Ergene Doğal Ürünler Pazarı, Vatandaşlardan Yoğun İlgi Gördü
reklam
01 Şubat 2017
Ergene Doğal Ürünler Pazarı, Vatandaşlardan Yoğun İlgi Gördü

Ergene Doğal Ürünler Pazarı, Vatandaşlardan Yoğun İlgi Gördü

Ergene Belediyesi ve Ergene Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen Ergene Doğal Ürünler Pazarı, Çorlu ve Ergene halkı tarafından yoğun ilgi gördü. Orion AVM’de 27 Ocak Cuma günü açılan pazarı, çok sayıda vatandaş ziyaret etti.

Ergene Hanımeli Doğal Ürünler Pazarı’nın  açılışına; Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve Emre Köprülü, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Belediye Başkan Yardımcıları, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, Ergene ve Çorlu Kent Konseyi Üyeleri, meclis üyeleri, muhtarlar, dernek temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Deliorman Müzik Grubu eşliğinde açılışı gerçekleştirilen Ergene Hanımeli Doğal Ürünler Pazarı’nda, Ergeneli kadınların el emeği göz nuruyla ürettiği ürünler satışa sunuldu.

Hanımeli Doğal Ürünler Pazarı Projesi’nin hayata geçirilmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel “İlçemiz genelindeki 17 mahallede gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde kadınlarımıza, hayata geçirmek istediğimiz projelerden bahsettik. Projelere destek veren vatandaşlarımızla birlikte, Hanımeli Doğal Ürünler Pazarı Projesi’ni hayata geçirdik. Bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen Hanımeli Doğan Ürünler Projesi’ne destek veren tüm kadınlara, Orion AVM yönetimine ve projenin hayata geçirilmesinde emeği olan Kültür Müdürlüğü’müze teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

“Ergeneli kadınların, kendi ürettikleri ürünleri bu pazarda satarak gelir elde edebilecekleri bir pazar oluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz.” diyen Belediye Başkanı Rasim Yüksel “Ev kadınlarımızın ürettikleri ürünlere Pazar imkanı sağlayarak aile bütçesine katkı sağlamasına vesile olduk. Tüm dünyada insanlar artık, doğal ve kaliteli beslenmenin önemini kavradı ve bu alanda ciddi adımlar atmaya başladılar. Zincirleme bir reaksiyon başladı. Mevsiminde yöresel ve geleceğe dönük metotlarla yapılan tarımın önemi arttı. Son yıllarda, köylerimizde üretilen doğal ürünler çok daha fazla ön plana çıkmaya başladı. Yerel ve milli tohumlarımıza sahip çıkmaya başladık. Elbette ki bunlar güzel çalışmalar. Ergene İlçesi, her ne kadar bir sanayi kenti olsa da, bir o kadar da tarım ve hayvancılık şehridir. Aynı zamanda, mahallelerinde geleneklerin devam ettirildiği bir ilçe Ergene. Geleneklerin bu şekilde devam ettirilmesinden dolayı, mutluluk duymaktayız.” diye konuştu.

Yüksel “Bu etkinlik her ne kadar 3 günlük bir etkinlik gibi gözükse de, aslında öyle değil. Ürünlerin üzerine yazılan iletişim numaralarından tekrar kendilerine ulaşan tüketicilere, hanımlarımız yıl boyunca satış yapabilmektedirler. Geçen yıl 3 günlük etkinlikteki satış ciroları 18 bin TL. olarak gerçekleşti. Bunun tüm yıl aile bütçesine olan katkısını bir düşünün. Biz bundan dolayı, bu buluşmayı önemsiyor ve Ergene Belediyesi olarak kadınlarımıza tam destek veriyoruz.” dedi.

Ergene Kaymakamlığı öncülüğünde basılan Ergene Mutfağı kitabının da yer aldığı etkinlikte, Ergene’ye ait mutfak tarifleriyle ve boza ikramıyla Ergene’ye özgü tanıtım alanı oluşturuldu. Açılışın ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergeneli bayanların kendi elleriyle yaptığı el işlerinin sergilendiği sergi alanını ziyaret etti.

Ergene Belediyesi ve  Ergene Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Ergene Doğal Ürünler Pazarı ziyaretçiler tarafından büyük beğeni toplarken vatandaşlar, sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaş memnuniyetini ön planda tutarak çalışmalarını sürdüren ve projenin hayata geçirilmesinde öncülük eden  başta Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’e, Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli’ye, Kent Konseyi Kadın Meclisi Nihal İşbilen’e ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.

Editör : Tuğberk Erdem
2189 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu