Cumhuriyet'imizin 93'üncü Gurur Yılını Kutladık
reklam
08 Kasım 2016
Cumhuriyet'imizin 93'üncü Gurur Yılını Kutladık

Cumhuriyet'imizin 93'üncü Gurur Yılını Kutladık

Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 93’üncü yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Çorlu’da da törenlerle kutlandı. Çorlu’daki resmigeçit törenini büyük bir gururla izleyen vatandaşlar, cumhuriyet coşkusunu bir kez daha yaşadılar.

Çorlu’daki kutlama programı, Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. 28 Ekim 2016 Cuma günü saat 13.00’da gerçekleştirilen törene; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Şenol Alparslan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Üyesi Emre Köprülü, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Gürzsoy, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, siyasi partilerin temsilcileri, belediye meclis üyeleri, askeri erkân, muhtarlar, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Sırasıyla; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Şenol Alparslan ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Çelenk töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla son buldu.

Kaymakamlık makamında tebrikat töreni

29 Ekim 2015 Cumartesi günü saat 09.30’da, Çorlu Kaymakamlığı’nda tebrikat töreni gerçekleştirildi. Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen tebrikat töreninde Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Şenol Alparslan ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan; resmi kurumların temsilcileri, askeri erkân, siyasi parti temsilcileri, gaziler, şehit aileleri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin tebriklerini kabul etti. Çorlu Kaymakamlığı’nda yapılan törenin ardından, Cumhuriyet Bayramı kutlama programı Omurtak Caddesi’nde yapılan etkinlikler ile devam etti.

İstiklal Marşı’mız, hep bir ağızdan söylendi

Çorlu Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni, saat 10.00’da başladı. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Şenol Alparslan ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tören aracı ile halkı ve tören kıtalarını selamlarken, Çorlu’da yapılan Cumhuriyet Bayramı kutlama programına Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün de katıldı. Saygı duruşuna müteakiben 5’inci Kolordu Bölge Bandosu’nun çaldığı İstiklal Marşı, tören alanını dolduran coşkulu kalabalık tarafından hep bir ağızdan seslendirildi.

Hepimize kutlu olsun!

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç yaptı. Kaymakam Kılıç “Bugün, asil Türk Milleti’nin Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 1’inci Dünya Savaşı’nın sonunda yurdunu işgal etmiş ve gönüllerince paylaşmaya çalışan düşmanlarını bağrından söküp attığını ilan ettiği, aziz milletimizin tek vücut olup ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ diyerek tüm zorluklara ve imkânsızlıklara rağmen, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmayı başardığı gündür. Bugün, millet olmanın, bir olmanın verdiği gururun, sevincin, coşkunun zirveye çıktığı günü Çorlu’da huzur ve güven içinde kutlamanın kıvancını yaşıyoruz. Hepimize kutlu olsun!” diye konuştu.

Cumhuriyet hoş görüdür, tahammüldür

Konuşmasına devam eden Kaymakam Kılıç “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadeleriyle Cumhuriyet; Türk Milleti’nin tabiatına ve geleneklerine en uygun, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan, erdemli, faziletli insanlar yetiştiren ve erdemli, faziletli insanlara yakışan, demokratik idarenin tam ve mükemmel bir ifadesi, aynı zamanda halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan, onları bir ve bütün kılan yönetim şeklidir. Cumhur’un kararına uyma gereğidir, hoş görüdür, tahammüldür, saygıdır, sevgidir. Muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için uyulması gereken, olmazsa olmazlar manzumesidir.” dedi.    

15 Temmuz gecesi, hüsrana uğradılar

Kılıç “Kuşkusuz Cumhuriyeti çok iyi anmak, kusursuz biçimde kutlamak, onu yaşatmaya yetmez. Cumhuriyet için her sahada çok çalışmak, o çalışmalardan verim almak için de sürekli özeleştiri yapmak zorundayız. Bu yüzden, böylesine milli bayramlar, gurur ve sevinç yanında sorumluluklarımızı hatırlatan günler de olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti, 93 yıldır karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmiştir. Kendisine esaret gömleği biçenlere rağmen milletimizin dünya milletleri arasında hak ettiği saygın yeri alması, iç ve dış düşmanlarımız için tarihi bir ders olmuştur. Hiçbir zaman akıldan çıkarılmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerleyerek ve benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, yüksek değerleri ve hedefleri doğrultusunda uygar dünyanın seçkin bir üyesi olmayı sürdürecektir. En son 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlar, milletimizin devletiyle ne kadar bütünleştiğini tartışmasız şekilde bir kez daha teyit etmiştir. Milletine ihanet etmekle kalmayıp bir takım odaklara uşaklık etmeyi planlayan hainler; tarihte görülmemiş bir alçaklıkla tüm kutsallarımıza saldırmaya kalkmışlar, ancak askerimiz, polisimiz ve milletimizin fedakâr ve onurlu duruşu karşısında hüsrana uğratılışlardır. Milletimiz, yeni işgal girişimlerine karşı da, İstikbal Harbi’ndeki kararlılıkla mücadele edeceğini, o gece tüm dünyaya göstermiştir.” diye konuştu.

Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyorum

Kılıç “Devletimizin, içinden geçtiği bu zamanlarda; hain terör saldırıları, ay yıldızlı bayrağımız uğruna şehit düşen askerlerimiz, polislerimiz, masum vatandaşlarımız ve çevremizde cereyan eden olaylar, Malazgirt’te, Çanakkale’de, Sakarya’da olduğu gibi bizlere, yeniden birlik ve beraberlik ruhu içerisinde olmamız gerektiğini göstermektedir. Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle milletimizin özgür, müreffeh ve onurlu bir toplum olarak birlik ve bütünlük içinde yaşayıp her alanda ilerlemesinin teminatı olan Cumhuriyeti, büyük fedakârlıklara katlanarak kuran ve bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, özveri ve kararlılıkla sürdürmekte olduğumuz Terörle Mücadele Harekâtı’nda ve 15 Temmuz’da ve sınır ötesi faaliyetlerde şehitlik mertebesine ulaşan vatandaşlarımız, silahlı kuvvetler mensuplarımız, jandarma mensuplarımız, polislerimiz ve korucularımız başta olmak üzere kanlarını ve canlarını bayraklaşan vatan topraklarına feda eden bütün aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor Cumhuriyet Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Törende, Tekirdağ’ın ilk kadın posta memuru olan 93 yaşındaki Cumhuriyet Kadını İsmet Ardıcı da günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Orion AVM’den başlayarak Çorlu Atatürk Meydanı’nda tamamlanan Cumhuriyet Koşusu’nun ödül töreni gerçekleşti. Ödül töreninin ardından öğrenciler şiirlerini okudu. Çorlu Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Grubu, folklor gösterilerinde bulundu. Yapılan tören geçişinin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı son buldu.
Editör : Tuğberk Erdem
1970 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu