Çorlu'da Yapılan Cumhuriyet Korteji'ne, Tam 10 Bin Kişi Katıldı
reklam
08 Kasım 2016
Çorlu'da Yapılan Cumhuriyet Korteji'ne, Tam 10 Bin Kişi Katıldı

Çorlu'da Yapılan Cumhuriyet Korteji'ne, Tam 10 Bin Kişi Katıldı

Çorlu Belediyesi tarafından Cumhuriyet’in kuruluşunun 93’üncü yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Korteji’ne, 10 bin kişi katıldı. Atatürk Meydanı’nda başlayan kortej Cumhuriyet Parkı’nda son buldu. Kortejin ardından Aydilge sahne aldı

Cumhuriyetimizin 93’üncü yıl dönümü nedeniyle Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Korteji, Çorlu halkının yoğun katılımı ile gerçekleşti. Atatürk Meydanı’nda başlayan korteje; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ve Emre Köprülü, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Haskovo Milletvekili Saliha Emin, Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci, Ahmet Sarıkurt, Serhad Çatalkaya ve Kemaleddin Avcı, CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı İsmail Akar, Çorlu Belediyesi Meclis Üyeleri, mülki amirler, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

Dev kortej, Cumhuriyet Parkı’na kadar yürüdü

Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı Cumhuriyet Korteji, Çorlu Belediyesi tarafından yapılan Cumhuriyet Parkı’nda sona erdi. Oluşturulan Cumhuriyet Korteji’ne Çorlu halkı yoğun ilgi gösterirken, yürüyüş güzergâhı üzerinde ev ve işyeri bulunan vatandaşlar camlarına astıkları Türk Bayrakları ile korteje destek oldular. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 93’üncü kuruluş yıl dönümünde Çorlu’da oluşturulan Cumhuriyet Korteji’ne katılan herkese teşekkür eden Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, yürüyüşe katılan herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Aydilge, cumhuriyet sevdalılarını coşturdu

Çorlu Belediyesi tarafından Cumhuriyet’imizin 93’üncü yıl dönümünde düzenlenen kortejin ardından Cumhuriyet Parkı’nda Aydilge konseri düzenlendi. Yaklaşık 15 bin kişinin izlediği konserde sahne alan sanatçı Aydilge, katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Aydilge’nin söylediği 10’uncu Yıl Marşı ile coşan konser alanında bulunan halka seslendi.

Ne mutlu bana ki sizlerle birlikte yaşıyorum

Konsere katılanlara hitaben bir konuşma yapan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan “Öncelikle, bizlere bugünleri armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, değerli silah arkadaşlarına, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Ne mutlu bana ki Çorlu’da Belediye Başkanı’yım. Ne mutlu bana ki sizlerle beraber bu kentte yaşıyorum. Çünkü Türkiye’nin 81 ilinden Çorlu’ya gelen ve yerleşen, her zaman birbirini seven ve birbirine saygı duyan vatandaşlara sahibim. Biz, büyük bir aileyiz. Bugün, bizim için çok önemli bir gün. Çünkü bugün 29 Ekim. Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 93’üncü yıl dönümü. Dedelerimiz ve ninelerimizin, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı Kurtuluş Savaşı’nın sonunda 93 yıl önce bugün, Cumhuriyet’imiz kuruldu. Ne mutlu ki bizim Atatürk’ümüz var. Özgürce, kardeşçe, laik ve demokratik bir yaşam biçimini bizlere armağan eden büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Atatürk demek, emek demek. Emek demek, Cumhuriyet demek. Cumhuriyet demek, vatan demek. Yüce Türk Milleti’nin önünde saygıyla eğiliyor ve Cumhuriyet’imizin kuruluşundan bu güne emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyet’imizin 93’üncü yıl dönümü kutlu olsun.” dedi.

Aydilge yaklaşık olarak 2 saat boyunca sahnede kalırken, düzenlenen konser havai fişek gösterisi ile sona erdi.

Editör : Tuğberk Erdem
2107 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu