Disk'e Bağlı Nakliyat-İş, Tekirdağ'da Direniş Bayrağını Açtı
reklam
08 Nisan 2017
Disk'e Bağlı Nakliyat-İş, Tekirdağ'da Direniş Bayrağını Açtı

Disk'e Bağlı Nakliyat-İş, Tekirdağ'da Direniş Bayrağını Açtı

Asyaport Limanı’nda taşımacılık yapan bir firmada çalışan 7 işçinin ‘haksız şekilde işten çıkarıldığını’ iddia eden Nakliyat-İş Sendikası üyeleri, basın açıklaması yaptı. Açıklamada Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu da hazır bulundu.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Türkiye Devrimci Kara, Hava ve Demiryolu Taşımacılığı İşçileri (Nakliyat-İş) Sendikası’na bağlı bir grup üye, Asyaport Limanı’nda taşımacılık hizmeti veren Tekirdağ Medlog adlı firmada çalışan 7 işçinin ‘performans düşüklüğü’ gerekçesi ile işten çıkarılmasına tepki göstermek amacıyla lojistik firmasının önünde bir araya geldi.

PROTESTO ETMEK İÇİN TOPLANDIK

“İşyerinden atılan üyelere yönelik hak ihlalleri, baskı ve tehditleri protesto etmek ve atılan üyelerin yeniden işe alınması için” basın açıklaması yaptıklarını ifade eden Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu “Bugün burada; bir haksızlığı, kanunsuzluğu, işçi ve sendika düşmanlığını, ekmek düşmanlığını protesto etmek için toplanmış bulunuyoruz. Sadece anayasal haklarını kullanarak sendikamıza üye olan 7 işçi arkadaşımız, Cuma günü işten çıkartıldı. İşten çıkartılmadan önce üyelerimizin ve diğer çalışanların e-devlet şifrelerini tehdit ederek almaya çalıştılar. Doğal olarak şifrelerini vermeyen üyelerimizin önüne çıkış belgesi konularak ve ‘performans düşüklüğü’ gerekçe gösterilerek, kendi istekleri ile işten ayrılıyorlarmış gibi yazılı belge imzalatmak istediler. İşlerine, ekmeklerine, sendikalarına sahip çıktıkları için 7 arkadaşımızı işten çıkarttılar.” dedi. MSC’nin dünyanın 2’nci büyük konteynır taşıma şirketi olduğunu ve Medlog firmasının da onun bir kuruluşu olarak iş yaptığını belirten Küçükosmanoğlu, işçilerin yasalardan ve anayasadan doğan haklarına saldıran kim olursa olsun mücadele edeceklerini söyledi.

6 AYDA 168 KİŞİ İŞTEN ATILDI

Firmanın yurt dışı çalışanlarının sendikalı olduğunu, ancak firma yetkililerinin ülkemizde sendikal örgütlülüğü istemediğini ifade eden Küçükosmanoğlu, 2016 yılının Ağustos ayında MSC/Medlog işyerinde sendikalaşmaya başlandığını ve o günden bugüne kadar geçen süreçte sadece sendikaya üye oldukları için 7 işçinin atılması ile birlikte toplam 168 kişinin işten atıldığını belirtti. Atılan üyelerin ekmeklerine, sendikalarına sahip çıkarak aylarca İstanbul, İzmir, Bursa/Gemlik, Gebze, Samsun, Mersin ve Hatay’da Medlog işyerinin önünde direniş yaptığını söyleyen Küçükosmanoğlu, bir taraftan da hukuki mücadelenin başlatıldığını ve işe iade davalarının da devam ettiğini ifade etti. Küçükosmanoğlu “MSC/Medlog’a, er veya geç DİSK Nakliyat-İş Sendikası girecek ve burada toplu iş sözleşmesi yapacaktır. Buna inanıyoruz. Üyelerimize, hiçbir hakları ödenmemiştir. Hangi gerekçe ile işten atıldıkları, yazılı olarak belirtilmemiştir. Bunlar gerçekleşene kadar şu andan itibaren, buradaki hak mücadelemizi, direnişimizi başlatıyoruz. Eylül ayından beri bu işyerinde devam eden mücadele ve direniş bayrağı, şimdi artık Tekirdağ’da dalgalanacaktır. Gazamız mübarek olsun. Yaşasın Medlog direnişimiz, yaşasın işçilerin birliği…” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Basın açıklaması sırasında sık sık; “Atılan işçiler geri alınsın.”, “Direne, direne kazanacağız.” “Medlog’a sendika girecek, başka yolu yok.”, “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız.”, “Yaşasın Medlog direnişimiz.” sloganları atıldı. Basın açıklamasına Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel-Sen) Tekirdağ Şubesi, Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) Tekirdağ Şubesi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) yöneticileri de katılarak destek verdi.

Editör : Tuğberk Erdem
2211 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu