Çorlu Emniyeti'nden Uyuşturucu Tacirlerine Bir Darbe Daha
reklam
01 Şubat 2017
Çorlu Emniyeti'nden Uyuşturucu Tacirlerine Bir Darbe Daha

Çorlu Emniyeti'nden Uyuşturucu Tacirlerine Bir Darbe Daha

Emniyet güçleri, Çorlu’da Kore Mahallesi olarak bilinen bölgede huzur operasyonu düzenledi. Önceden belirlenen 46 farklı adreste yapılan eş zamanlı baskınlar sonucunda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirilirken, 16 kişi de gözaltına alındı.

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (Tekirdağ KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri ile Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (Çorlu KOM) ekipleri, Çorlu’da yaklaşık 400 polisin katılımıyla huzur operasyonu gerçekleştirdi. Şafak vakti yapılan baskınlarda uyuşturucu madde ve ruhsatsız silah ele geçirilirken, çeşitli suçlardan aranması olan şahıslar da yakalandı.

OPERASYONU, EFE MÜDÜR YÖNETTİ

Kore Mahallesi olarak bilinen bölgede düzenlenen operasyonda; Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü, Ergene İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yer aldı. Operasyonu, sabahın ilk ışıklarından itibaren ekiplerinin başında yer alan Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe yönetti. Adli mercilerden alınan arama kararlarına istinaden harekete geçen emniyet güçleri, önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar yaparak arama gerçekleştirdi. Aramalarda; uyuşturucu nitelikli hap, esrar, eroin, bonzai adı verilen sentetik kannabinoid maddesi, kokain, ruhsatsız tabancalar, ruhsatsız tüfekler ve bu silahlara ait mermiler ele geçirildi. Ayrıca haklarında çeşitli suçlardan yakalama kararı bulunan bazı şüpheliler de gözaltına alındı.

46 AYRI ADRESE GİRİLDİ

Sabahın ilk ışıkları ile başlayan operasyonda, önceden belirlenen 46 ayrı adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Belirlenen 46 farklı adreste yapılan arama işlemi neticesinde; 4 kilo 300 gram uyuşturucu madde, 210 adet uyuşturucu nitelikli sentetik hap, 8 adet ruhsatsız tüfek, 4 adet ruhsatsız tabanca, 120 adet fişek, 1 adet çalıntı motosiklet, 1 adet dizüstü bilgisayar ve olaylarla ilgili olarak toplam 16 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

İÇ ÇAMAŞIRINDAN EROİN ÇIKTI

Polis ekiplerinin eş zamanlı olarak gerçekleştirdikleri operasyonda, uyuşturucu satışı yapıldığı değerlendirilen bir eve baskın düzenlendi. Baskın sırasında, evde bulunan uyuşturucu maddeyi polislere yakalatmamak için iç çamaşırına saklayan 15 yaşındaki kız çocuğu da gözaltına alındı. Kadın polislerin yaptığı aramada, iç çamaşırında eroin ele geçirilen kız çocuğu da sağlık kontrolünden geçirilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, alınan doktor raporlarının ardından sorgulanmak üzere Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma devam ediyor.

RAHAT TAVIRLAR DİKKAT ÇEKTİ!

Gözaltına alınan ve sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Çorlu Devlet Hastanesi’ne sevk edilen şüphelilerin rahat tavırları dikkat çekti. Şüphelilerden bazıları kendilerini görüntüleyen gazetecilere özel poz verirken, bazıları da kameralara selam vererek “Ünlü olduk.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
2234 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu