İstihdam Seferberliği, Ticaret Ve Sanayi Odası'ndan Başladı
reklam
10 Nisan 2017
İstihdam Seferberliği, Ticaret Ve Sanayi Odası'ndan Başladı

İstihdam Seferberliği, Ticaret Ve Sanayi Odası'ndan Başladı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ile Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü birlikteliğinde hazırlanan “İstihdam Seferberliği ve İşverene Sağlanan Teşvikler” konulu bilgilendirme toplantısı, Çorlu TSO Batı Eğitim Salonu’nda yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Ekonomi Şurası’nda ülkemizdeki istihdamı, ticareti ve sanayiyi destekleme amacıyla ilan ettiği “Milli İstihdam Seferberliği” kapsamında ve Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’ın himayesinde, Çorlu TSO ile Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü birlikteliğinde hazırlanan “İstihdam Seferberliği ve İşverene Sağlanan Teşvikler” konulu bilgilendirme toplantısı,  Çorlu TSO Batı Eğitim Salonu’nda gerçekleştirildi.

BÜYÜK SORUMLULUKLAR DÜŞÜYOR

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün “Bugün ülkemiz, küresel tehditlerin yoğun biçimde hissedildiği ve ekonomik rekabetin kıyasıya devam ettiği bir süreçten geçiyor. Kuşkusuz bu süreçte 7 bine yakın üyesiyle Trakya’nın aydınlık yarınlarına duyulan inancın adresi Çorlu TSO’ya büyük sorumluluklar düşüyor. Bu nedenle, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın başlattığı ‘İstihdam Seferberliği’ çağrısının doğrudan muhatabı olduğumuza inanıyor ve bu seferberliği başarıyla sonuca ulaştırabileceğimiz konusunda siz üyelerimize sonsuz güven duyuyoruz. Gün, Çorlu TSO çatısı altındaki 7 bine yakın üyemiz için daha fazla iş ve daha fazla aş üretme günüdür. Unutmayalım ki istihdam seferberliği kapsamında işe alacağımız her bir çalışanımız, ülkede işsizliği azaltmanın yanı sıra, ekonomik büyümemize yeni bir ivme kazandıracaktır. Hükümetimiz bu konuda büyük bir inisiyatif göstererek, sağlanacak her bir ilave istihdamın tüm sosyal harcamalarının ve vergilerinin kamu tarafından karşılanması için gerekli düzenlemeyi yapmıştır. Bu düzenleme, Cumhuriyet tarihimizde sağlanan en cazip ve yararlanması en kolay teşviklerden biridir. Bu düzenleme doğrultusunda yapacağınız işe alımlarınızı bizimle de paylaşmanız çok mühimdir. İlerleyen süreçte yapacağımız ödüllendirme çalışmaları ve hükümetimizle yapacağımız görüşmelerde bu bilgiler, Oda’mız için önemli bir referans olacaktır.” diye konuştu.          

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR

Çorlu TSO üyeleri ile birlikte; ortak aklın önemine inanarak faaliyetlerini ülkenin menfaatleri doğrultusunda sürdürmeye devam edeceğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Sülün “Sayın Valimize, Sayın Kaymakamlarımıza, Başkanlarıma,  Müdürlerime ve tüm üyelerimize de her zaman bizimle birlikte oldukları, her çalışmamıza destek verdikleri için teşekkür ediyorum.  Bu seferberlik çağrısına uyan tüm firmalarımızı da canı yürekten tebrik ediyorum.” dedi.

HEDEF, ARTI 2 MİLYON İSTİHDAM

Toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ise “Toplantının organize edilmesinde ev sahipliğini üstlenen Çorlu TSO’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Cumhurbaşkanı’mızın işsizliğin azaltılması, istihdamın artırılmasına dikkat çekmesiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’mız tarafından 06 Şubat 2017’de ‘İstihdam Seferberliği’ başlatıldı. Bu seferberliğin teşvikle desteklenmesi konusunda Cumhurbaşkanı’mızın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde yapmış olduğu talebe istinaden, bugüne kadar çalışma hayatımıza giren en büyük teşvik olmuştur. Teşvikimizin sloganı, ‘Alın Teriyle Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’tir. TÜİK verilerine göre ilimiz TR21 Bölgesi’nde istihdam, işgücü sayısı olarak Türkiye ortalamasının üzerindedir. 2016 Kasım ayı verilerine göre 12,10 olan işsizlik oranı, bizde 2015 verilerine göre 7.30’dur. Gerçekleştirilecek bu teşviklerle biz bu oranı daha da aşağıya çekmek istiyoruz. Bu teşvikle 2017 yılındaki hedefimiz artı 2 milyon istihdamdır.” açıklamasında bulundu.

DEVLET, İŞÇİ BAŞINA 773 TL VERECEK

Gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, Tekirdağ İŞKUR İl Müdürü Yaşar Esen de bir konuşma yaptı. Konuşmasında, devlet tarafından sağlanan teşviklere değinen Esen “Teşvik uygulamasından, özel sektör işverenleri yararlanacaklardır. İşverenler, 31 Aralık 2017 tarihine kadar 2016 yılının Aralık ayına ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için bu teşvikten yararlanacaklardır. İşverenlerin 01 Şubat 2017 tarihinden itibaren mevcut çalışanlarına ilave alacakları sigortalıların; İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmaları ve işe alındıkları tarihten önceki 3 aya ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumu’na verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olmaları gerekmektedir.  Bugün için bir çalışanın işverene maliyeti 2 bin 177 TL’dir. SGK tarafından uygulanan 5 puanlık prim indirimi sonrasında işveren maliyeti 2 bin 88 TL 56 Kuruş olmaktadır. Uygulanacak teşvikle işverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her 1 sigortalı için sadece bin 404 TL ödeyecek olup, geriye kalan 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır. Başka bir deyişle, ilave istihdam edilen her 1 kişi için işverenlerin maliyeti 773 TL azalacaktır. Teşvik uygulaması 31 Aralık 2017 tarihine kadar geçerli olacaktır. Bu teşvikten yararlanacak işverenler; aynı sigortalı için aynı dönemde diğer sigorta primi teşvik, destek ve indirimlerden yararlanamayacaklardır.” dedi.

Toplantının devamında Tekirdağ İŞKUR İl Müdürü Yaşar Esen ve Tekirdağ SGK İl Müdürü Fatma Derya Alan,  2017 yılında uygulanacak istihdam teşviki hakkında katılımcılara bilgiler verdiler. Toplantı soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Editör : Tuğberk Erdem
2264 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu