16 Nisan'daki Referandumda, Tarihi Bir Rekor Kıracağız
reklam
10 Nisan 2017
16 Nisan'daki Referandumda, Tarihi Bir Rekor Kıracağız

16 Nisan'daki Referandumda, Tarihi Bir Rekor Kıracağız

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ile birlikte Çerkezköy’de bir dizi temaslarda bulunan Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumda tarihi rekor kıracaklarını iddia etti.

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Çerkezköy ilçesinde bir dizi temaslarda bulundu. Sözlerine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın “AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ile İl Başkanı Cüneyt Yüksel’i muhataba almıyorum” sözlerine cevap vererek başlayan Yüksel “Bu, talihsiz bir açıklama. ‘İnşallah doğru değildir’ diyelim. Biz ilçelerimizi geziyoruz ve sorunları dinliyoruz. Biz bunları dile getiriyoruz, demek ki hoşuna gitmemiş. Mustafa Yel ve ben onun muhatabı değil isek, hani şeffaf ve tarafsız belediyecilik diye sorarım. Bizim eleştirilerimiz haksız ise kalksın söylesin, biz de eyvallah diyelim. Biz Şarköy’deki belediye çalışanlarını da dinledik ve 3 aydır maaş alamadıklarını söylediler. Şarköy’de 20 milyon TL’lik bütçe var. 200 milyon TL’ye belediye binası yapan Kadir Albayrak, kimi muhataba alıyor acaba? İhaleyi alan firma 1 ay önce kendisi ile fotoğraf çektiriyor ve 1 ay sonra ihaleyi alıyor. Bunlar mıdır kendilerinin muhatabı. Çok ayıp!” dedi.

AYNI ANDA 2 İŞİ YAPAMIYORLAR

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a yüklenmeye devam eden Yüksel “Yerelde vatandaşlarımız bize muhalefet görevi vermiş ve biz bu görevimizi yerine getiriyoruz. Ben Tekirdağ’da 110 bin üyeme ve Tekirdağ’daki seçmenlerime karşı sorumluyum. Kendisi, ‘Yerel hizmetler üzerinden halk oylaması için oy istiyorlar’ gibi bir açıklama daha yapmış. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, maalesef kendileri 2 işi aynı anda yapamadıkları için bizi de öyle sanıyorlar. Biz hem yereldeki sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz, hem de vatandaşlarımızın sesini medya aracılığı ile dile getiriyoruz. ‘Gündem yerel değil!’ diyorlarsa yanılıyorlar. Biz bu ziyaretleri sadece 16 Nisan için yapmıyoruz. Biz tüm dertleri, sıkıntıları ve talepleri dinliyoruz.” diye konuştu.

3 YIL KOCA BİR HÜSRAN

30 Mart Yerel Seçimleri’nin üzerinde 3 yıl geçtiğini ifade eden Yüksel, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin hizmetlerini koca bir hüsran olarak nitelendirdi. Başkan Yüksel “Tekirdağ’ın yatırımlarından memnunum diyen bir vatandaş var mı? Prestij Caddelerinin isimlerini, Sevgi Caddesi yaptınız. Bunu eleştirmekte kasıt yok. Aynı gece 2 kere asfalt attığınızı da biliyoruz. Biz eleştiriyoruz diye dertlenmeyin. Çözüm bulun. Biz vatandaşlarımızın söylemlerini dile getiriyoruz. Sadece referandum konuşacağız diye bir kaide yok. 16 Nisan’da yapılacak seçim için, 18 maddeyi halka doğru anlatmıyorsunuz. Siz vatandaşları yanlış yönlendirmek için konuşuyorsanız art niyetlisiniz. Biz, sizin gibi siyaset yapmıyoruz. Sizler şeffaf belediyecilik diyorsunuz, fakat kimlerin hangi koşullarda ihale aldığını da anlatacağım. Biz, size halkın sesine kulak verin diyoruz. Ama maalesef eleştirilmeyi kabul etmiyorsunuz. 1,5 katrilyon para ile neler yapamadığınızı, kaç kere asfalt atıp kaldırdığınızı vatandaş görüyor.” dedi.

TARİHİ REKOR KIRACAĞIZ

Referanduma ilişkin iddialı açıklamalarda bulunan Başkan Yüksel “Çerkezköy, çok güzel bir yer. İlçe Başkanımız ve teşkilatı çok iyi çalışıyor. Biz bu seçimde, tarihi rekor kıracağız. Seçmenimiz çok bilinçli, vatandaş soruyor ve sorguluyor. Yanlış yönlendirilmiş olan vatandaşlarımız da sorular iletiyor. Bunları görünce, vatandaşa olan inancımız artıyor. “Hayır” diyenlerde, 2 cephe görüyoruz. Hem siyasi cephe hem de ülkemizi bölmek isteyenleri görüyoruz. Yüzde 25 bandından çıkamayan ve iktidar olamayacak bir CHP, siyasi olarak “Hayır” diyor. Mazotu 1 TL’ye vereceğini taahhüt eden CHP, kendi belediyesinde suyu vatandaşa 5 TL’den veriyor. Trakya’nın en iyi oy alan ili olacağız, bundan eminim.” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
2355 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu