Teski Çalıştayı'na, Ergene Belediyesi Ev Sahipliği Yaptı
reklam
05 Ocak 2017
Teski Çalıştayı'na, Ergene Belediyesi Ev Sahipliği Yaptı

Teski Çalıştayı'na, Ergene Belediyesi Ev Sahipliği Yaptı

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (TESKİ) faaliyetlerine ilişkin fikir alışverişinin yapıldığı çalıştay, Ergene Belediyesi Ulaş Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Çalıştayda söz alan mahalle muhtarları, yaşadıkları sorunlarını dile getirdiler.

Ergene Belediyesi Ulaş Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen çalıştaya; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, belediye başkan yardımcıları, daire başkanları, meclis üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan çalıştay programında, İstanbul Beşiktaş’ta güvenlik güçlerine karşı yapılan bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilenirken; yaşanan terör olaylarının artık son bulması temennisinde bulunuldu.

Hizmetlerimiz, Ergene’nin geleceği için

Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Beşiktaş’ta güvenlik güçlerine karşı yapılan bombalı terör saldırısını bir kez daha kınıyorum. Türkiye’de uzun yıllardan beri terör olayları yaşanıyor. Allah’tan dileğim terör belasının son bulması ve ülkemizin mutlu insanların yaşadığı bir ülke haline gelmesidir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Çalıştayımızın, başarılı geçmesini diliyorum. Ergene’nin mutluluğu için ve Ergene’nin geleceği için gerçekleştirdiğimiz hizmetlerle birlikte yaptığımız toplantı programlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunmayı hedefledik.  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin Ergene İlçesi ile ilgili projeleri hayata geçirdiğini ve yapılacak olan çalışmalara vatandaşların duyarlılık göstermesi gerekmektedir. Çalışmaların sonucunda istenilen hedefe birlikte daha kolay ulaşılacaktır.  Vatandaş odaklı çalışmalarından dolayı Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’e teşekkürlerimi sunarken; ilçe belediyemizin yetemediği durumlarda desteğimizi büyükşehir olarak sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

Yaşadığınız sorunları açıkça dile getirin

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın ardından söz alan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ise “Ergene Belediye Başkanlığı olarak ilçemiz genelindeki faaliyetleri imkânlarımız ölçüsünde karşılamaya devam ediyoruz. Bizler, asıl hedefimiz olan projelerimizi hayata geçirme gayretindeyiz. Alt yapı çalışmalarımız ilçemizde yoğun bir şekilde devam ederken, üst yapı çalışmalarımızın planları da şimdiden hazır şekilde beklemektedir. Alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından belirlediğimiz program dâhilinde üst yapı çalışmalarımızın başlangıcı verilecektir. Muhtarlarımızdan ricam, mahalle sakinlerinin yaşadığı sorunları bu çalıştay toplantısında açıkça ifade etmeleridir. Mahalle muhtarlarımızdan açıkça, çekinmeden her şeyi konuşmalarını istiyorum. Sizin isteğiniz gibi Ergene Belediyesi olarak bizim de isteğimiz biran önce yaşanan sorunların çözüme kavuşturulmasıdır. Toplantının ve alınan kararların ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Muhtarlar, tek tek sorunlarını anlattılar

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa’nın da katıldığı programda TESKİ’nin Ergene İlçesi’nde gerçekleştirdiği çalışmalar değerlendirilirken, yetkililer devam eden çalışmalar hakkında mahalle muhtarlarına kapsamlı şekilde bilgiler verdi. Toplantının devamında Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ ile çalışmaların nasıl koordineli şekilde gerçekleştirileceğine ilişkin bilgi alışverişinde bulunmasının ardından muhtarların her biri tek tek söz alarak yaşadıkları alt yapı sorunlarını aktardılar.

Editör : Tuğberk Erdem
1772 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu