Saray'ın Gönüllü İtfaiyecileri, Zorlu Görevlere Hazır
reklam
09 Nisan 2017
Saray'ın Gönüllü İtfaiyecileri, Zorlu Görevlere Hazır

Saray'ın Gönüllü İtfaiyecileri, Zorlu Görevlere Hazır

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Saray’ın Safaalan Mahalle Muhtarlığı arasında imzalanan “Gönüllü İtfaiyecilik Protokolü” kapsamında, teorik ve pratik eğitim verilen muhtar ve 12 vatandaşa giysi, ekipman ve yangın söndürme aracı teslim edildi.

Her türlü donanıma sahip standart teçhizatın dağıtımı için düzenlenen törende konuşan ve gönüllü itfaiyeciliğin önemine değinen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, protokolün başka mahallelerde de imzalanacağını ve böylece Tekirdağ’da gönüllü itfaiyeciliğin yaygınlaşacağını söyledi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ndeki itfaiye hizmetlerinin dünya standartlarını yakalamış olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Albayrak “İtfaiye Daire Başkanı’mız, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde ilk atanan daire başkanlarından biridir. Gerek ülkemizde gerekse uluslararası itfaiyecilik alanında, başarılarıyla tanınan bir şahsiyettir. Bu proje dolayısıyla kendisini, mahalle muhtarımızı ve gönüllülerimizi tebrik ediyorum. Safaalan Mahallemiz için hayırlı, uğurlu olsun. Allah, bu aracı kullanmaya mecbur etmesin.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Daire Başkanı Emin Pehlivan ise “Safaalan Mahalle Muhtarı’mızın ısrarlı talebi, mahallede yaşayan vatandaşlarımızın da bu talebe destek vermesi, mahallenin nüfus yoğunluğu, yangın yükü ve ayrıca hem orman bölgesinin merkezinde hem de sınırımızın en uç noktasında yer alması gibi hususlar dikkate alınarak bu proje, burada gerçekleştirilmiştir. Eğitim verdiğimiz bu ekip, gelen yangın ihbarları üzerine, gerektiğinde diğer mahallelere de sevk edilebilecektir. Trakya’ya model olabilecek bu projeye desteklerinden ötürü Belediye Başkanımıza, projeye gönüllü olarak katıldıkları için mahalle muhtarımıza ve gönüllü vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Eğitimlerini tamamlayan gönüllü itfaiyecilere belgeleri; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nazmi Duygu ve Mahalle Muhtarı Mehmet Özmen tarafından takdim edildi.

Editör : Tuğberk Erdem
1541 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu