İrfan Değirmenci, Tekirdağlı Hayranlarıyla Buluştu
reklam
10 Nisan 2017
İrfan Değirmenci, Tekirdağlı Hayranlarıyla Buluştu

İrfan Değirmenci, Tekirdağlı Hayranlarıyla Buluştu

Sabah haberlerinin sevilen yüzü Gazeteci Yazar İrfan Değirmenci, Süleymanpaşa Belediyesi’nin konuğu olarak Tekirdağ’a geldi. Yeni kitabıyla sevenlerinin yüzünü güldüren Değirmenci, belediyenin organizasyonunda Tekirdağlı hayranları ile buluştu.

Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşi ve imza gününe geçtiğimiz ay ifade özgürlüğünün kısıtlanması nedeniyle sabah programından birlikte ayrıldığı ekip arkadaşları Ertuğrul Albayrak ve Buluş Akpolat ile birlikte katılan Değirmenci, öğrencilerin ve hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılandı.

DEĞİRMENCİ’Yİ, MEDYA HAZMEDEMEDİ

Salonu tıklım tıklım dolduran coşkulu kalabalığa hitaben kısa bir açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat “Bugün, çok özel bir gün. Türkiye, çok özel bir süreçten geçiyor. Eminim ki buraya gelen Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm çağdaş insanları, şimdiden kararlarını zaten verdiler. Ama bir defa daha dayanışmamızı pekiştirmek için; medyanın hazmedemediği, görevden uzaklaştırmak zorunda kaldığı, cumhuriyetin aydın yüzü İrfan Değirmenci ile sizleri buluşturmaktan dolayı mutluluk duyuyorum.” diye konuştu.

BİR GECEDE KAPININ ÖNÜNDE BULDUK

Konuşmasına, bazı yayın organlarında yayınlanan ve Süleymanpaşa Belediyesi’ni karalamak üzere çıkartıldığı iddia edilen habere tepki göstererek başlayan Gazeteci Yazar İrfan Değirmenci “Az önce Karacakılavuz’a gittik. Atatürk heykeli getirmişler Edirne’den, birkaç yerde haber olmuş. Köyün meydanına koymuşlar, gittik gördük. Gelirken de yağmurda ıslanmasın, kamyon üstünde yıpranmasın diye korumaya almışlar poşetlerle. Birkaç yerde art niyetli haberler yayınlanmış, ‘CHP’li Belediye, Atatürk heykelinin başına poşet geçirdi!’ diye. Heykeli ve konulduğu yeri gördük. Çok güzel bir eser olmuş. Orada Kadriye abla ile tanıştık. Heykelin üzerinde ‘Hâkimiyet, kayıtsız şartsız milletindir.’ yazıyor. Ne güzel söylemiş Atatürk. Hâkimiyet bizim, sizlerin, milletindir. Öyle de kalacak. Biz de bunu böyle söyleyip kendimizi ifade etmiştik. Sonra bir gecede kendimizi kapının önünde bulduk. Her şerde bir hayır vardır diye düşünüyorum. Belki de böylesi daha hayırlı oldu.” dedi.

DAHA GÜZEL GÜNLER YAKIN

Sözlerine İnkılâp Kitap Evi tarafından basılan “Bir Uyuyup Uyanalım” adlı kitabıyla devam eden Değirmenci “Bir kitap yazmıştım, son 1 yıl içinde. Ekranlara çıkar, sabahları size gösterir, biraz okurum kitaptan diyordum, ama nasip olmadı. Şu an ‘İyi ki yazmışım.’ diyorum. Kitabım sayesinde Türkiye’nin dört bir yanında sizler ve sizin gibi ülkemizin aydınlık yüzleri ile buluşup bir araya geliyoruz. Buradan, özellikle gençlerimize seslenmek istiyorum. Bizlerin isteği; pırıl pırıl güzel günlerde, her görüşten genç bir araya gelsin, konuşsun, sohbet etsin. Kavga etmesinler, bütün istediğimiz bu. Hep bunu söyledik, söylemeye de devam edeceğiz. Daha güzel günler yakın diye düşünüyorum. Her gittiğimiz yerde, her yaş grubundan ilgi gösteren gençler oluyor. Bu ilginin bize olduğu kadar dile getirdiğimiz, ifade ettiğimiz özlemlere olduğunun da farkındayız.” diye konuştu.

BU ÜLKE, HEP VAR OLACAK

Değirmenci “Bizler umut doluyuz. Hiç tahmin etmediğiniz kadar büyük bir sevgi ve ilginin ortasında bulduk kendimizi. Çok teşekkür ediyoruz sizlere. Bu da geleceğe umutla yürümemizi sağlıyor. Umut, sizler var oldukça hep var olacak. Bu güzel ülke, sizler var oldukça hep var olacak. Birbirinden çok farklı renklerde, ama hep yan yana, omuz omuza durmayı başaran Atatürk Gençliği olduğu sürece, bu ülke hep var olacak.” diyerek sözlerini noktaladı. Programına, özellikle gençlerin sorularını dinleyip ekip arkadaşları Ertuğrul Albayrak ve Buluş Akpolat ile yanıtlayarak devam eden Değirmenci, tüm soruları içtenlikle yanıtlarken cevapları ile katılımcıları bir kez daha kendisine hayran bıraktı.

İMZA KUYRUĞU 1,5 SAATTE BİTTİ

Etkinlik İrfan Değirmenci’nin hayranlarını kırmayarak kitaplarını imzalaması ve hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi. Değirmenci’ye kitaplarını imzalatmak isteyen hayranlarının oluşturduğu uzun kuyruk, yaklaşık 1,5 saatte bitti.

Editör : Tuğberk Erdem
2437 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu