Türkiye, Sağlık Turizminin Yeni Gözdesi Oldu
reklam
07 Haziran 2017
Türkiye, Sağlık Turizminin Yeni Gözdesi Oldu

Türkiye, Sağlık Turizminin Yeni Gözdesi Oldu

Sağlık turizminin gözde ülkeleri arasında yer almaya başlayan Türkiye’nin, dünyanın en iyisi olma yolunda hızla ilerlediği belirlendi. Dünya sağlık turizminde hasta sayısı bakımından Türkiye’nin, dünyanın ilk 5 ülkesi arasında yer aldığı ortaya çıktı

Türkiye’nin termal turizmde 5 yılda 2 kat büyüdüğü tespit edilirken, Sağlık ve Turizm Bakanlığı verilerinden derlenen bilgilere göre, tedavi amaçlı turizm kapsamında ülkede yüksek kalitede sağlık hizmeti veren ve teknolojik altyapıya sahip sağlık kurumlarının artması nedeniyle ülkeye gelen hasta sayısının 2 milyona ulaşmasının beklendiği belirtildi.

Sağlık turizmi için ülkemize gelenler en çok temmuz ayını tercih ederken, şehir olarak ise en fazla Antalya seçiliyor. Antalya’yı; İstanbul, İzmir ve Muğla gibi iller takip ediyor. Genel olarak bakıldığında da ülkemizi tercih eden hastaların en fazla Almanya, Libya ve Rusya’dan geldiği belirtiliyor. Medikal turizm kapsamında gelen hastaların kliniklere göre dağılımına bakıldığında ise göz hastalıklarının ilk sırada yer aldığı görülüyor. Her 7 hastadan biri, göz hastalıkları için Türkiye’yi tercih ediyor.

Yabancıları Türkiye’ye çeken en önemli nedenlerden birinin de doktor sayısı ve kalitesi olduğu saptandı. Özellikle plastik cerrahi alanında Türkiye’nin dünya sıralamasında 9’uncu olarak öne çıktığı tespit edildi.

Editör : Tuğberk Erdem
2029 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu