Su Festivali, Saray'da Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı
reklam
08 Haziran 2017
Su Festivali, Saray'da Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

Su Festivali, Saray'da Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

Saray Güngörmez İlkokulu öğrencileri tarafından düzenlenen “Su Festivali”, büyük bir coşkuyla kutlandı. Festivalde konuşan TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa “Çocuklarımıza su bilincini aşılamaya çalışıyor, onları birer proje ortağı olarak görüyoruz.” ded

Dünya çapında 11 ülkede desteklenen, Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı’nın The Hong Kong and Shanghai Banking Corporation (HSBC) Su Programı desteğiyle Türkiye’de yürütmekte olduğu “Su Kâşifleri” Projesi kapsamında gerçekleştirilen Su Festivali, Saray’ın Güngörmez Mahallesi’nde yapıldı. Projeye Tekirdağ’dan ilk katılan grup olan “Saray Güngörmez İlkokulu Su Kâşifleri”; topladığı puanlarla ulusal sıralamada birinciliği, uluslararası sıralamada ise ikinciliği elde etti. 08-14 yaş grubu öğrencilerden oluşan “Su Kâşifleri” Projesi’nin amacı okul ve toplumlarındaki su meselelerine karşı birlikte eyleme geçmeleri yönünde insanları teşvik etmektir.

PROTOKOL, BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Saray Güngörmez İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen Su Festivali’ne; Saray Kaymakamı Alp Arslan, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, TESKİ Yönetim Kurulu Üyeleri Nilgün Marmara ve Rıza Tekin, Genel Müdür Yardımcısı Soner Ergin, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sema Kurt, şube müdürleri, TESKİ personeli, Güngörmez İlkokulu öğrencileri, öğretmenler ve velileri katıldı.

SU KÂŞİFLERİ, HEPİMİZİ GURURLANDIRDI

Su Festivali’nde konuşan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa “Yarışma sürecinde, Su Kâşifleri’mize hep destek olduk. TESKİ olarak zaten su kayıp kaçakları ile mücadelede, su tasarrufunu özendirmede kampanyalar yapıyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müz ile işbirliği içinde projeler gerçekleştiriyoruz. Tüm okullarımızda ‘1 Litre Bakar Mısınız?’ Kampanyası’nı gerçekleştirdik. Birçok okulumuzun içme suyu depolarını temizledik. Çocuklarımızın sağlıklı içme suyu içmesi için her şeyi yaparız. Çocuklarımıza verdiğimiz önemi göstermek için belki de Türkiye’de çok az su ve kanalizasyon idaresinde bulunan ‘Su Çocuk Meclisi’ni kurduk. Çocuklarımıza su bilincini aşılamaya çalışıyor, onları birer proje ortağı olarak görüyoruz. Saray Görmez İlkokulu Su Kâşifleri’mizin yarışmadaki puanlarını yükseltecek birkaç uygulamada bulunduk. Okulumuzda kız ve erkek öğrencilerin kullandığı 7 adet lavabo yenilendi, musluklar fotoselli bataryalarla değiştirildi. TESKİ Saray Atık Su Arıtma Tesisi’ne teknik gezi düzenlendi. Yapılan çalışmaların duyurulması amacıyla bin adet broşür basımı gerçekleştirildi. Öğrencilerimizi 22 Mart Dünya Su Günü etkinliklerine davet ederek, gösterilerini sunma imkânını sağladık. Bu çalışmalarla birlikte Tekirdağ Saray Güngörmez İlkokulu, Su Kâşifi Programı’nın 1’inci bölümünü 1’inci sırada tamamladı. Programa dâhil 678 okul içerisinde yıl boyunca gerçekleştirdikleri başarılı etkinlikler sonucu seçilen 16 okulda düzenlenecek olan Su Festivali sıralamasında da 1’inci sırada yer aldı. Saray Güngörmez İlkokulu, yaptığı bu faaliyetler ve girdiği derecelerden dolayı bizleri çok gururlandırmıştır. Hepsine emeklerinden dolayı teşekkür ederim. Her zaman okulumuzun ve öğrencilerinin yanındayız. Her türlü desteği vermeye hazırız.” dedi.

SARAY İÇİN TARİHSEL BİR BAŞARIDIR

Festival de konuşan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ise “Kısıtlı imkânlara rağmen Türkiye’de 1’inci, dünyada da 2’nci olan Saray Güngörmez İlkokulu öğrencilerimizi ve öğretmenlerini kutluyorum. Tarihsel bir başarıdır bu. Su Kâşiflerimiz bizi Londra’da temsil edecekler. Orada da birinci olacaklarına inanıyorum ve hepsine başarılar diliyorum. Her zaman yanlarında olduğumuzu unutmasınlar.” dedi. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Saray Kaymakamı Alp Arslan da, projede emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

BİLGİLENDİRME STANTLARI KURULDU

Öğrencilerde ve vatandaşlarda su ile ilgili farkındalık yaratmak, su tasarrufuna teşvik etmek, suyun önemini anlatmak amacıyla düzenlenen festivalde, öğrenciler tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi, skeçler, şiir ve müzik performansları sunuldu. Ayrıca Saray Güngörmez İlkokulu tarafından hazırlanan stantta, Su Kâşifleri’nin yıl boyunca yapmış oldukları çalışmaları anlatan resim ve fotoğraflar sergilendi. Festivalde TESKİ de bir stant açarak, katılımcılara yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Bununla birlikte 3 ay boyunca su tüketim miktarını azalttığını su faturası ile belgeleyen iki öğrenciye TESKİ tarafından bisiklet hediye edildi. Hediye bisikletleri, Saray Kaymakamı Alp Arslan ve TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa takdim etti.

Editör : Tuğberk Erdem
2064 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu