19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Kutlu Olsun
reklam
08 Haziran 2017
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Kutlu Olsun

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Kutlu Olsun

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Çorlu’da da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Bin 59 öğrencinin görev aldığı Türkiye haritası ve Atatürk imzası koreografisi, coşkulu kutlamalara damgasını vurdu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı’mızın ardından Çorlu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelengi, Atatürk Anıtı’na sunuldu. Çelenk sunma töreninin akabinde 19 Mayıs dolayısıyla oluşturulan kortej, Cumhuriyet Parkı’na kadar yürüdü.

TÜRK İNSANINA ZİNCİR VURULAMAZ!

Cumhuriyet Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, halka ve öğrencilere hitaben birer konuşma yaptılar. Sözlerine “Bugün ülkemizde rahat bir ortamda, ilmin hizasındaki Türkiye’yi çağdaş medeniyetler seviyesine getirmeye çalışıyorsak, bu hiç kuşkusuz ki yüce önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesinde olmuştur.” diyerek başlayan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan “Bundan yıllar önce, dünyanın emperyalist güçleri, adeta ağızlarından salyalar dökülerek, hasta adam olarak nitelendirdikleri topraklarımıza saldırarak, güzel ülkemizi bölmeye çalıştılar. Ne yazık ki bu emellerinde de başarılı oldular. İşte o gün İstanbul’dan kalkan bir gemi ile Samsun’a ayak basan, arkadaşları ile toprağa el süren Mustafa Kemal Atatürk ‘Türkiye Devleti bağımsızdır, Türk insanına zincir vurulamaz!’ diyerek İstiklâl Savaşı’nı başlatmıştır. Bugün, dünyada bütün devletlerin kıskandığı bir devlet adamı, bize nasip olmuştur. O bakımdan Türkiye’mizin değerini bilelim, bir birimizi sevelim, bir birimize hoş görüyle yaklaşalım.” dedi.

TÜRK’ÜN, TÜRK’TEN BAŞKA DOSTU YOKTUR

Konuşmasına devam eden Başkan Baysan “Türk’ün, Türk’ten başka dostu yoktur. Dış güçler bizleri parçalamak istediklerinde, şu yanıtı verelim; ‘Biz Türkiye olarak, birlik ve beraberlik içerisindeyiz ve bizden de hiç kimse bir karış toprak sökemez. Biz var olduğumuz müddetçe, Türk gençliği var olduğu müddetçe, Atatürk’ün göstermiş olduğu yolda çağdaş, medeni bir Türkiye’nin var olması için, daha ileriye gitmesi için devamlı çalışacak ve bunda da başarılı olacaktır.’ Bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının hazırlanmasında emeği geçen başta milli eğitim müdürümüze, yardımcılarına, tabii ki en önemlisi Çorlu Anadolu Lisesi öğrencilerine ve öğretmenlerine sonsuz teşekkürler ediyoruz. Ne kadar şanslıyız ki sizin gibi bir gençliğe, Çorlu’da sahibiz.” diye konuştu. Başkan Baysan’ın ardından konuşan ve günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma yapan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ise Çorlulular’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

KOREOGRAFİ, GÜNE DAMGASINI VURDU

Konuşmaların ardından Çorlu Anadolu Lisesi’nde eğitim gören bin 59 öğrenci, öğretmenleri eşliğinde şarkılar ve marşlar seslendirdi. Akabinde Türkiye haritası ve Atatürk imzası koreografisi gerçekleştiren öğrenciler, protokol mensupları ile birlikte halay çekip oyunlar oynadılar. Daha sonra 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen etkinliklerde dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanlığı Bandosu’nun seslendirdiği marş ve şarkıların ardından Çorlu Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan müzik grubu sahne aldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programına; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Gürzsoy, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Feridun Demirel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İlçe Teşkilatı Başkanı Kerim Atalay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Örgütü Başkanı İsmail Akar, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Teşkilatı Başkanı Barış Tırpan, protokol mensupları, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör : Tuğberk Erdem
1787 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu