Peynirin, Kalp Sağlığı Üzerinde Önemli Bir Etkisi Var!
reklam
07 Haziran 2017
Peynirin, Kalp Sağlığı Üzerinde Önemli Bir Etkisi Var!

Peynirin, Kalp Sağlığı Üzerinde Önemli Bir Etkisi Var!

Sofralarımızın baş tacı peynir, kalbimizi de koruyor. Yapılan araştırmalara göre peynirin kalp sağlığını koruduğunu belirten uzmanlar, özellikle kalsiyum açısından zengin ve tuz oranı düşük olan peynirlerin, kalp dostu olduğunu ifade ediyorlar.

Son yıllarda kalp hastalıklarındaki artış genç yaşlı herkesin hayat kalitesini olumsuz etkiliyor. Oysa sağlıklı yaşamanın yolu, büyük oranda sağlıklı ve dengeli beslenmekten geçiyor. Sağlığımızın korunması için beslenme, egzersiz, alışkanlıklar ve duygu durumlarının önemli olduğunun altını çizen uzmanlar, kalp sağlığı için atılacak ilk adımın doğru beslenmeden geçtiğini ifade ediyorlar.

Son yıllarda yapılan araştırmaların peynirin kalp sağlığı konusunda önemli bir yeri olduğunu ortaya çıkardığını söyleyen uzmanlar “Peynir, kalp sağlığını olumlu yönde etkiliyor. Çünkü peynir ve yoğurt gibi besinler, içerdikleri iyi düzeyde kalsiyum ile birçok hastalığa karşı koruyucu etkiye sahiptir. Her öğünümüzde peyniri bulundurmamız, dengeli beslenme açısından da önemlidir. Peynir, özellikle günlük alacağımız protein miktarını da olumlu yönde desteklemektedir. Yaşlıların, çocukların ve sporcuların kemik sağlığı ve gelişimi, peynir ve diğer süt ürünleriyle direkt ilgilidir. Çok et yemek kalp hastalığı riskini artırsa da peynir bu konuda olumlu etkiye sahip bir besin türüdür. Ancak tüketeceğimiz peyniri seçerken, özellikle az tuzlu ve kalsiyum değerinin yüksek olmasına dikkat etmeliyiz.” ifadelerini kullanıyorlar.

Editör : Tuğberk Erdem
1741 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu