Modern Tesis İçin Görkemli Temel Atma Töreni Düzenlendi
reklam
07 Haziran 2017
Modern Tesis İçin Görkemli Temel Atma Töreni Düzenlendi

Modern Tesis İçin Görkemli Temel Atma Töreni Düzenlendi

Çorlu Belediyesi tarafından Alipaşa Mahallesi’nde yapımına başlanan Atakent Kapalı Pazar Yeri için temel atma töreni yapıldı. Yaklaşık 17 milyon TL’ye mâl olacak kapalı pazar yeri inşaatının 1 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete girmesi bekleniyor.

Modern ve çok amaçlı olarak kullanılacak kompleksin gerçekleştirilen açılış törenine; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekilli Metin Akgün, Tekirdağ Büyükşehir Belediye (TBB) Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı İsmail Akar, çevre ilçelerin belediye başkanları, Çorlu Belediyesi başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve personeli, muhtarlar, sivil toplu kuruluşları temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda Çorlulu vatandaş katıldı.

TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ YOK!

Alipaşa Mahallesi’nde bulunan Atakent Kapalı Pazar Yeri’nin temel atma töreni öncesinde Çorlu Halk Oyunları Ekibi, dans gösterisi sahneledi. Yapılan temel atma töreni, saygı duruşuna müteakiben İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı. Daha sonra Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı. Sözlerine, Çorlu Belediyesi’nin en önemli yatırımlarından biri olan tesisin temel atma törenine katılan herkese teşekkürlerini ileterek başlayan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan “Bugün burada sizlerle birlikte, 7 bin 719 m² arsa üzerinde, toplam 5 bin 246 m² taban oturumuna sahip, yaklaşık 17 milyon 641 bin Türk Lirası bedelle yapımı tamamlanacak olan Atakent Kapalı Pazar Yeri’nin temelini atmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Sözlerime başlamadan önce, Türkiye’de örneği olmayan pazar yerimizden bahsetmek istiyorum. Yeni pazar yerimiz, 280 adet tezgâh kapasitesine sahip olacaktır. Bodrum katında balıkçılar, peynirciler ve tavukçular için ayrılmış özel bölümlerle birlikte kuru bakliyatçılar, yufkacılar ve giyim esnafı yer alacaktır. Ayrıca bu katta çay ocağı, bebek bakım odası, tuvaletler, mescit ve Pazarcılar Odası için hizmet bölümü bulunmaktadır. Zemin katta meyve-sebze satan pazar esnafı bulunacaktır. Bu katta ayrıca 112 acil ve hasta odası, 2 adet çocuk oyun alanı, bankamatik alanları, tuvaletler, bebek bakım odası, polis odası, zabıta odası, idari bölüm ve dinlenme alanı yer almaktadır. 1’inci katta ise 315 m²’lik çok amaçlı salon, soyunma odaları ve tuvaletler bulunmaktadır. Halkımız burada hava koşullarından etkilenmeden geniş asansör ve merdivenleriyle rahat rahat alışverişlerini yapabileceklerdir. Pazarcı esnafımız, 6 metre genişliğindeki rampalar sayesinde araçlarıyla mallarını kolaylıkla taşıyabileceklerdir. Modern pazarımızda, pazar bitiminde kalan çöpleri sıyıracak otomatik bir temizleme sistemi kurulacaktır. Ayrıca pazar yerimiz; alışverişe gelenlerin kullanabileceği 111 araçlık, pazar esnafının kullanabileceği 119 araçlık otoparka da sahip olacaktır.” dedi.

PROJELER, MOTİVASYON SAĞLADI

Baysan “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz her çalışmada, önceliği insanımıza verdik. Halka dokunan, pozitif katkılar sunan projeler ürettik. En büyük yatırımlarımızdan biri olan Atakent Kapalı Pazar Yeri, bunların en önemlilerinden biridir. Açılışını yaptığımız her tesisimiz, halkımızın refahını arttırıp bizlere de yeni projeler üretmede motivasyon kaynağı olmaktadır. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ‘Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz.’ demiştir. Görev süremiz boyunca bu sözü kendimize ilke edindik, gençlerimizin ilgilerini sportif ve kültürel alanlara çekerek onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak; sporun insana sağladığı özgüven ile topluma, milletine ve Cumhuriyet’ine bağlı, başarılı bireyler kazandırmak adına yerel yönetim olarak projelendirdiğimiz birçok sportif tesisimizi hizmete aldık; sporcularımıza destek verdik. UEFA standartlarına uygun 2 bin 256 kişi kapasiteli Şehir Stadı, Kapalı Spor Salonu, Ahmet Taner Kışlalı Stadı’nı halkımızın hizmetine sunduk. Başta Gölbaşı ve Cumhuriyet Parkı olmak üzere şehrimizdeki parklarımıza yürüyüş ve bisiklet parkurları, tenis kortları ve açık hava spor aletlerinden oluşan birçok spor donatı alanları yapılandırdık. Bölgesel, ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren yüzlerce sporcumuzu ödüllendirdik. Şehrimizdeki amatör spor kulüplerine kanuni mevzuatın elverdiği azami rakamlarda maddi yardımda bulunduk, malzeme desteği sağladık. Büyükşehir Belediye Başkanlığı’mızın ihalesini yaptığı, basketbol, hentbol, voleybol müsabakalarına ev sahipliği yapacak 2 bin 500 kişilik dev kapalı spor kompleksine sahip olacağız. Bülent Ecevit Bulvarı’nda yine Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan birçok ilde bile olmayan spor lisesinin açılışını da çok yakında hep birlikte gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Çorlu’nun tarihine sahip çıktıklarını ifade eden Baysan “Birkaç gün önce Büyükşehir Belediye Başkanlığı’mızın sözleşmesini imzaladığı Doğanca Evi’mizin tarihi dokuya uygun restorasyonu yaklaşık 1 yıl içerisinde tamamlanacak. Ayrıca, Çorlu’muzun tarihine ışık tutmak ve gelecek nesillere okunacak bilimsel bir kültür mirası bırakabilmek amacıyla, Başbakanlık Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı’nda bulunan Çorlu ile ilgili belgeler üzerinden hazırlattığımız “Osmanlı Belgelerinde Çorlu” isimli eserimizi okuyucularımızla buluşturduk. Osmanlı Dönemi’nde Nüfus Defterleri ve Osmanlı Dönemi’nde Temettuat Defterleri olarak 2’nci ve 3’üncü eserlerimizin sözleşmelerini de imzaladık. Temmuz ayında bu eserlerimizi de kütüphanemize ekleyeceğiz.” dedi.

MUTLULUK VEREN BİR KENT YARATIYORUZ

Baysan “Hatip Mahallesi’nde Tekirdağ yolu üzerinde Kültür Merkezi binamızın yanında, ihalesini yaptığımız ve bir aksilik olmazsa Temmuz ayında temelini atacağımız 800 kişilik ve 285 kişilik 2 adet salonu bulunan, Trakya’nın gözbebeği Çorlu’muza yakışır bir Gösteri ve Kongre Merkezi’ne kavuşacağız. Ata sporu avcılarımızı da unutmadık; Seymen Mahallemizde Avcılık ve Atıcılık Federasyonu kurallarına uygun lisanslı sporcuların yetiştirileceği, ulusal turnuva ve etkinliklerin düzenleneceği Trap ve Skeet Atış Alanı yapacağız. Yaklaşık 21 dönüm üzerinde yapılacak, kafeterya ve piknik alanları ile vatandaşlarımıza hizmet verecek tesisimizin ihalesini de bugün yaptık. Tesisimizin yapımı da 4 ay gibi kısa sürede bitecek. Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisemizin yanında, yaklaşık 12 dönüm alanda; 3 açık, 1 kapalı tenis kortundan oluşan, ulusal müsabakaların yapılabileceği tenis kompleksimizin açılışını çok yakında yapacağız. Nasıl ki, Çorlu Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nda yetişen basketbolcularımız, voleybolcularımız, güreşçilerimiz ve birçok branştaki yüzlerce sporcumuz başarı çıtasını en yukarılara taşıdılarsa; açılışını daha 8 ay önce yaptığımız Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme havuzumuzda da bu kadar kısa süre içinde sayısız madalya getiren sporcularımız oldu. Bundan emin olun ki görevde olduğumuz zaman zarfında Çorlu halkının yaşamaktan mutluluk duyacağı bir kent yaratacak, sizlerin desteğiyle daha birçok projeyi ‘El ele, gönül gönüle’ başarıyla hayata geçireceğiz. Davetimize icabet edip Atakent Kapalı Pazar Yeri temel atma törenine katıldığınız için hepinize teşekkür ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum. Atakent Kapalı Pazar Yeri’miz, Çorlu’muza hayırlı olsun.” diye konuştu.

KONUŞMALARIN ARDINDAN TEMEL ATILDI

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın konuşmasının ardından sırasıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, AK Parti Tekirdağ Milletvekilli Metin Akgün ile Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç gerçekleştirilen temel atma töreni hakkında konuşmalarını gerçekleştirdiler. Konuşmaların ardından Atakent Kapalı Pazar Yeri’nin temeli atıldı. Okunan dualar ve kesilen kurbanların akabinde sahnede bulunan protokol üyeleri temel atma töreni için hazırlanan beton atma butonuna basarak tesisin temel atma işlemini gerçekleştirdi. Temel atma tören programı katılımcıların çektirdiği hatıra fotoğrafları ile son buldu.

Yaklaşık 17 milyon TL’ye mâl olacak Atakent Kapalı Pazar Yeri inşaatının 1 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor.

Editör : Tuğberk Erdem
2176 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu