Kapaklı'daki Atık Getirme Merkezi'nde Sona Yaklaşıldı
reklam
01 Şubat 2017
Kapaklı'daki Atık Getirme Merkezi'nde Sona Yaklaşıldı

Kapaklı'daki Atık Getirme Merkezi'nde Sona Yaklaşıldı

Kapaklı Belediyesi Atık Getirme Merkezi çalışmalarında sona yaklaşıldı. İlçe merkezine yakın bir konuma sahip olan merkeze kolaylıkla ulaşabilecek olan vatandaşlar, evlerinde biriktirdikleri atıkları ücretsiz olarak rahatlıkla tesise götürebilecekler

Kapaklı Belediyesi Atık Getirme Merkezi’nde, açılış için geri sayım başladı.

Kâğıt, plastik, cam, metal, ahşap, tekstil, kurşunlu piller, pil ve akümülatörler, floresan, elektrikli ve elektronik atıklar, ilaçlar, yağlar ve hacimli atıklar ile ömrünü tamamlamış lastikler olmak üzere toplam 13 farklı kategoride atıkların toplanacağı Kapaklı Belediyesi Atık Getirme Merkezi’ne; mutfak atıkları, park ve bahçe atıkları, inşaat ve yıkıntı atıkları, endüstriyel atıklar, tıbbi atıklar ile patlayıcı ve radyoaktif atıklar kabul edilmeyecek. Taşıyamayacakları atıklar için Kapaklı Belediyesi’nin 4448059/118 numaralı telefonunu arayabilecek olan vatandaşlar, Kapaklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden ücretsiz destek alabilecekler.

Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Havanın, toprağın, yüzey ve yeraltı sularının kirlenmesi ile koku ve gürültü gibi çevre üzerindeki olası olumsuz etkileri ve insan sağlığı açısından doğrudan risk oluşturan kirlilik kaynaklarını önlemek veya azaltmak amacıyla atık yönetim sisteminde üretilen atık miktarının azaltılması, atıkların kaynakta ayrı toplanması, yeniden kullanımı, geri dönüşümü, geri kazanımı ve bertaraf edilmesini sağlamak hedefimizdir. Atıkların kaynağında ayrı toplanmasında, taşınmasında ve atık getirme merkezlerinde biriktirilmesinde, çevre ve insan sağlığına zarar vermesini önleyecek ilgili mevzuatta belirtilen tedbirlerin alınmasını sağlayarak, atıkların çevreye karşı olumsuz etkilerini minimize edeceğiz. Projenin tamamlanması ve tesisin işletmeye alınması ile halkımıza konu ile ilgili bilgilendirme çalışmaları yapmayı planlamaktayız. Çevreyi korumak ve atıklarımızı kaynağında ayrı toplamak bir sosyal sorumluluk çalışması değil, mevzuat gereği uymamız gereken günlük yaşantı tarzımız olmalıdır.” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
1904 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu