Recep Kara, Başpehlivanlığa Abone Oldu
reklam
08 Haziran 2017
Recep Kara, Başpehlivanlığa Abone Oldu

Recep Kara, Başpehlivanlığa Abone Oldu

Ergene Belediyesi tarafından düzenlenen ve Ergene’de tarihi bir misyon kazanan Kızılcıklı Mahmut Pehlivan 4’üncü Geleneksel Yağlı Güreşleri yapıldı. Finalde Salih Eriş’i mağlup eden Recep Kara, geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de Başpehlivan oldu.

14 Mayıs 2017 Pazar günü gerçekleştirilen Ergene Belediyesi Kızılcıklı Mahmut Pehlivan 4’üncü Geleneksel Yağlı Güreşleri, kortej yürüyüşü ile başladı. Ergene Belediyesi’nin Velimeşe Mahallesi’nde bulunan ek hizmet binası önünden toplanan festival korteji, Velimeşe Korusu’nda yer alan güreş alanına kadar yürüdü. Protokol üyelerinin de hazır bulunduğu kortej, güreşlerin yapılacağı alanda Kırkpınar Güreşleri’nin efsane ekibi tarafından karşılandı.

BAYRAM HAVASINDA GERÇEKLEŞTİ

Binlerce vatandaşın hazır bulunduğu Kızılcıklı Mahmut Pehlivan 4’üncü Geleneksel Yağlı Güreşleri, saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklâl Marşı ile başladı. Halk oyunu gösterisiyle devam eden program, ses sanatçısı Arif Şentürk’ün sahne almasıyla hareketlendi. Ergene Güreş Ağası Kani Tezcan, çevre il ve ilçelerden gelen güreş ağalarını, müsabakaların yapılacağı alanın girişinde karşıladı. Velimeşe Mahallesi’nde tertiplenen güreşler adeta küçük bir bayram havasından geçerken, organizasyonun sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi adına Ergene Belediyesi’ne her türlü desteği sağlayan kurum ve kuruluşlara plaket takdiminde bulunuldu.

HİZMET VERME KONUSUNDA İDDİALIYIZ

Gerçekleştirilen organizasyonda bir konuşma yapan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel “Ergene’yi daha iyi yarınlara taşımak, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini ve mutluluğunu artırmak, birlik ve beraberliği güçlendiren hizmetlerle yarınların umudu Ergene’yi imar etmek için başladığımız hizmet yolcuğumuza devam ediyoruz. Faaliyetlerimizi, bu sene ve önümüzdeki senelerde de amaç ve hedeflerimiz doğrultusunda gerçekleştirerek, halkımızın yaşamaktan mutluluk duyacağı bir kenti oluşturana dek, hizmetlerimize yılmadan hızla devam edeceğiz. Bizler Ergene Belediyesi olarak, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini yaşamın her alanında Ergene halkına yaşatma konusunda iddialıyız. Ergeneliler hizmetin en iyisini, en kalitelisini hak ediyor. Halkımızın bizden beklediği her alanda, her türlü sosyal organizasyonu yapmaya hazırız. Bu tür organizasyonların, halkımızın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun pekişmesine faydası olduğuna inanıyoruz. Belediyecilik, elbette ki sadece yol, alt yapı, kanal yapmaktan ibaret değildir. Ergene halkının bizlere duyduğu güvene lâyık olabilme adına tüm bilgi birikimimizi, çalışma azmimizi ve mesaimizi Ergene için seferber etmiş durumdayız. Bugün de ata sporumuzu yaşatmak, geleceğimize sahip çıkmak ve geleneksel hale getirmek adına, Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Yağlı Güreşleri’nin 4’üncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Dün Marmaracık Mahallesi’nde, Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Heykeli’nin ve Muhtarlık Binası’nın açılışını gerçekleştirdik. Bugün, kıran kırana mücadelelerin yaşanacağına ve oldukça keyif veren müsabakalar izleyeceğimize inanıyorum. Şimdiden Ergene’mize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

KARA, BAŞPEHLİVANLIĞA ABONE OLDU

Farklı yaş grupları ve ağırlıklarından oluşan pehlivanların her birinin kendi kategorilerindeki rakipleriyle yaptığı müsabakaların tamamlanmasının ardından er meydanı yarı final heyecanına sahne oldu. Geçtiğimiz senenin finalistleri olan Recep Kara ve Güngör Ekin bu kez yarı final müsabakasında karşı karşıya gelirken, sonuç yine değişmedi. Güngör Ekin’i mağlup eden Recep Kara, finalde mücadele etmeye hak kazandı. Yarı finalin diğer ayağında karşı karşıya gelen Salih Eriş ile Ali Gökşen arasında yaşanan müsabakada ise gülen taraf Salih Eriş oldu. Büyük bir heyecanın yaşandığı final mücadelesinin kazananı, geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de Recep Kara oldu. 3’üncülük kürsüsünü ise Güngör Ekin ve Ali Gökşen paylaştı.

PROTOKOL ÜYELERİNDEN YOĞUN KATILIM

Ergene Belediyesi Kızılcıklı Mahmut Pehlivan 4’üncü Geleneksel Yağlı Güreşleri’ne; Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekilleri Emre Köprülü ve Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Çanakkale Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, Yalova Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül, Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim, Ergene Güreş Ağası Kani Tezcan, Belediye meclis üyeleri, muhtarlar, kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bölgenin güreş ağaları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör : Tuğberk Erdem
1765 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu