Cumhuriyet İlkokulu, Tekirdağ Valiliğe'ne Teslim Edildi
reklam
07 Haziran 2017
Cumhuriyet İlkokulu, Tekirdağ Valiliğe'ne Teslim Edildi

Cumhuriyet İlkokulu, Tekirdağ Valiliğe'ne Teslim Edildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından “11 İlçeye 11 Okul Projesi” kapsamında Ergene İlçesi Sağlık Mahallesi’nde yapılan 24 derslikli “Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet İlkokulu”, düzenlenen törenle Tekirdağ Valiliği’ne teslim edildi.

“11 İlçeye 11 Okul Projesi” kapsamında, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Ergene’de yapılan Cumhuriyet İlkokulu’nun devir teslim törenine; Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ İl Örgütü Başkanı Recep Ökten, CHP Ergene İlçe Örgütü Başkanı Erdinç İrel, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrencilerin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GELECEĞE YAPILAN EN ANLAMLI YATIRIM

Devir teslim töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren ve kısa bir konuşma yapan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 24 derslikli Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet İlkokulu’nun, ilçemizin derslik ihtiyacını karşılayacağına inanıyorum. Geleceğe yapılan yatırım anlayışıyla okul yatırımlarını gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

DAHA FAZLA BAHTİYAR OLAMAZDIM

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’ın ardından kürsüye gelen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ise “Ergene ilçe olduktan sonra benim açımdan yapılan en önemli ve en kıymetli binanın bitmiş olmasından başka, bana daha fazla bahtiyarlık verecek bir sebep olamayacağını düşünüyorum. 720 çocuğumuzun eğitim alacağı 24 derslikli okulumuzun açılışının ardından önümüzdeki aylarda Ergene Kapalı Spor Salonu’muzun, önümüzdeki yıllarda da Aşevi ve Taziye Evi’mizin, Kültür Merkezi’mizin ve diğer tesislerimizin açılışlarını yapacağız. Bizim için bunların hepsi, mutlaka gurur ve mutluluk kaynağı olacaktır. Ama bunların hiçbirinin, bu okulu çocuklarımıza armağan edebilmenin vermiş olduğu mutluluk kadar beni bahtiyar edemeyeceğini düşünüyorum. Bu okullarda, geleceğimizin teminatı çocuklarımız yetişecektir. Yöneticiler olarak bizlerin, en güzel ve en modern eğitim imkânlarını sunma mecburiyetimiz vardır.” dedi.

EN ÖNEMLİ UNSUR, YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜDÜR

Konuşmasına devam eden Başkan Yüksel “Hepinizin bildiği gibi çağımız; bilgisayar çağıdır, teknoloji çağıdır. Dünya milletlerine baktığımızda, büyük bir teknoloji yarışı içinde olduklarını görmekteyiz. Gelecekte önder olacak ve dünyaya yön verecek olan milletler, bu yarışı önde götüren milletler olacaktır. Bu yarışta avantaj sağlayan en önemli unsurlardan biri, yetişmiş insan gücüdür. Gelecekte, bugünden daha karmaşık teknolojileri kullanmak zorunda kalacak olan çocuklarımızı, bugünden yetiştirmek zorundayız. Bu sorumluluk hepimizindir. Bu sorumluluğu, göreve geldiği ilk günden itibaren omuzlarında hisseden Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Kadir Albayrak’ın attığı adımlar, meyvesini vermeye başlamış ve ilçelerimizde inşaatı biten okullarımız bir bir Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmeye başlanmıştır. Bu hizmetleri için Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri’mize, Ergene halkı adına teşekkürlerimi bir borç bilirim.” diye konuştu.

ERGENE’NİN, HER ZAMAN YANINDAYIZ

Törende, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da bir konuşma yaptı. Başkan Albayrak “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak en önemli projelerimizden biri olan ‘11 İlçeye 11 Okul Projesi’ kapsamında yer alan 7’nci okulumuzu teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2017 yılı sonuna kadar tüm okulları teslim edeceğiz. Bu proje bizim asli görevimiz değil, ancak Milli Eğitim’e yardımcı olma konusunda Büyükşehir Belediye Meclisi Üyelerimiz ile birlikte karar aldık. Bu projenin başarısı, Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri’mize aittir. Ama en büyük başarı, onları göreve seçen halkımızındır. Herkese, hayırlı ve uğurlu olsun. 3 yıldan beri, hizmet aşkı ile dolu dolu çalışıyoruz. Geri kalan 2 yıl içerisinde de Tekirdağ’a verdiğimiz bütün sözleri yerine getireceğiz. Tekirdağ’ımızın yeni ilçesi Ergene çok zahmet çekti, ama bu zahmet çekenler gelecek nesillere; çok sağlıklı bir içme suyu hattı, çok sağlıklı bir kanalizasyon hattı ve çok sağlıklı bir yağmur suyu hattı vermenin de gururunu ve mutluluğunu yaşayacaklardır. Şu anda ihalelerimizi tamamladık, en kısa sürede de Yeşiltepe Mahallesi’nde kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu hatlarının yapılması nedeniyle bozulan yolların tamamını asfalt yapıp Ergene’yi, Tekirdağ’ımızın ve ülkemizin imrenilen, beğenilen bir ilçesi yapacağız. Bundan sonra da Ergene’nin ihtiyacı olan tüm yatırımlar, Ergene Belediyesi’nin yetmediği yerde Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yerine gelecektir. Büyükşehir Belediyesi olarak, her zaman Ergene Belediyesi’nin yanındayız.” dedi.

OKUL YAPMAK, BELEDİYENİN İŞİ DEĞİL

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın ardından söz alan CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ise “Bizler çocuklarımızın, en iyi koşullarda ve en iyi şartlarda eğitim almalarını istiyoruz. Ülkemizin en büyük zenginliği, bizim çocuklarımızdır. Bizim petrolümüz, doğal gazımız, altınımız yok! Bizim tek bir zenginliğimiz var, o da çocuklarımız. Bizim, bu çocukları iyi okutmamız lazım. Dünyadaki yaşıtları olan diğer çocuklardan, daha daha donanımlı olmalarını diliyoruz. Büyükşehir Belediye’mizin yaptığı okuldan; Nobel Ödülü alan çocuklarımızın, bizden çok daha iyi yönetecek çocukların çıkmasını bekliyoruz. Okul yapmak, belediyenin görevleri arasında değil. Ama bu okulu, Büyükşehir Belediyesi yaptı. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştirmek adına bu projeyi hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

SIKINTILARI, EN AZA İNDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Törende son olarak, Ergene İlçe Kaymakamı Fatih Kızıltoprak söz aldı. Kaymakam Kızıltoprak “Ergene ilçesi yeni kurulan bir ilçe olduğu için, çok sayıda sıkıntıyla karşılaşmaktayız. Ama zaman içerisinde, yaşanan bu sıkıntıları en aza indirmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Eğitim konusu da ilçemizin önemli sorunlarından biri. Bu anlamda önemli adımlar atıldı. Öncelikli okullarımızda fiziksel iyileştirmenin yanı sıra ilçemiz zorunlu hizmet bölgesi haline geldi. Bu anlamda eğitim hizmetlerinin iyileştirilmesi adına bugün devir teslim töreni gerçekleştirilen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet İlkokulu’nun ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri, kurdele kesim işlemini gerçekleştirdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet İlkokulu’nun devir teslim töreni, hep bir ağızdan söylenen İzmir Marşı ile son buldu.

Editör : Tuğberk Erdem
1936 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu