Teski Genel Müdürlüğü, Çorlu'ya 20 Milyon Lira'lık Yatırım Yapacak
reklam
10 Nisan 2017
Teski Genel Müdürlüğü, Çorlu'ya 20 Milyon Lira'lık Yatırım Yapacak

Teski Genel Müdürlüğü, Çorlu'ya 20 Milyon Lira'lık Yatırım Yapacak

2017 yılında Çorlu’da yapılması planlanan yatırımlar hakkında bilgilendirmede bulunmak üzere gerçekleştirilen toplantıda konuşan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, proje değeri yaklaşık 20 Milyon TL olan 3 projenin ilçeye kazandırılacağını söyledi.

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü, 2017 yılı içerisinde Çorlu’ya yapılması planlanan yatırımlar hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı. Çorlu Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları ile TESKİ Genel Müdür Yardımcıları Dr. İbrahim İçöz, A. Soner Ergin ve İ. Feyzi Ünal katıldılar. Toplantı süresince TESKİ Genel Müdürlüğü ve Çorlu Belediyesi’nin teknik ekibi de hazır bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa “TESKİ olarak, Çorlu ilçemizin içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu problemlerini çözmek için canla başla çalışıyoruz. Bu çalışmalarımıza, daha da yenilerini eklemek için buradayız. Sizlere, gerçekleştireceğimiz bu çalışmalar hakkında bilgiler vereceğiz. 2017 yılı içinde Çorlu ilçemiz için 3 adet yeni yatırımımız olacak. Bunlardan ilki ‘İçme Suyu Projesi’, 2’ncisi elektrik kesintilerinde yaşanan su kesintilerini önlemek amacıyla ‘Jeneratör Temini Projesi’, 3’üncüsü ise ‘Yenice Atık Su Arıtma Tesisi’nin Revizyonu Projesi” olacak. Çorlu, bizim için çok önemli ve oldukça yüksek bir nüfusa sahip. Gece gündüz çalışarak vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarına yetişmeye çalışıyoruz. Çorlu’ya yapacağımız yüksek bütçeli bu işlerle, Çorlu ilçemize verdiğimiz önemi ortaya koyacağız. Yapılacak olan bu yatırımların proje değeri yaklaşık 20 milyon TL’dir.” dedi.

TESKİ Plan ve Proje Dairesi Başkanı Recep Çalı Çorlu’ya yapılacak olan içme suyu projesi hakkında detaylı bir sunum yaptı. Çorlu’nun sağlıksız içme suyu borularından arınacağını belirten Çalı, ilçenin sağlıklı bir içme suyu altyapısına kavuşacağı bilgisini verdi. TESKİ Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanı Hakan Atakan ise Çorlu’da yaşanan elektrik kesintilerine bağlı olarak meydana gelen su kesintilerinin engellenmesi amacıyla TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından alınacak olan 22 adet jeneratör hakkında detaylı bir sunum yaptı. Verilen bilgiler dâhilinde; satın alınacak olan jeneratörlerin kurulmasının ardından elektrik kesilse bile su kesintisinin yaşanamayacağı dile getirildi. Son olarak; TESKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı personeli Yüksek Çevre Mühendisi Tolga Kaygusuz, TESKİ’ye ait Çorlu’da bulundan arıtma tesisleri hakkında sunum yaptı. 2017 yılı içinde TESKİ tarafından Çorlu’ya yapılacak olan yatırımların 3’üncüsü olan Yenice Atık Su Arıtma Tesisi’nin revizyon işlemi tamamlanınca; tesisin ileri biyolojik arıtma tesisi haline geleceği, bölgenin atık suyunun en sağlıklı şekilde arıtılacağı ve standartlara uygun bir şekilde doğaya deşarj edileceği bilgisi verildi.

Bilgilendirme toplantısı, Çorlu Belediyesi yetkililerince sorulan soruların TESKİ yetkililerince cevaplandırılmasıyla son buldu.

Editör : Tuğberk Erdem
2146 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu