Trakya Bölgesindeki İlk Ve Tek İstasyon Olma Özelliğini Taşıyor
reklam
01 Şubat 2017
Trakya Bölgesindeki İlk Ve Tek İstasyon Olma Özelliğini Taşıyor

Trakya Bölgesindeki İlk Ve Tek İstasyon Olma Özelliğini Taşıyor

TESKİ Su Sayaçları Test ve Kalibrasyon İstasyonu, TESKİ Genel Müdürlüğü Ek Hizmet Binası’nda hizmete girdi. Trakya bölgesinde ilk ve tek olan istasyonda, yılda 2 bin 500 adet itirazlı veya arızalı su sayacının test işlemlerinin yapılması planlanıyor.

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Su Sayaçları Test ve Kalibrasyon İstasyonu’nun açılış törenine; Vali Yardımcısı Lütfullah Gürsoy, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Genel Sekreter Oral Karakaya, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, TESKİ Yönetim Kurulu Üyeleri Nilgün Marmara ve Rıza Tekin, Genel Müdür Yardımcıları Dr. İbrahim İçöz ve A. Soner Ergin ile çok sayıda davetli katıldı.

AÇILIŞ KONUŞMASINI BAŞA GERÇEKLEŞTİRDİ

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa “Trakya bölgesinde bir ilk olan, tam otomatik bilgisayar kontrollü hassas ölçüm yapabilen Su Sayaçları Test ve Kalibrasyon İstasyonu’muz, su sayaçlarını test etmeye başlamıştır. Abone İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde 2 adet personelimiz bu istasyonda görev alacaktır. Görevli personelimiz, gerekli eğitimleri almıştır. Aldıkları eğitim sonucunda Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü onaylı Ölçü ve Ölçü Aletleri Tamir ve Ayar Yetki Belgeleri de alınmış oldu. Su Sayaçları Test ve Kalibrasyon İstasyonu’muz 10 adet su sayacını aynı anda test ederek, elektronik ortama sonuçları kaydetmekte ve sonuçlar, bilgisayar çıktısı olarak aboneye verilmektedir. Yılda yaklaşık 2 bin 400 / 2 bin 500 adet itirazlı veya arızalı su sayacının TESKİ tarafından test işlemlerinin yapılması planlanmaktadır. Ayrıca istasyonumuz sadece TESKİ abonelerine değil, çevre il ve ilçe belediyelerinin abonelerine de hizmet verecektir. Yeni açılan istasyonumuzda, abonelerin yüksek tüketim itirazları ve sayaç arıza bildirimleri hızlı bir şekilde test edilerek çözüme kavuşturulacak ve abonelerimizin mağduriyeti giderilecektir. TESKİ olarak diğer su ve kanalizasyon idarelerinde ne hizmet varsa, hepsini kurumumuza taşıyoruz. Kurumsallaşma yolunda TESKİ olarak mesafe alıyoruz. Su Sayaçları Test ve Kalibrasyon İstasyonu’nun kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

14 İDARE ARASINDA İLK 3’TEYİZ

Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ olarak, büyük hedeflerimiz var. Bu hedeflerimizi adım adım gerçekleştiriyoruz. TESKİ, yeni kurulan 14 su ve kanalizasyon idaresi arasında ilk üçtedir. Tahmin ediyorum ki 2017-2018 yıllarında da birinci olacağız. Açılışını yaptığımız istasyonun Trakya bölgesinde tek olması, bize ayrıca gurur vermektedir. Yapılan bu hizmetlerin devamının geleceğini bilmenizi istiyorum. Bugün açtığımız Su Sayaçları Test ve Kalibrasyon İstasyonu’nun Tekirdağ ve ayrıca Trakya bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

İLK TESTİ, BAŞKAN ALBAYRAK YAPTI

Konuşmaların ardından TESKİ Su Sayaçları Test ve Kalibrasyon İstasyonu’nun açılış kurdelesi kesildi. TESKİ Abone İşleri Dairesi Başkanı Nurettin Doygun, istasyonun çalışma sistemi hakkında törene katılan katılımcılara detaylı bilgiler aktardı. İlk test ve kalibrasyon çalışması, Başkan Albayrak’ın butona basmasıyla yapılmış oldu.

Editör : Tuğberk Erdem
2784 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu