Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Sosyal Tesisleri Açıldı
reklam
08 Kasım 2016
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Sosyal Tesisleri Açıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Sosyal Tesisleri Açıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen tarihi evlerin restorasyonu tamamlandı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri olarak kullanılacak tarihi evler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleştirilen görkemli bir törenle açıldı.

İl Özel İdaresi’nin tüzel kişiliğini kaybetmesinin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen tarihi evlerin restorasyonu tamamlandı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri olarak kullanılacak tarihi evler, Cumhuriyet’in kuruluşunun 93’üncü yıl dönümünde düzenlenen görkemli törenle hizmete açıldı.

Saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin yaptı. Ergin “Tekirdağ ili genelinde, yaklaşık 740 tane kültür varlığımız mevcut. Bu yapıların büyük bir çoğunluğu, Süleymanpaşa İlçesi’nde bulunmaktadır. Restorasyonunu tamamladığımız tarihi yapılarımızı; Tekirdağ kültürünü yansıtacak atölyeler, sergi salonları, yöresel yemeklerin sunulacağı bir restoran ve bir tanesini de hayata geçirmeyi planladığımız Mübadele Müzesi olarak kullanmayı planlıyoruz. Tekirdağ Süleymanpaşa İlçesi’ni ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, eski Türk evlerinin nasıl olduğunu görme imkanı bulacaklar.” diye konuştu.

Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise “Tekirdağ’ın Merkez İlçesi Süleymanpaşa, tarihi eserler bakımından büyük bir potansiyele sahip. Büyükşehir Belediyesi olarak bu zenginliklere sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak için, Miras Atölyesi Projeleri’ni hayata geçirdik. Projeler tamamlandığında Tekirdağ, iç ve dış turizmde ciddi boyutlarda bir değere sahip olacaktır. Biz bu işe gönül verdik. Biz, Tekirdağ sevdalısıyız. Tekirdağ için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek tarihi evler davetliler ile birlikte gezildi.
Editör : Tuğberk Erdem
3328 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu