Dünya Üzerindeki Her Kadın, Sesini Özgürce Haykırabilmeli
reklam
09 Nisan 2017
Dünya Üzerindeki Her Kadın, Sesini Özgürce Haykırabilmeli

Dünya Üzerindeki Her Kadın, Sesini Özgürce Haykırabilmeli

Ergene Belediyesi ve Çorlu Vatan Hastanesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bayanlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. Ulaş Düğün Salonu’nda yapılan toplantıda, aile sağlığı ve kadın hakları konularında detaylı bilgiler aktarıldı.

Diyetisyen Ayşe Sena Kiraz, Psikolog Ceyda Dülgar ve Avukat Sedef Topal Buyer’in konuşmacı olarak katıldığı toplantıda; Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve eşi Ayten Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli, Ergene Kent Konseyi Başkanı Ercüment Tuncay, Ergene İlçe Toplum Sağlığı Müdürü Zeynep Açıkgöz, Ergene Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ergene İlçe Örgütü Kadın Kolları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Ergeneli kadınlar hazır bulundu.

Bilgilendirme toplantısına ilişkin olarak açıklamalarda bulunan ve kadınların, hayatın her alanında emeklerinin olduğunun altını çizen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel “Emekçi kadınlarımız, ailenin temel yapı taşını oluşturmaktadır. Bu anlayıştan hareketle bizler, kadınlarımızı her türlü önemli işin başında görmekten mutluluk duyuyoruz. Ergeneli kadınlarımız, sizler bizim için önemlisiniz. Sizlerin yetiştirdiği çocuklar, ilçenin geleceğini kuracak mimarlar olacaklardır. Sağlam, bilinçli ve eğitimli gençlerin var olduğu bir ilçede, değişim ve gelişim yaşanmaya devam edecektir. Her 8 Mart’ta; kadınlarımızın haklarına, çalışma koşullarına, anneliğine ve kadın olmanın zorluklarına bir kez daha dikkat çekiyoruz. Buradaki amacımız; dünya üzerindeki her kadının, hiçbir dayatmaya maruz kalmadan güçlü sesini özgürce haykırabildiği günler geçirmesine bir nebze de olsa yardımcı olmak. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.” dedi.

Bilgilendirme toplantısına katılan Kiraz, Dülgar ve Buyer; “Kadın”, “Aile”, “Çocuk”, “Sağlıklı Yaşam”, “Annenin Çocukla Olan İlişkisi”, “Ailenin Temel Bireyi Olan Annenin Aile Hayatındaki Önemi” ve “Kadın Hakları” başlıkları altında detaylı açıklamalarda bulundular. Programın sonunda, konuşmacılara teşekkür plaketleri takdim edildi.

Editör : Tuğberk Erdem
2571 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu