Ergeneli Vatandaşlarımızı, Böyle Mi Cezalandırıyorsunuz?
reklam
08 Nisan 2017
Ergeneli Vatandaşlarımızı, Böyle Mi Cezalandırıyorsunuz?

Ergeneli Vatandaşlarımızı, Böyle Mi Cezalandırıyorsunuz?

2017 yılının Ocak ve Şubat ayı değerlendirmesini yapan AK Parti Ergene İlçe Başkanı Mustafa Çalım, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve UKOME’nin Ergene halkını cezalandırdığını iddia etti. Çalım’ın “Dağ, fare doğurdu!” sözleri ise güne damgasını vurdu.

Çorlu ve Ergene’de görev yapan gazetecilerle bir araya gelen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ergene İlçe Başkanı Mustafa Çalım, 2017 yılının Ocak ve Şubat ayı değerlendirmesini yaptı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi (TBB)’ni ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)’ni esprili bir dille eleştiren Başkan Çalım, Ergene halkının cezalandırıldığını söyledi.

ZAMAN HAKLI OLDUĞUMUZU GÖSTERECEK

Basın toplantısındaki konuşmasına, 2017 yılının ilk iki ayını değerlendirerek başlayan Başkan Çalım “Ocak ayında, AK Parti Grubu adına Belediye Meclis Başkanlığı’na 7 adet önerge sunduk. Bu önergelerimize belediye idaresi tarafından verilen cevaplar gelişigüzel, baştan savma, ciddiyetten uzak, itinasız olup, bizleri tatmin etmemiştir. Bunların fotokopilerini sizin gibi tarafsız ve bağımsız basın mensuplarının da aracılığıyla Ergene halkının takdirine sunuyoruz. Şubat ayında ise Ergene Belediye Meclisi gündemindeki İmar Komisyonu’ndan gelen bir rapora ‘Red’ oyu verdik.  Burada ‘Ada’ bazlı değil de ‘Parsel’ bazlı çözüm sunulmasının adaletsizlik ve ayrımcılık olduğuna inanıyoruz. Bu rapor CHP Grubu’nun oyları ile kabul edilmesine rağmen, ilerleyen süreç içerisinde hukuki soruşturmaya sebep olacağını hep birlikte göreceğiz. Süleymanpaşa’da yaşanan soruşturmanın, Ergene’de de yapılacağı günler uzak değildir. Zaman bizim haklı olduğumuzu gösterecektir. AK Parti Grubu adına Meclis Başkanlığı’na 7 adet önerge sunduk. Belediye idaresi tarafından, bu önergelerimizden sadece 1 tanesine cevap verildi. 6 önergemize henüz cevap alamadık. Vatandaşlarımız adına bunların takipçisi olacağız.” dedi.

TBB ve UKOME FARE DOĞURDU!

Başkan Çalım “30 Mart 2014 tarihinde yapılan Yerel Seçimlerin üzerinden, bugün itibari ile bin 57 gün geçmiş bulunuyor. Yeni kurulmuş olan Ergene ilçemizin 30 Mart 2014 tarihinden 31 Ocak 2017 tarihine kadar ulaşım hizmeti olarak aldığı tek hizmet, Cumhuriyet Mahallesi’nden Çorlu Devlet Hastanesi’ne tek otobüs ile gitme imkânı olmuştur. Bizim de önerimiz ile sağlanan bu hizmet için, kendilerine teşekkür ediyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürlüğü’nün 28.10.2016 tarih, 98656270-050.01.04-E.30397 sayı ve UKOME kararı konulu yazısı ile TekPark A.Ş. tarafından ilçeler arasında verilecek toplu taşıma hizmetine yönelik alınan 19.10.2016 tarih ve 2016/559 sayılı UKOME kararı, ilgili kurum ve ilçe belediyelerine gönderilmiştir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 30 Mart 2014 seçimlerinden 934 gün sonraki 28 Ekim 2016 tarihli kararı ile ancak sonuçlandırabildiği bu çalışma ile Ergene halkına diyor ki;

201 Nolu Hat ile Saray’dan kalkarak, Büyük Yoncalı- Kapaklı- Çerkezköy- Kızılpınar- Veliköy güzergâhını takiben Velimeşe Mahallesinden binerek Çorlu- Yenice- Süleymanpaşa’ya,

202 Nolu Hat ile Ulaş- Ergene Merkez (Marmaracık)- Sağlık/Yeşiltepe’den binerek Çorlu- Yenice- Süleymanpaşa’ya,

206 Nolu Hat ile Şarköy’den kalkarak, Malkara- Hayrabolu- Muratlı güzergâhını takiben Vakıflar Mahallesi’nden binerek Ulaş- Ergene Merkez (Marmaracık)- Sağlık/Yeşiltepe- Çorlu’ya

gideceksiniz. Velimeşe ve Yulaflı Mahallesi’nden; Ergene Kaymakamlığı ile Ergene Belediye Başkanlığı’na, diğer mahallerinizden; okullara ve devlet/özel hastanelerine, diğer mahalle ve ilçelere ulaşmak istiyorsanız, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve UKOME olarak biz yokuz. Herkes başının çaresine baksın…” diye konuştu.

ERGENE HALKI, YAPILANI UNUTMAYACAKTIR!

Çalım “Ergene’ye ve Ergene halkına, 934 gün sonra yenilik diye sundukları hizmet bu! TekPark Ulaşım A.Ş. bu proje için kimden danışmanlık hizmeti almış, bu hizmet için ne kadar ödenek kullanmıştır? Paşaköy, Pınarbaşı, İğneler, Misinli, Ahimehmet, Bakırça, Karamehmet, Esenler, Kırkgöz, Yulaflı mahallesinde yaşayan vatandaşlarımızın; kamu kurumları, belediye, okullar ile hastanelere ulaşımı neden sağlanmıyor? Ergene halkını böyle mi cezalandırıyorsunuz? Ergene’ye yapılanı, Ergene halkı unutmayacaktır. Tekirdağ ve Ergene’ye bunu reva görenlere, halkımızın ilk seçimde gereken cevabı vereceğine inanıyoruz.” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
1834 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu