyesi gibi Trakya’ya özgü değer ve tatlar görücüye çıktı. Tadım yapılan standta, ürünler hakkında bilgiler de verildi.
Editör : Tuğberk Erdem
1849 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu