Coşkulu Ak Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı
reklam
08 Kasım 2016
Coşkulu Ak Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı

Coşkulu Ak Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ İl Başkanlığı, Ekim ayı Danışma Meclisi Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Süleymanpaşa İlçesi’nde yer alan İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu’nda saat 14.00’te başlayan toplantı, coşkulu anlara sahne oldu.

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı Ekim ayı Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan; AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Tekirdağ İl Koordinatörü ve İstanbul Milletvekili Ünal Kacır, Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan ve Metin Akgün, Çanakkale İl Başkanı Yeşim Akdağ, Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Tekirdağ’ın tüm ilçelerinden gelen İlçe Başkanları ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanları, İlçe Gençlik Kolları Başkanları, İl eski Başkanları ve partililer, İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu’nu hınca hınç doldurdular.

Başkan Yüksel, güne damgasını vurdu

Saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı ile başlayan Tekirdağ İl Danışma Meclisi Toplantısı, şölen havasında devam etti. Divan Başkanlığı’nı AK Parti Şarköy İlçe Başkanı Hatip Şirazi Batı’nın yaptığı Tekirdağ İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda, 15 Temmuz Belgeseli’nin gösterimi gerçekleştirildi. Gösterimin akabinde Hayrabolu İlçe Müftüsü Veysel Işıldar tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Şehitlerimizin ruhuna okunan duaların ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, görkemli il danışma meclisi toplantısına damgasını vurdu. 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında gerçekleştirilen Demokrasi Nöbetleri’nde çekilen video görseli ile kürsüye gelen Yüksel, yaptığı duygulu konuşma ile salonu dolduran binlerce Tekirdağlı’yı coşturdu.

AK Parti, bağımsızlık aşkıdır

Başkan Yüksel, kürsüde yaptığı konuşmasında “Öncelikle bu davaya hizmet etmiş, emeği geçmiş ancak Hakk’ın rahmetine kavuşmuş olan tüm dava arkadaşlarımızı, rahmetle ve hürmetle yâd ediyorum. AK Parti, milletin var olma iradesidir. AK Parti, bağımsızlık aşkıdır. AK Parti, yenilikçidir. AK Parti, mazlumun, garip gurebanın yanında, zalimin karşısındadır. AK Parti, her türlü vesayete karşıdır. AK Parti, küresel zalimlere ‘One Minute’ der. AK Parti, dünyanın 5’ten büyük olduğuna inanır. AK Parti, demokrasinin bekçisidir. AK Parti hizmeti, her yerde herkes için yapar. AK Parti; köprülerle gönülleri, tünellerle kıtaları birbirlerine bağlar. AK Parti; geçmişini unutmaz, geleceğine sahip çıkar. AK Parti; her türlü terörün, şer odaklarının korkulu rüyasıdır. AK Parti Tekirdağ’da, yerel yönetimlerdeki değişimin adıdır.” dedi.

Karanın, denizin ve havanın kahramanlarıyız

Başkan Yüksel “AK Partililer, yani sizler, yani bizler; karanın, denizin ve havanın kahramanlarıyız. Biz, kendimizi ülkemize adarız. Biz; kanımızı, canımızı ve malımızı, bu vatan için gözümüzü kırpmadan feda ederiz. Biz koltuktan güç almaz, koltuğa güç katarız. Biz, geçmiş teşkilat mensuplarımızın tecrübesi ile geleceğe güvenle bakarız. Biz, gücümüzü sandıktan alır ve demokrasiye inanırız. Biz, çağı değiştirecek kudret ve iradeye sahibiz. Biz, gurur ve kibirle hareket etmeyiz. Biz büyüdükçe küçülür, kalplere gireriz. Bu bilinçle hareket ederek, üzerimizde hakkı olan hiçbir büyüğümüzü unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu bağlamda bizden önce bu kutlu davaya hizmet veren, tüm il başkanlarını ve yönetimlerine sonsuz hürmet ve saygılarımı sunuyorum. Kendilerini ve yönetimlerini, huzurunuzda alkışlıyorum. Onların desteği ile teslim aldığımız bayrağı, daha da ileriye taşıyacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Şimdi, bu kürsüden tüm teşkilatımız adına söz veriyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde tek bir dava uğruna, tek yürek olarak azimle çalışacağız. Burada, Cennet Mekân Sultan Abdülhamit Han’ın bir sözünü hatırlatmak isterim: ‘Savaş, milletin topyekûn ateşe girmesidir. Eğer bu bütünlük sağlanmamışsa zafer tesadüfî, yenilgi kaderdir.’” diye konuştu.

Tek millet, tek vatan, tek bayrak

Başkan Yüksel “Ülkemiz üzerinde kirli oyunlar tezgâhlanıyor. Ülkemizi; Suriye gibi, Irak gibi, Lübnan gibi, Mısır gibi kardeşkanı dökerek, işgal ve vesayet altına almak, bölüp parçalamak istiyorlar. Ancak bunu başaramayacaklar. Milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz. Bu halka boyunduruk vurduramayacaksınız, bin yıldır büyüdüğümüz bu yoldan bizi geri döndüremeyeceksiniz, ülkemizi hedeflerinden asla vazgeçirtemeyeceksiniz. Bunu Gezi Parkı’nda denediniz, 17-25 Aralık’ta denediniz. Son olarak 15 Temmuz akşamı da denediniz. Ama bu büyük millet, Pensilvanya’nın güdümündeki tanklara, jetlere, toplara ve tüfeklere, Başkomutanımızın tek bir işareti ile iman dolu göğsünü siper ederek, bu hayâsızca akına dur demiştir. Bu hain girişimin hesabı onlara soruluyor, sonuna kadar da sorulacak. Bu süreçte bizlere düşen görev; her daim uyanık olmak, 80 milyonun arasındaki muhabbeti bozacak her türlü girişime karşı dik bir duruş sergilemektir. Onun için ne diyoruz: Tek millet, tek vatan, tek bayrak.” dedi.

Durmak yok, yola devam!

Başkan Yüksel “Biz, bu şehirde kısır siyasete artık yeter diyoruz. Biz, beceriksiz yerel yönetimlere artık yeter diyoruz. Biz, partizanlık güden siyasete artık yeter diyoruz. Biz, yazın toza, kışın çamura artık yeter diyoruz. Biz vizyonu olmayan belediyeciliğe artık yeter diyoruz. Biz AK Parti seçmenine ‘Vatan haini!’ diyen zihniyete de artık yeter diyoruz. Bu şehirde yaşayan, omuzlarımızda sorumluluğunu taşıdığımız bir milyon hemşerimizi, AK Parti belediyelerinin hizmetine kavuşturmaya, ülkemizi sivil bir anayasa ile buluşturmaya, ilimizi en çok vekille temsil eden parti olmaya var mısınız? O halde durmak yok, yola devam.” diyerek konuşmasına son verdi.

Başkan Yüksel’in konuşmasının ardından; Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Tekirdağ İl Koordinatörü ve İstanbul Milletvekili Ünal Kacır ile Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan ve Metin Akgün birer konuşma yaptılar.

Toplantı, basına kapalı olarak devam etti

Milletvekillerinin gerçekleştirdiği konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam eden AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı Ekim ayı Danışma Meclisi Toplantısı’nda; Yerel Yönetimlerden Sorumlu Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Bülent Baloğlu, Teşkilatlardan Sorumlu Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Emrah Tunca, İl Kadın Kolları Başkanı Nesibe Ünal, İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Karaca, Malkara İlçe Başkanı Gökhan Şentürk ve Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay’ın birer konuşma yaparak birimlerinin gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgiler aktardıkları kaydedildi. Kapanış için tekrar kürsüye çıkan Başkan Yüksel, katılan binlerce kişiye teşekkürlerini sundu. Saatlerce süren toplantının ardından partililere, pilav ve ayran ikramında bulunuldu.  

Editör : Tuğberk Erdem
1909 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu