Chp İlçe Başkanı İsmail Akar, Başkan Atalay'a Ateş Püskürdü
reklam
18 Aralık 2016
Chp İlçe Başkanı İsmail Akar, Başkan Atalay'a Ateş Püskürdü

Chp İlçe Başkanı İsmail Akar, Başkan Atalay'a Ateş Püskürdü

CHP Çorlu İlçe Başkanı İsmail Akar, AK Parti Çorlu İlçe Teşkilatı Şeyhsinan Mahallesi Danışma Meclisi Toplantısı’ndaki konuşmasında CHP’yi terör örgütü PKK’nın çizgisine girmekle itham eden İlçe Başkanı Kerim Atalay’ı çok sert bir dille eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü Başkanı İsmail Akar, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen Şeyhsinan Mahallesi Danışma Meclisi Toplantısı’nda kürsüye gelen ve konuşmasının bir bölümünde “Bölgemizdeki vatandaşlarımızın, artık Atatürkçülük çizgisinden PKK çizgisine kaymış, Apo’culuk çizgisine kaymış CHP’ye oy vereceğine inanmıyorum.” ifadelerini kullanan AK Parti Çorlu İlçe Teşkilat Başkanı Kerim Atalay’ı çok sert bir dille eleştirdi. Konuya ilişkin olarak yazılı bir basın açıklaması yapan CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı İsmail Akar, AK Parti Çorlu İlçe Teşkilat Başkanı Kerim Atalay’a adeta ateş püskürdü.

Suçlarını, başkalarına yamamaya çalışıyorlar

CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı İsmail Akar, yaptığı yazılı açıklamada “Ülkemizin her köşesi alev yeri, her gün şehitlerimiz, kötü politikanın eseriyle değişik illerimize düşen bombalar, terör patlamaları, kötüye giden ekonomimiz, işsizlik gibi bizi derinden düşündüren hadiseler yaşanır ve içimiz kan ağlarken, geçtiğimiz günlerde basına düşen AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay’ın gerçekten uzak, asıl sorumluları ve suçluları saklayan, hedef şaşırtan,  siyasi ahlaktan uzak söylemlerini şaşkınlıkla öğrendik. Sayın başkan kendilerinin dışında siyaset yapanları terör örgütü PKK çizgisine girmekle itham etmiş. E pes vallahi! AKP Hükümeti’nin Oslo Görüşmeleri’nden başlayıp, kameralar önünde Dolmabahçe Sarayı’nda mutabakatla biten terör seviciliğini hepimiz biliyoruz. Bunlar değil miydi sınır kapılarına çadır kurup karşılayan? Bunlar değil miydi halaylarla, sazlı, sözlü, sanatçılı, peşmergeli, başbakanlı konserler tertip eden? Bunlar; eli kanlı terör örgütü PKK ile açılım sürecinde kanka olup, şehirlerde bombaların gömülmesine, silahların saklanmasına müsaade edip terör örgütünün tekrar palazlanmasının yegâne sorumlusudur. Valilere ‘Bunlara dokunmayın!’ talimatını verenler, gözlerimizin içine baka baka kendi suçlarını başkalarına yamamaya çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Değil İlçe Başkanı’nın, feriştahının haddine değildir!

Yaptığı yazılı açıklamaya üslubunu daha da sertleştirerek devam eden Başkan Akar “Bizler emperyalist dış odakların ülkemiz üzerindeki tasarruflarını ve hain planlarını bertaraf etmeye çalışırken, bir de içimizde terör örgütleri türemeye başlamış. Öyle ki tarihimizde hiç görülmemiş bir şekilde kendi milletine namlusunu doğrultan, tanklarını üzerine süren, kendi meclisini bombalayan hainler türemiş. Ve ne acıdır ki; bu hainler 2 yıl öncesine kadar AKP Hükümeti ve kadrolarıyla sürekli dirsek temasındaydılar. FETÖ’nün başına; ‘Gökten ne yağar da yer kabul etmez!’, ‘Ne istediniz de vermedik!’, ‘Bitsin bu hasret, artık dön!’ diye seslenenler, şimdilerde kendilerinin dışında herkesi FETÖ’cü olmakla suçluyor. Buna da pes! Sayın Başkan bunları unutmak istiyor olabilir, fakat unutmasın ki burası Çorlu. Halkımızın zihni taze, yüreği ve vicdanı riyadan arınmış, ucuz siyasi manevralara prim vermeyen anlayışı var. Terör örgütleriyle bizleri ve bizlere oy vermiş binlerce vatandaşımızı ilişkilendirmek değil AKP İlçe Başkanı’nın, feriştahının haddine değildir!” dedi.

Ucuz siyasi polemiğin içine çekmeye çalışmayın

Akar “Başka bir konu ise Başkan’ın “Yapamıyorsanız, bırakın biz yapalım” demesi. Aman Çorlu’muza bulaşmayın! Çerkezköy, Malkara, Hayrabolu halkı, siz yapamadığınız için belediyelerinin yönetimini Cumhuriyet Halk Partisi’ne verdi. Ama siz Çorlu’ya faydalı olmak istiyorsanız; gelin bizimle beraber insanımızın sağlığını tehdit edecek, kentimizin çevresine kurulmak istenen termik santrallere karşı çıkın. Gelin, devlet hastanesi eski hizmet binasının olduğu yeri yeşil alan yapalım. Gelin, Emlak Konutları civarındaki trafiği rahatlatmak için çevre yoluna çıkış verelim. Gelin, Tredaş’ın yanmayan sokak lambaları konusunda siz de şikâyetçi olun. Gelin, 10 yıldan beri tahsisi yapılamayan kültür merkezini halkımızın hizmetine sunalım. Gelin, öğrencilerimizin 40 kişilik sınıflarda öğrenim görmesinden siz de huzursuz olun. Gelin, nüfusumuza oranı yüzde 2,2 olan devlet memuru sayımızı Türkiye ortalaması olan yüzde 4,8’e çıkaralım. Son olarak Çorlu halkımıza söylemek istediğimiz şudur; söz konusu Çorlu ise; ne siyaset, ne ekonomi, ne de başka bir konu bizim Çorlu’muza hizmet etme arzumuz ve kararlılığımızın önünde olamaz. Bu saatten sonra kimse bizleri ucuz siyasi polemiğin içine çekmek için mesnetsiz sözler sarf etmesin.” ifadelerini kullandı.

Editör : Tuğberk Erdem
2174 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu