Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Temeli Saray'da Atıldı
reklam
08 Haziran 2017
Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Temeli Saray'da Atıldı

Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Temeli Saray'da Atıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin “11 İlçeye, 11 Okul” Projesi kapsamında Saray İlçesi’ne yapılacak olan ve bu kapsamda yer alan son okul olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Düzenlenen temel atma törenine; Saray Kaymakamı Alp Arslan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

8 MİLYON 136 BİN LİRAYA MÂL OLACAK

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün “Büyükşehir Belediyesi, eğitime verdiği önemi bu proje ile bir daha göstermiş oldu. Belediyemiz kurulur kurulmaz, ‘11 İlçeye, 11 Okul’ Projesi adı altında bir proje başlattı. Milli Eğitim ile bir protokol yapıldı ve bu süreç devam ediyor. Bugün, ‘11 İlçeye, 11 Okul’ Projesi’nin önemli bir ayağındayız. Bu kapsamda ye alan son okulumuzun temelini atıyoruz. Yarın da Şarköy’de Atatürk İlkokulu’nu Milli eğitime teslim ederek 8’inci okulumuzu da teslim etmiş olacağız. Burada bugün temelini atacağımız okulun yer teslimi 07 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşti ve 01 Nisan 2018 yılında tamamlanarak hizmete sokulması planlanıyor. 360 günlük bir inşaat süresi var. Bu okulumuz; bodrum, zemin ve 3 kattan meydana geliyor. Toplam 5 kat, bir inşaat alanında inşaatımız var. Tamamı 95 bin 600 m² olan alanın 13 bin 219 m² alanı kullanılacak. İnşaat bin 604 m² alan üzerine oturmakta olup, toplam 8 bin 404 m² kapalı alan yapmış olacağız. Tabi bu işin bir de mali boyutu var. Okul inşaatı, Büyükşehir Belediyesi’ne (KDV dâhil) 8 milyon 136 bin liraya mâl olacak. Okulumuz çevresinde, idari faaliyetler amaçlı; müdür odası, 2 tane müdür yardımcısı odası, öğretmenler odası ve 2 ayrı idari büro bulunacak. Eğitim faaliyetleri amaçlı olarak da fizik, kimya laboratuvarı, bilgisayar, işlik, resim derslikleri, müzik odası, bir adet faaliyet odası, beden eğitimi salonu gibi birimlerden oluşacak. Okulumuzda ayrıca saha düzenlemesi, çevre duvarı işlemleri yapılacak. 16 araçlık bir otopark ve basketbol sahası hizmete girecek. Bu proje aslında mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Projesi 40 derslikli bir okul ve 3 adet metal, elektrik ve çok amaçlı atölyeden oluşuyor. Ben okulumuzun, vatandaşlara hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

SARAY’IN İHTİYAÇ DUYDUĞU BİR KURUMDU

Genel Sekreter Yardımcısı Gürcün’ün ardından konuşmak üzere kürsüye gelen Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban “Bugün, bir eğitimci olarak, burası Saray’ın gerçekten de ihtiyaç duyduğu bir kurumdu. Bizim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne çok ihtiyacımız vardı. Ben, bu anlamda Saray’ımıza bu eğitim yuvasını kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanlığı’mıza ve meclis üyelerimize, Saray halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Böyle anlamlı bir günde sizlerle bir araya gelmek, benim için çok önemli. Saray’a yaptığımız yatırımlarımız da hızla devam ediyor. Saray’ın altyapısını tamamladık. Şimdi de doğalgaz altyapısını tamamlamak için mücadele veriyoruz. İnşallah en kısa zaman içerisinde onu da çözeceğiz. Okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

EN SONUNCUSU ve EN KAPSAMLISI

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın ardından kürsüye, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak geldi. Albayrak “8’ini teslim etmiş olduğumuz, ‘11 İlçeye, 11 Okul’ Projemizin son ayağını da bugün tamamlamış oluyoruz. Tekirdağ, özellikle göç almada Türkiye’de 1’inci olmanın verdiği ciddi sorunlarla beraber, sürekli büyüyen bir şehir. Geçen sene 28 bin 500 kişi civarında göç aldık. Bu göçlerin ağırlıklı yerleşim yerleri de belli. Ama bu gelen göçlerin hepsi, yeni doğanlarla beraber sosyal hizmetler, eğitim hizmetleri, emniyet hizmetleri, sağlık hizmetleri hepsi yerel yönetimlerin çok büyük görevleri arasında bulunduğu için, bize de büyük sorumluluklar getiriyor. Özellikle Tekirdağ’ın bu büyük nüfus artışından dolayı her yıl 5 bin derslikli okullara ihtiyacı oluyor. Bu da yapılan okulların ne denli önemli olduğunu ortaya koyuyor. Ama çok güzel bir şey de var. Vatandaşlarımız artık eğitime gönüllü ve hükümetimizin de yatırımları ile gerçekten bu sorunları kısa zaman içerisinde çözeceğimizi düşünüyorum. Saray’da yapacağımız bu okulumuz; temelini en son attığımız, ama en yüksek bedelli ve 40 dersliğiyle en kapsamlı okul. Bu okulumuzun ismi, ‘Atatürk’ olacak. Biz okullarımızın ismini genelde ‘Atatürk’, ‘Mustafa Kemal’ ve ‘İsmet İnönü’ koyduk. Ben, bu okulun Saraylılara, çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin temeli, dualar eşliğinde atıldı. Başkan Albayrak, temel atma töreninin ardından okul inşaatında çalışacak işçilerle yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.

Editör : Tuğberk Erdem
2061 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu