Çorlu Belediyesi 8'inci Uluslararası Çocuk Festivali Sona Erdi
reklam
07 Haziran 2017
Çorlu Belediyesi 8'inci Uluslararası Çocuk Festivali Sona Erdi

Çorlu Belediyesi 8'inci Uluslararası Çocuk Festivali Sona Erdi

Çorlu Belediyesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Çorlu Belediyesi Uluslararası Çocuk Festivali, gerçekleştirilen etkinliklerle son buldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenen Çorlu Belediyesi 8’inci Uluslararası Çocuk Festivali’nin ilk gününde, konuk ülkelerden ve şehirlerden gelen öğrenciler, Çorlu’nun mahallelerinde halk dansları gösterileri düzenledi. Bulgaristan, Gürcistan ve Romanya ülkeleri ile Ankara, Hakkâri, Silivri ile Van şehirlerimizden festivale katılan halk oyunları ekipleri Önerler, Seymen ve Türkgücü mahallerinde halk dansları gösterileri sergiledi.

Çocuk festivalinin 2’nci gününde, büyük bir katılımla kortej yürüyüşü ve açılış seremonisi düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Çorlu Belediyesi… …Hizmet Binası önünden başlayan kortej yürüyüşü, etkinliklerin yapılacağı Cumhuriyet Parkı’nda son buldu. Cumhuriyet Parkı’nda düzenlenen açılış seremonisinde Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, katılımcılara hitaben birer konuşma yaptılar. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından ülkemizin demokrasiye geçişinin mümkün kılındığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş yıl dönümünde çocuklara armağan edilmiş olan ve dünyada bir benzeri daha bulunmayan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamaktan duyduğu gururu ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Belediyesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen şenliklere yurtdışından ve ülkemizin çeşitli bölgelerinden festivale katılan öğrenciler ve onları Çorlu Belediyesi’ne güvenerek festivale katılımını sağlayan velilere sonsuz teşekkürlerini iletti. Konuşmasının sonunda Baysan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na katılan herkesin bayramını kutladı. Baysan’ın ardından katılımcılara hitap eden Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ise etkinliklerin başarılı geçmesini dilerken, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Yapılan konuşmaların ardından bayram kutlamaları dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü tarafından verildi. Ödül töreninin ardından festivale katılan öğrenciler gün boyu halk oyunları gösterilerini sergilediler.

Başkan Baysan, düzenlenen etkinlikler kapsamında Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen Hanımeli Günleri stantlarını ziyaret ederken, çocuklara yüz boyama etkinlikleri düzenlendi. Çocuklar ayrıca kurulan oyun gruplarında doyasıya eğlendi. Etkinlikler kapsamında çocuklara rüzgârgülü ve uçurtma dağıtımı yapıldı.

Çorlu Belediyesi 8’inci Uluslararası Çocuk Festivali’nin son günü olan 23 Nisan 2017 günü, Çelenk Sunma Töreni ile başladı. Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü tarafından Atatürk Anıtı’na sunuldu. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve ilçe protokolünün katıldığı çelenk sunma töreninin ardından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilçe kutlama programı Fevzi Çakmak İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Programın ardından çocuk festivali etkinlikleri gün boyu Cumhuriyet Parkı’nda yapılan gösteriler ile devam etti. Çorlu Belediyesi 8’inci Uluslararası Çocuk Festivali, gerçekleştirilen kapanış seremonisi ile son buldu.

Editör : Tuğberk Erdem
1804 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu