Çorlu Halkı, Terör Olaylarına Karşı Tek Yürek Oldu
reklam
04 Ocak 2017
Çorlu Halkı, Terör Olaylarına Karşı Tek Yürek Oldu

Çorlu Halkı, Terör Olaylarına Karşı Tek Yürek Oldu

Çorlu Belediye Başkanlığı, İstanbul Beşiktaş’ta yaşanan ve 37’si emniyet personeli olmak üzere toplam 45 kişinin hayatını kaybettiği, 166 kişinin ise yaralandığı hain terör saldırısının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi.

Çorlu Belediye Başkanlığı, 10 Aralık 2016 Cumartesi akşamı, Beşiktaş-Bursaspor futbol müsabakası akabinde Beşiktaş’ta gerçekleştirilen elim terör saldırısını lanetlemek adına basın açıklaması düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Çorlu Belediye Hizmet Binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına; Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü Başkanı İsmail Akar, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorlu İlçe Teşkilatı Başkanı Cüneyt Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci, Ahmet Sarıkurt, Serhad Çatalkaya, Oktay Çolpan ve Kemalettin Avcı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, gaziler ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Farklı kültürleri, birleştirici zenginlik olarak gördük

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından kürsüye gelen Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, olumsuz hava şartlarına rağmen Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Başkan Baysan, yapmış olduğu konuşmada; “İstanbul Beşiktaş’ta, 10 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 22.30 sularında, alçakça ve hunharca gerçekleştirilen, ülkemizin birlik, beraberlik ve huzurunu hedef alan menfur terör saldırısını şiddetle lanetliyor; bu saldırıda hayatını kaybeden kahraman ve fedakâr polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve asil Türk Milleti’ne başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Boşnak, Pomak gibi farklı etnik unsurlardan oluşan ve bu coğrafyayı paylaşan bizler, tarih boyunca aynı acılarla üzülmüş, aynı sevinçlerle mutlu olmuş, vatan bildiğimiz bu topraklarda iç içe yaşamışızdır. Bizler, farklı kültürlerden oluşumuzu ayrıştırıcı değil aksine birleştirici bir zenginlik olarak görmüşüzdür.” dedi.

Teröre ve kaos ortamına karşı göğsümüzü siper edeceğiz

Konuşmasına devam eden Başkan Baysan “Ülke ve millet olarak, yüzyıllardan beridir 1071 Malazgirt Zaferi’nden başlayarak Anadolu’yu yurt tutan Yüce Türk Milleti’nin ve kurmuş olduğu Türk Devletleri’nin bundan önce olduğu gibi bundan sonrada, bu ve bunun gibi saldırılarla ve hainliklerle karşılaşacağını bilmekle birlikte, yapılan terör saldırılarının ve kaos ortamı yaratma algısının önünde, bizler göğsümüzü siper ederek duracağımızın bilinmesini istiyoruz. Ülkemizde suni karışıklık yaratmaya çalışan terörist eylemlerin milli birlik ve beraberliğimizi, ülkemizin kardeşçe yaşama arzusunu hedef alan bu tür hain girişimleri kabul etmemiz, kabuğumuza çekilmemiz asla ve asla mümkün değildir.” diye konuştu.

Bu şerefsizler, akıttıkları kanda boğulacaktır

Tarihimizden aldığımız misyonu, bizden sonraki nesillere aktarmak için var gücümüzle çalışmaya, ülkemizin huzur ortamını arttırmaya yönelik her türlü adımı desteklemeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Milletimizin geçmişte olduğu gibi bugün de, teröre ve teröre destek verenlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde duracağına, Türkiye’nin ve Türk Milleti’nin sonsuza kadar ismini şanla ve şerefle taşıyacağına canı gönülden inanıyoruz. Sonuç olarak, Türkiye Cumhuriyeti’ni Kuva-i Milliye Ruhu’yla kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Aziz Şehitlerimizin ve Gazilerimizin yüksek maneviyatıyla bu hain örgütlerin eylemlerine karşı gereken en ağır cevabın verilmesini arzu ettiğimizi ifade etmek istiyorum. Terör örgütlerine ve işbirlikçilerine lanet olsun. Devletimizin ve milletimizin bölünmesini, dağılmasını amaçlayan bu şerefsizler, akıttıkları kanda boğulacaktır. Görevleri başında olan polisimize, askerimize ve tüm güvenlik güçlerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyor, vatanı ve milleti için canını vermekten kaçınmayan Aziz Şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” dedi.

Başkan, Çevik Kuvvet ile kucaklaştı

Konuşmasının sonunda tüm katılımcılara teşekkürler eden Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, basın açıklamasının bitiminde Çevik Kuvvet mensuplarının yanına giderek acılarını paylaştığını belirtti ve başsağlığı dileklerini iletti.

Öte yandan basın açıklamasına katılan vatandaşlar sık sık ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attılar.

Editör : Tuğberk Erdem
1690 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu