Tenis Kompleksi Ve Tenis Kafe, Düzenlenen Törenle Açıldı
reklam
08 Haziran 2017
Tenis Kompleksi Ve Tenis Kafe, Düzenlenen Törenle Açıldı

Tenis Kompleksi Ve Tenis Kafe, Düzenlenen Törenle Açıldı

Alipaşa Mahallesi Hasan Ali Yücel Caddesi üzerindeki Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nin yanında bulunan Tenis Kompleksi ve Tenis Kafe’nin açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi. 12 dönüm alanda kurulu spor kompleksi, 850 bin TL’ye mâl oldu.

Çorlu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Tenis Kompleksi ve Tenis Kafe’nin açılış törenine; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Gürzsoy, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Feridun Demirel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, Çorlu Devlet Hastanesi Yöneticisi Mustafa Doğan, bürokratlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

SPORA ve SPORCUYA ÖNEM VERDİK

Saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan yaptı. Başkan Baysan “Bize 850 bin TL’ye mâl olan, yaklaşık 12 dönüm alanda 3 açık ve 1 kapalı tenis kortundan oluşan, ulusal müsabakaların yapılabileceği tenis kompleksimizde; fitness salonu, soyunma odaları, idari ofislerin ve tenis kafenin bulunduğu 272 m²’lik binamız, 300 kişilik betonarme ve 280 kişilik çelik konstrüksiyon seyirci tribünümüz, 190 m² açılır kapanır tenteli teras kafeteryamız, çocuk oyun grupları, kondisyon aletleri, yürüyüş yolları ve otoparkımız mevcuttur. Değerli dostlar, göreve geldiğimiz günden beri spora ve sporcuya her zaman önem ve öncelik verdik. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk “Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz!” demiştir. Bu sözü kendimize ilke edindik, gençlerimizin ilgilerini sportif ve kültürel alanlara çekerek onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak; sporun insana sağladığı özgüven ile topluma, milletine ve Cumhuriyet’ine bağlı, başarılı bireyler kazandırmak adına yerel yönetim olarak projelendirdiğimiz birçok spor tesisimizi hizmete açtık, sporcularımıza maddi ve manevi birçok destek verdik.” dedi.

KUPA ve MADALYALARLA TEŞEKKÜR EDİYORLAR

Konuşmasına devam eden Baysan “Gururla ifade ediyorum ki sporcularımız, onlara sağladığımız bu desteğe, kazandığı kupa ve madalyalarla misliyle cevap verdiler, vermeye de devam ediyorlar. En son Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (ÇBSK) Yıldız Kızlar Voleybol Takımı’mız, ilçeler arasında Tekirdağ birincisi olup Marmara Bölge Şampiyonası’na gittiler. Geçtiğimiz Pazar günü de Beşiktaş karşısında galip gelerek grup birincisi oldular ve Türkiye Şampiyonası’na gitmeye hak kazandılar. ÇBSK Küçük Kızlar Voleybol Takımı’mız da Marmara Bölge Şampiyonası’nda grup birincisi olarak Türkiye Şampiyonası’na gitmeye hak kazandılar. Bir de katıldıkları her şampiyonadan madalyalarla dönen güreşçi kızlarımız var. Dünya Birinciliği, Avrupa Birinciliği, Balkan Birinciliği ve Türkiye Şampiyonlukları yaşatarak göğsümüzü kabartan kızlarımız, desteğimizi sonuna kadar hak ediyorlar. ÇBSK Basketbol Genç Takımı’mız da Marmara Bölge üçüncülüğünü elde etti. ÇBSK Basketbol Junior Takımı’mız namağlup maçlarına devam ediyorlar. Bu başarılar bizim gücümüze güç katıyor.” açıklamasında bulundu.

DAHA BİRÇOK PROJEYİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Baysan “Açılışını yaptığımız her tesisimiz, halkımızın refahını, huzurunu arttırıp bizlere de yeni projeler üretmede motivasyon kaynağı oluyor. Bu kapsamda; UEFA Standartları’na uygun 2 bin 256 kişi kapasiteli Şehir Stadı’nı, Kapalı Spor Salonu’nu ve Ahmet Taner Kışlalı Stadı’nı halkımızın hizmetine sunduk. Bölgesel, ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren yüzlerce sporcumuzu ödüllendirdik. Şehrimizdeki amatör spor kulüplerine, kanuni mevzuatın elverdiği azami rakamlarda maddi yardımda bulunduk, malzeme desteği sağladık. Yakında; Büyükşehir Belediye Başkanlığı’mızın ihalesini yaptığı, basketbol, hentbol, voleybol müsabakalarına ev sahipliği yapacak 2 bin 500 kişilik dev kapalı spor kompleksine sahip olacağız. Bülent Ecevit Bulvarı’nda yine Büyükşehir Belediye’miz tarafından yapılan, birçok ilde bile olmayan spor lisesinin açılışını da çok yakında hep birlikte gerçekleştireceğiz. Ata sporu avcılarımızı da unutmadık. Seymen Mahallemizde, Avcılık ve Atıcılık Federasyonu kurallarına uygun lisanslı sporcuların yetiştirileceği, ulusal turnuva ve etkinliklerin düzenleneceği Trap ve Skeet Atış Alanı’nın ihalesini yaptık. Yaklaşık 21 dönüm üzerinde yapılacak, kafeterya ve piknik alanları ile vatandaşlarımıza hizmet verecek tesisimizin yapımı, 4 ay gibi kısa sürede bitecek. Bunun yanında açılışını daha 9 ay önce yaptığımız Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’muzda antrenman yapan sporcularımız, şimdiden sayısız madalya getirerek emeklerimizin boşa çıkmadığını bize gösterdiler. Bundan emin olun ki görevde olduğumuz zaman zarfında Çorlu halkının yaşamaktan mutluluk duyacağı bir kent yaratacak; sizlerin desteğiyle daha birçok projeyi ‘El Ele, Gönül Gönüle’ başarıyla hayata geçireceğiz. Davetimize icabet edip açılışımıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum. Tenis Kompleksi’miz, Çorlu’muza hayırlı olsun.” diye konuştu.

Başkan Baysan’ın konuşmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç böyle bir spor tesisinin Çorlu’da açılmasından dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek başta Çorlu Belediye Başkanı olmak üzere bu tesisin Çorlu’ya kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından konuklar, tesisi gezerek Başkan Baysan’dan bilgi aldı. Daha sonra Başkan Baysan, Kaymakam Kılıç, Başsavcı Sekücü ve Hayrabolu Belediye Başkanı Altayoğlu kortta bir süre tenis oynadı.

Editör : Tuğberk Erdem
1825 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu