Üniversiteliler, Torunun Olmak İstiyorum Projesi İle Göz Doldurdu
reklam
07 Haziran 2017
Üniversiteliler, Torunun Olmak İstiyorum Projesi İle Göz Doldurdu

Üniversiteliler, Torunun Olmak İstiyorum Projesi İle Göz Doldurdu

NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrenci ve akademisyenleri tarafından projelendirilen ve çeşitli kurum ve kuruluşların paydaşlığında gerçekleştirilecek “Torunun Olmak İstiyorum” adlı kampanyanın tanıtım toplantısı yapıldı

Yaşlılarımız ile gençlerimizi kaynaştırmak adına düzenlenen “Torunun Olmak İstiyorum” adlı sosyal sorumluluk kampanyasının tanıtım toplantısı, Çorlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

DAHA DUYARLI BİREYLER OLACAKLAR

Çorlu Belediye Meclisi Üyesi Hülya Perin’in moderatörlük yaptığı toplantının açılış konuşmasını, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer yaptı. “Torunun Olmak İstiyorum” adlı sosyal sorumluluk kampanyası hakkında bilgiler aktaran Prof. Dr. Tecer, önemli paydaşlar ve kurumsal işbirliği ile üniversite-toplum kaynaşmasının yaşanacağını ve gençlerin büyük kazanımlar elde edeceğine, hayat tecrübeleri kazanacağına değindi. Prof. Dr. Tecer, çocuklarından ayrı yaşayan veya çocuklarını kaybetmiş yaşlılarımızın “Torunun Olmak İstiyorum” adlı sosyal sorumluluk kampanyası neticesinde öğrenci gençlerimiz ile bir araya geleceklerini ifade etti. Toplumsal bir kaynaşmanın yaşanacağını belirten Prof. Dr. Tecer, genellikle evlerinde ebeveynleri tarafından refaha ortak edilen gençlerin, bu proje ile hayata ortak edileceğini ve toplumsal sorunlara daha duyarlı bireyler haline geleceklerini söyledi.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER

NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer’in ardından Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan kürsüye geldi. Başkan Baysan, böylesine önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır.” sözüne atıfta bulunarak gerçekleştirilen sosyal sorumluluk kampanyasının önemine dikkat çeken Başkan Baysan, söz konusu kampanya ile gelişen teknoloji neticesinde yalnızlığa itilen bireylerin özlem duyulan saygı, sevgi ve toplumsal kaynaşmayı tekrar yaşayabileceğini belirtti. Çorlu Belediyesi’nin önemli sosyal belediyecilik faaliyetlerinden olan aşevi, evde bakım hizmetleri ve engelsiz taksi gibi hizmetleri hakkında bilgiler aktaran Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, “Torunun Olmak İstiyorum” kampanyasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

BAŞKANLIK MAKAMINDA ZİYARET ETTİLER

Toplantının devamında sırasıyla Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün de birer konuşma yaptılar. Söz konusu sosyal sorumluluk projesinin Çorlu’ya sunacağı katkılara ve projenin önemine değinen Kılıç ve Akgün, tüm kampanya paydaş ve destekçilerine teşekkür ettiler. Konuşmaların ardından öğrenciler, kampanya kapsamında üstlendikleri projeler hakkında katılımcılara bilgiler verdiler. Akabinde ise öğrenciler ve yaşlılar arasında eşleştirme gerçekleştirildi. Toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona eren toplantının ardından öğrenciler Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ı makamında ziyaret ettiler.

Editör : Tuğberk Erdem
1829 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu