Namık Kemal Üni. Mimarlık Bölümü Öğrencileri Kolları Sıvadı
reklam
08 Nisan 2017
Namık Kemal Üni. Mimarlık Bölümü Öğrencileri Kolları Sıvadı

Namık Kemal Üni. Mimarlık Bölümü Öğrencileri Kolları Sıvadı

Çorlu Belediyesi ve Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Tasarım ve Mimarlık Bölümü işbirliğiyle yapılacak olan ortak çalışma kapsamında Çorlu’da kentsel tasarım, mimari proje, röleve ve restorasyon projeleri gerçekleştirilecek.

Çorlu Belediyesi ve NKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tasarım ve Mimarlık Bölümü, birçok ilçe belediyesine örnek olacak bir çalışmanın temelini attı. Kurumlar arasında yapılan işbirliği çerçevesinde belediye çalışanları, akademisyenler ve öğrenciler, aynı projenin içerisinde yer alacaklar. Bu kapsamda; Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, İmar ve Şehircilik Müdürü Yasemin Gönül Şahin, Plan ve Proje Müdürü Erkan Kaçar, NKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tasarım ve Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlileri Yrd. Doç. Dr. Timur Kaprol, Yrd. Doç. Dr. Okşan Tandoğan ve Yrd. Doç. Dr. Esen Gökçe Özdamar ile 25 öğrenci, Çorlu Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında bir araya geldiler.

Çorlu genelinde yürütülecek olan ortak çalışma kapsamında Eski Sanayi Sitesi ile Şehirlerarası Otogar’ın da içinde bulunduğu 14 hektarlık alan, Çorlu Kalesi ve civarındaki 45 hektarlık alan, İstanbul istikametindeki 105’inci Topçu Alayı karşısında bulunan 270 hektarlık alan, Yeni Otogar alanı ve çevresini kapsayan 250 hektarlık alan ve Askeri Hastane’nin de içinde bulunduğu alanda Kentsel Tasarım, Mimari Proje, Röleve ve Restorasyon projesi çalışmaları gerçekleştirilecek.

Düzenlenen toplantıda bir araya gelen çalışma grubu, gerçekleştirilen ve planlanan bazı projeler ile çalışma alanları hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, İmar ve Şehircilik Müdürü Yasemin Gönül Şahin ve Plan ve Proje Müdürü Erkan Kaçar, öğrencilerden gelen soruları yanıtladılar.

Editör : Tuğberk Erdem
2321 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu