Ecelsiz Öldürüldük, Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi!
reklam
01 Şubat 2017
Ecelsiz Öldürüldük, Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi!

Ecelsiz Öldürüldük, Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi!

24 Ocak 1993 tarihinde, aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu Ankara’da hayatını kaybeden Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, ölümünün 24’üncü yılında düzenlenen törenle anıldı. Uğur Mumcu Parkı’nda toplanan Çorlu halkı, büyük üstadı özlemle andı.

24 Ocak 1993’te bombalı bir suikast sonucunda öldürülen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, tüm yurtta olduğu gibi Çorlu’da da sevenleri tarafından anıldı. Ölümünün 24’üncü ölüm yıl dönümünde Atatürk Meydanı’nda toplanan Uğur Mumcu dostları, kortej halinde Uğur Mumcu Parkı’na kadar yürüdü. Düzenlenen anma etkinliğine; Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü Başkanı İsmail Akar, CHP Ergene İlçe Örgütü Başkanı Erdinç İrel, CHP Çorlu Gençlik Örgütü Başkanı Bülent Karabudan, parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

BİZLERE, ÇOK BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

1994 yılında Çorlu’da açılan Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlenen etkinlikler, saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı ile başladı. Konuşmak üzere kürsüye gelen CHP Çorlu Gençlik Örgütü Başkanı Bülent Karabudan, yaptığı kısa konuşmayı “Ölümünün 24’üncü yıl dönümünde Uğur Mumcu’yu saygı ve minnetle anıyorum. Uğurlar olsun, uğurlu yarınlar olsun.” diyerek sonlandırdı. Karabudan’ın ardından söz alan CHP Çorlu İlçe Başkanı İsmail Akar ise “Bu ülkenin aydınlarına, bugünlere ulaşmak için kıydılar. Halkın önemli bir bölümü, tam da istedikleri gibi geriledi. Ülkemizi bu karanlık tünelden çıkarmak için biz Atatürkçülere ve devrimcilere, bu anlamda çok büyük görevler düşüyor. Cumhuriyet Devrimleri’ni ve Atatürk İlkeleri’ni en yükseklere bir bayrak gibi yükseltmeye, yılmadan devam edeceğiz. Tüm devrim şehitlerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyorum.” dedi.

MUMCU’NUN DÜŞÜNCELERİ KALPLERİMİZDE YAŞIYOR

Uğur Mumcu’nun 24’üncü ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinliğinde, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan da bir konuşma yaptı. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, konuşmasında “Uğur Mumcu’nun katledilişini, hepimiz çok iyi biliyoruz. Uğur Mumcu, zamanın gericilerine, kaçakçılarına, katillerine ve bozguncularına karşı mücadele verdiği için katledildi. Onun gibi birçok yazarımız, birçok aydınımız da maalesef aynı düşüncelerinden dolayı sokakta veya evde bombalarla katledildi. Birçoğunun katili bulunamadı, karanlık bir tünelde yok olup gittiler. Ama şunu unuttular; bir insanı katledebilirsiniz, bir insanın vücudunu bu dünyadan alabilirsiniz, ama aldığınız anda da o kişinin fikri bizlerin kalbinde sonsuza kadar yaşayacaktır. Uğur Mumcu katledildi, onun gibi birçok aydınımız katledildi. Ama onların düşünceleri kalplerimizde yaşıyor. Bizim de görevimiz, bu düşünceleri yaşatmak ve daima ileriye doğru taşımaktır.” dedi.

UĞUR’LAR ÖLMEZ, YAKTIĞI MUMLAR SÖNMEZ

Başkan Baysan “Bugünün Türkiye’sinde, hala Türkiye Cumhuriyet’ini parçalamak için, Türkiye’deki laik, demokratik çağdaş düzenimizi değiştirmek için çeşitli oyunlar oynanmaktadır. Maalesef ki terör, son yılların en azgın dönemini yaşamaktadır. Kimseyi ayırt etmeden polisimizi, askerimizi, sıradan vatandaşlarımızı, kadın-erkek demeden katletmektedir. Ancak bu uğurda mücadele eden, Türkiye sınırlarını korumaya çalışan askerimizi, polisimizi kutluyorum. Tüm şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Bu arada parantez içerisinde de belirteyim. 2 gün evvel, bir teröristi Tekirdağ’da yakalayan Tekirdağ polisimizi de kutluyorum. Ben, Uğur Mumcu’nun 24’üncü ölüm yıl dönümünde, 23 seneden beri devamlı olarak buraya gelen siz değerli hemşerilerime teşekkür ediyorum. Şu bilinmelidir ki Uğur’lar ölmez, Uğur Mumcu’nun yaktığı mumlar sönmez. Türkiye Cumhuriyeti laik, çağdaş Atatürk Cumhuriyeti, bizler var olduğu sürece daima var olacaktır. Hiç kimse de Atatürk’ün kurmuş olduğu laik, demokrat Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkamayacaktır.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

MUMCU İÇİN KARANFİL BIRAKTILAR

Yapılan açıklamalardan sonra gerçekleşen şiir dinletisinin ardından partililer Uğur Mumcu anıtına karanfil bıraktı.

Editör : Tuğberk Erdem
2080 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu