“Bylock” Kullanan 2 Kişi Tutuklandı
reklam
08 Kasım 2016
“Bylock” Kullanan 2 Kişi Tutuklandı

“Bylock” Kullanan 2 Kişi Tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının kendi aralarında haberleşmek amacıyla indirdikleri şifreli “ByLock” uygulamasını kullandığı tespit edilen ve Çorlu Adliyesi’nde görev yapan 1 hâkim ile 1 savcı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK), “ByLock” uygulamasını kullandığı tespit edildiği gerekçesi ile açığa aldığı hâkim ve savcılar arasında, Çorlu Adliyesi’nde görevli bir hâkim ve bir savcının da yer aldığı kaydedildi.

Cep telefonlarında, FETÖ mensuplarının kullandığı şifreli mesajlaşma uygulaması “ByLock” bulunduğu iddia edilen hâkim ve savcı, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Çorlu Adliyesi’nde görevli oldukları kaydedilen hâkim ve savcının telefonlarında, FETÖ mensuplarının kullandığı şifreli mesajlaşma uygulaması “ByLock” bulunduğu öğrenildi.

Çorlu’dan gözaltına alınan hâkim ve savcının, HSYK tarafından açığa alınan diğer hâkim ve savcılar ile birlikte haklarındaki müfettiş raporu tamamlandıktan sonra, meslekten ihraç edilip edilmeyeceklerine karar verileceği ifade edildi.
Editör : Tuğberk Erdem
2438 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu