Edirnespor Taraftarı, Maça Değil Sanki Savaşa Gelmiş!
reklam
01 Şubat 2017
Edirnespor Taraftarı, Maça Değil Sanki Savaşa Gelmiş!

Edirnespor Taraftarı, Maça Değil Sanki Savaşa Gelmiş!

Çorluspor 1947 ile Edirnespor arasındaki maçı izlemek üzere Çorlu’ya gelen Edirnespor taraftarlarını taşıyan otobüslerde yapılan rutin aramalarda bulunan sopa, odun, kazma, demir çubuk ve kaldırım taşı gibi malzemeler, görenleri adeta şoka soktu.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 12’nci Grup’ta Çorlu’da oynanan Çorluspor 1947-Edirnespor arasındaki maç öncesinde, konuk Edirnespor taraftarlarını taşıyan otobüslerde yapılan rutin aramalarda emniyet güçleri tarafından ele geçirilen malzemeler, görenleri adeta şoka soktu. Çorlu Emniyeti’nin sıkı denetimi ve aldığı güvenlik önlemleri, olası bir faciayı önledi. 

KALDIRIM TAŞLARINI BİLE SÖKMÜŞLER

Çorluspor 1947 ile Edirnespor arasında Çorlu General Basri Saran Stadyumu’nda oynanacak maçı izlemek üzere Çorlu’ya gelen konuk Edirnespor taraftarlarını taşıyan otobüslerde; sopadan demir çubuklara, odundan kazmaya kadar pek çok malzeme ele geçirildi. Deplasmana maça giden taraftarların, kaldırım taşlarını da sökerek poşetlere doldurdukları belirlendi. Konuk takım seyircilerini taşıyan otobüslerin stadyum bahçesine girişi ile başlayan olaylarda, stadyumda bulunan ev sahibi taraftara taş attığı belirlenen konuk seyircilerden bazıları da gözaltına alındı.

BALIK, BAŞTAN KOKAR

Maçta yaşanan tatsız olaylar, sadece Edirnespor taraftarıyla sınırlı kalmadı. Protokol tribününde bulunan bazı konuk yöneticiler ve taraftarlar ile ev sahibi Çorluspor 1947 taraftarları arasında başlayan sözlü tartışmalar, kısa sürede kavgaya dönüştü. Polis ekiplerinin müdahale ettiği kavgada bazı Edirnespor yöneticileri ve taraftarları polis tarafından stadyum dışına çıkartıldı. Yaşanan tatsız olaylar, polis ekiplerinin zamanında müdahalesi ile büyümeden sona erdi.

BASIN MENSUPLARI DA NASİBİNİ ALDI

Edirnesporlu taraftarlar, maç boyunca hem Çorluspor 1947’li oyuncuları hem de taraftarları kışkırtacak tezahüratlarda bulundular. Çirkin ve kötü tezahürattan, saha içerisinde görev yapan basın mensupları da nasibini aldılar. Edirnespor taraftarının ettiği hakaret ve küfürler, oynanan müsabakayı çekilmez hale getirdi.

Son derece gergin bir ortamda oynanan maçı, 2-1’lik skorla Çorluspor 1947 kazandı.
Editör : Tuğberk Erdem
1820 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu