Başkan Çolpan: Yaşanan Olaylardan Dolayı Üzgünüz!
reklam
01 Şubat 2017
Başkan Çolpan: Yaşanan Olaylardan Dolayı Üzgünüz!

Başkan Çolpan: Yaşanan Olaylardan Dolayı Üzgünüz!

Olaylı Çorluspor 1947-Edirnespor maçının ardından Çorluspor 1947 Kulübü Yönetim Kurulu adına yazılı bir basın açıklaması yapan Başkan Oktay Çolpan, yaşanan olaylardan dolayı üzüntü duyduklarını ve camiaların dost kalması temennisinde bulundu.

Başkan Oktay Çolpan, yaptığı yazılı açıklamada “Çorluspor 1947 Kulübü olarak, sezon başından buyana birinci önceliğimiz centilmenliktir. Ardından gençlere örnek olmak, bayan ve çocukları tribünlere çekmek, Çorlu’da karnaval havasında maçlarımızı oynamak, sporun aynı zamanda dostluk olduğunu, amacımızın sadece kazanmak olmadığını, sezon başından beri davranış ve duruşumuzla göstermeye gayret ettik. Kış sezonunda olmamıza ve havaların çok soğuk olmasına rağmen ailelerin, özellikle bayan ve çocuk seyircimizdeki artışa hep birlikte şahit olmaktayız. Çorlu’muza bu güne kadar gelen misafir takım, yönetici ve seyircileri bu anlayışla en güzel şekilde misafir ettik. Sonuç ne olursa olsun, şehrimize ve kulübümüze yakışır bir şekilde uğurladık.

Geçtiğimiz hafta sonu Edirnespor takımı ve yöneticilerini de en güzel şekilde karşıladık, fakat maçın başlamasına yarım saat kala, Edirnespor Kulübü antetli kağıdına Sayın Başkan Savaş Üner imzasıyla 27 kişilik protokol tribününe alınmaları için tarafımıza bir liste verildi. Çorluspor 1947 Kulübü olarak protokol tribünü koltuklarını sezonluk satışını yaptığımızdan dolayı, koltuklarda isim yazmasına rağmen gelen misafirlerin hepsini protokole oturttuk. Ancak sonradan öğrendiğimize göre Edirnesporlu misafirlerin neredeyse yarısı, güreş takımı sporcuları. Bu arkadaşlar koruma görevlisi gibi protokolde tahrik edici hareketleri ve sert davranışları nedeniyle ortamın gerilmesine neden olmuşlardır.

Çorlu General Basri Stadyumu’nun protokol tribünü, 120 koltuk kapasitesine sahiptir. Futbolcu eşleri, yönetici eşleri ve çocukları, ayrıca bayan seyircilerimiz yaklaşık olarak 30 kişi maçı seyretti. 27 kişi Edirnesporlu yönetici ve misafirler, geriye kalıyor 63 koltuk. Bu koltuklarda da Çorluspor 1947 kombine sahibi taraftarlarımız maçı seyrettiler. Sosyal medyadan takip ettiğimiz kadarıyla Edirnesporlu yöneticilerin dediği gibi 300 kişi yoktu.

Emniyet güçlerinin Edirnespor taraftarlarını taşıyan otobüslerde yapmış olduğu arama sonucunda, çok sayıda demir çubuk, sopa, kazma gibi malzemeler ele geçirilmiş ve basına gösterilmiştir. Ayrıca Edirnespor taraftarları stat bahçesine girdikleri andan itibaren, tıklım tıklım dolu olan Çorluspor 1947 taraftarlarının üzerine taşlar atmışlar ve birçok seyircimizi yaralamışlardır. Diğer yandan Edirnespor yedek kulübesinde üzerinde eşofman bulunan bir yönetici protokol tribünü önüne gelerek el, kol hareketleriyle seyircimizi tahrik etmiştir. Çorlu Emniyeti’nin almış olduğu tedbirler sayesinde olaylar yatıştırılmış ve büyümeden önlenmiştir. Çorlu Emniyet yetkililerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Tribünlerde yaşanan olumsuzluklara rağmen sahada ter döken, centilmence mücadele eden hem kendi hem de rakip futbolcuları tebrik ederken, objektif bir şekilde olayları kamuoyu ile paylaşan basın mensuplarımıza da teşekkür ederiz. Sonuç olarak, sebebi ne olursa olsun, ev sahipliğimizde oynanan maçta istenmeyen olaylar ve davranışlar olmuş ve bizleri çok üzmüştür. Yaşananlardan dolayı üzüntülerimizi Edirnespor camiasına iletmek istiyoruz. Sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu bir kez daha hatırlatarak, Çorluspor 1947 camiası ve Edirnespor camialarının dost kalmasını temenni etmekteyiz.” ifadelerine yer verdi.
Editör : Tuğberk Erdem
1873 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu