Manuel Tedavi Yöntemi, Fıtık Tedavisinin Yeni Umudu Oldu
reklam
01 Şubat 2017
Manuel Tedavi Yöntemi, Fıtık Tedavisinin Yeni Umudu Oldu

Manuel Tedavi Yöntemi, Fıtık Tedavisinin Yeni Umudu Oldu

Özellikle bel ve boyun fıtıklarında uygulanan bir tedavi yöntemi olan manuel tedavi, yoğun ve agresif bir tempoda çalışan günümüz insanının imdadına yetişiyor. Ülkemizde son yıllarda uygulanmaya başlanan yöntem, her geçen gün daha fazla rağbet görüyo

Oldukça iyi sonuçların alındığı ve etkinliği kanıtlanmış çok eski bir tedavi yöntemi olan manuel tedavi, Amerika’dan Rusya’ya kadar birçok ülkede uygulanıyor. Hatta uygulanan ülkelerin üniversitelerinde bu yöntem için kurulmuş anabilim dalları bile var. Özellikle bel ve boyun fıtıklarında uygulanan ve hastaların mucize dediği yöntem, ülkemizde her geçen gün daha fazla rağbet görüyor.

MANUEL TEDAVİ NEDİR?

Manuel tedavi, bir fizik tedavi yöntemidir ve genellikle elle uygulanır. Manuel tedavi yıllarca Batı ve Doğu tıbbında uygulanmış, etkinliği kanıtlanmış bir tedavi yöntemidir. Ülkemizde son zamanlarda uygulanmaya başlanmış olmasına rağmen başarılı sonuçların alındığı bir tedavi yöntemidir. Manuel tedavi yöntemi ile bel/boyun fıtıklarında ve eklem ağrılarında mucizevi iyileşmelerin olduğu bir tedavi yöntemidir.

HER HASTAYA UYGULANA BİLİNİR Mİ?

Manuel tedavinin uygulanmadığı durumlar da vardır. Doktorun yapmış olduğu muayene ve tetkikler sonucunda manuel tedavinin uygulanıp uygulanmayacağına, hastanın doktoru karar vermektedir. Uygulamayı da hastanın doktoru yapmalıdır. Oluşabilecek komplikasyonları önleme açısından uzman kişilerin yapması ve yapan kişinin de doktor olması çok önemlidir.

HANGİ HASTALIKLARDA UYGULANMAKTADIR?

Kas iskelet sistemi hastalıklarının tedavisinde çok sık kullanılan bir tedavi yöntemidir. Özellikle bel ve boyun fıtıklarında uygulanmaktadır. Bel ve boyun fıtığı dışında omuz, diz, kalça, ayak eklem ağrılarında da manuel tedavi uygulanmaktadır.

KAÇ SEANS UYGULANMALIDIR?

Bazen bir seansta bazen bir kaç seansta hastanın ağrılarının geçtiği gözlemlenir. Fizik tedaviyle birlikte genellikle 3-5 seans arasında uygulanmaktadır. Tedavinin uygulandığı hastalarda memnuniyetin çok iyi seviyelerde olduğunu belirten uzmanlar, özellikle dikkat edilmesi gereken konularda da uyarılarda bulunuyorlar. Manuel tedaviyle; omurgada ve eklemlerdeki blokların çözülmesinin, dislokasyonların düzeltilmesinin ve dokuların rahatlatılmasının gerekliliği önemle vurgulanırken, daha sonra diğer tedavi yöntemlerinin uygulanması gerektiğine dikkat çekiliyor. Bloklar ve dislokasyonlar çözülmeden yapılan tedavilerde hastanın ağrılarında biraz azalma olduğu, fakat sonradan yeniden başladığı belirtiliyor.

KAS AĞRILARINDA ETKİLİ YÖNTEM

Sonuç olarak manuel tedavinin, kas iskelet sisteminden kaynaklanan ağrılarda etkinliği kanıtlanmış bir tedavi yöntemi olduğu ifade ediliyor. Uygulanan manuel tedavi sonucunda hastanın ağrılarından kısa bir sürede kurtulduğu belirtiliyor.

Editör : Tuğberk Erdem
1970 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu