Sosyal Belediyeler Ağı (Soba) Kapaklı'da Buluştu
reklam
10 Nisan 2017
Sosyal Belediyeler Ağı (Soba) Kapaklı'da Buluştu

Sosyal Belediyeler Ağı (Soba) Kapaklı'da Buluştu

Sosyal Belediyeler Ağı (SOBA)’nın her 2 ayda bir gerçekleştirdiği ve Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin sosyal medya ekiplerinin katıldığı buluşmaların 3’üncüsü, Kapaklı Belediyesi’nin ev sahipliği ve Çerkezköy Belediyesi’nin işbirliğinde yapıldı.

Sosyal medyayı aktif olarak kullanan Cumhuriyet Halk Partili 40 belediyenin oluşturduğu Sosyal Belediyeler Ağı (SOBA)’nın 3’üncü buluşması, Kapaklı’da gerçekleştirildi. SOBA Çalıştayı’na, sosyal medya uzmanlarının yanı sıra; Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ve Lüleburgaz Ahmetbey Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş da katılım gösterdi. 3 gün süren SOBA Çalıştayı’nda çeşitli belediyelerin sosyal medya çalışmaları anlatılırken, Av. Ali Göymen de bilişim hukuku konusunda sosyal medya uzmanlarını bilgilendirdi.

SOSYAL MEDYA, HAYATIMIZIN BİR PARÇASI

Çalıştayın açılışında ev sahibi olarak katılımcıları selamlayan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, sosyal medya uzmanlarını ilçelerinde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti. Başkan Mandalı “Artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan sosyal medya ile yaşıyoruz. Sabah kalkıyoruz, gözümüzü ilk açtığımızda sosyal medyadayız. Akşam yatmadan önce, kontrol etmeden uyumuyoruz. Yapacağınız birliktelik ve dayanışmayla, sosyal medyada etkin ve aktif bir rol oynayabilirsiniz. Sizleri bir arada ve dayanışma içerisinde görmek, bizleri mutlu ediyor.” dedi.

SOSYAL MEDYANIN GÜCÜ ORTADA

SOBA Buluşması’na Kapaklı Belediyesi ile birlikte ev sahipliği yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise yaptığı konuşmada “Teknolojinin hızla geliştiği bir dönem yaşıyoruz. ‘Gelecek yıllarda sosyal medyayı daha etkili ve yoğun nasıl kullanırız?’ ve ‘Bu birlikteliği nasıl güçlendiririz?’ sorularının cevaplarını paylaşmak, hem kendi partimiz hem belediyelerimiz hem de vatandaşlarımıza ulaşım açısından çok önemli. ‘Daha çok insana nasıl ulaşabiliriz?’, işte bu sorunun cevabı peşinde olmalıyız. Siyasette ulusal ve yerel medyanın önemi elbette ki çok var, ama ABD seçimlerinin sonuçlarının, sosyal medya gücüyle nasıl el değiştirdiğine şahit olduk.” diye konuştu.

YAŞANTIMIZI, SOSYAL MEDYA ŞEKİLLENDİRİYOR

Kapaklı Belediye Başkanı Mandalı ve Çerkezköy Belediye Başkanı Akay’ın ardından kürsüye, Kapaklı Belediyesi Basın, Yayın ve Sosyal Medya Sorumlusu Kudret Canbaz geldi. Canbaz “Hepinizin bildiği gibi artık iletişim çağında yaşıyoruz. Teknolojinin neredeyse her gün ayrı bir mesafe kat ettiği günümüzde, kurumsal firmalardan tutun da küçük esnafa, sanatçısından siyasetçisine ve hatta sıradan vatandaşına kadar herkes, belirli bir amaç için günümüzün olmazsa olmazı haline gelen sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanıyor. Firmalar pazarlama politikalarının büyük çoğunluğunu sosyal medyaya göre planlıyor. Sanatçı eserini sosyal medyadan halkın beğenisine sunuyor. Siyasetçiler de seçmene sosyal medyadan ulaşıyor. Kısacası artık yaşantımızı, sosyal medya şekillendiriyor.” dedi.

HALKA ULAŞMANIN EN BASİT YOLU

Canbaz, konuşmasına “Sosyal medyanın bu kadar gelişmesi demek bir yandan da hepimizin kendi gazetesinin ya da televizyon kanalının olması demek. Dünyada bunun birçok örneği var. Ama ülkemizden örnek verecek olursak, Twitter’da 12 milyonu aşkın takipçisi bulunan komedyen Cem Yılmaz, paylaştığı her içerikle saniyeler içerisinde milyonlarca insana ulaşabiliyor. Ülkemizde en çok satan gazetenin 500 bin rakamını bile zor yakaladığını göz önüne alacak olursak, sosyal medyada ulaşılan insan sayısının önemini daha iyi kavrayacağımızı düşünüyorum. Dünyadaki ve ülkemizdeki sosyal medya kullanıcı sayısını düşünürsek, pazarlamanın ve halka ulaşmanın en basit, en ucuz yolu haline gelen sosyal medyanın kullanımı, yerel yönetimler için de zaruri bir hâl almıştır. Temel amacı hizmet üretmek olan yerel yönetimlerin, bu çalışmalarını en kolay anlatacakları mecra günümüzde sosyal medyadır.” diyerek devam etti.

KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Canbaz “SOBA çatısı altında bir araya gelen onlarca belediye, sosyal medyanın önemini kavramış ve gelişen teknolojiye ayak uydurarak vatandaşa ulaşmayı başarabilmiş kurumlardır. Bu vesileyle bu güzel oluşuma destek veren belediye başkanlarımızı ve özverili çalışmalarıyla bağlı bulundukları kurumu en iyi şekilde temsil eden -ki ben onlara çalışma arkadaşlarım diyorum- tüm belediyelerimizin çalışanlarını yürekten kutluyorum. Bizler, Kapaklı Belediyesi Ailesi olarak her zaman bu çalışma grubunun içerisinde yer almaya ve elimizden gelen katkıyı sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

YÜRÜTME KURULU ÜYELERİ BELİRLENDİ

Konuşmaların ardından SOBA Çalıştayı’na geçildi. İlk gün Datça, Süleymanpaşa, Silivri ve Ataşehir Belediyeleri’nin sosyal medya uzmanları, kurumlarındaki sosyal medya yönetimini anlattı. 2’nci günde ise Barolar Birliği Üyesi Avukat Ali Göymen, sosyal medya uzmanlarına bilişim hukuku konusunda bilgiler verdi. Sunumun ardından çeşitli sosyal medya eğitimleri ile çalıştay devam etti. Çalıştayın son bölümde ise seçimle SOBA 2’nci Dönem Yürütme Kurulu belirlendi. Düzenlenen seçim sonucunda Edremit, Çanakkale, Çankaya, Nilüfer, Beşiktaş, Hatay Büyükşehir ve Odunpazarı Belediyeleri’nin temsilcileri, Yürütme Kurulu Üyeleri olarak belirlendi. Yine yapılan ayrı bir şeçimle SOBA buluşmasının 4’üncüsünün; oy çokluğuyla, 26-28 Mayıs 2017 tarihleri arasında, Karşıyaka Belediyesi’nin ev sahipliğinde İzmir’de yapılmasına karar verildi.

Editör : Tuğberk Erdem
1990 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu