Çorlu'ya, 2 Bin 500 Kişilik Kapalı Spor Salonu Yapılacak
reklam
05 Eylül 2017
Çorlu'ya, 2 Bin 500 Kişilik Kapalı Spor Salonu Yapılacak

Çorlu'ya, 2 Bin 500 Kişilik Kapalı Spor Salonu Yapılacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çorlu’da yaptırılacak olan kapalı spor salonu için sözleşme imza töreni yapıldı. FIBA standartlarına uygun yapılacak 2 bin 500 kişi kapasiteli Çorlu Kapalı Spor Salonu, yaklaşık 24 milyon TL’ye mâl olacak.

Çorlu Belediyesi Eğitim ve Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Tamer Dodurka ve M. Zeki Gürcün, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Şafak Başa, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Sarıkurt, Serhad Çatalkaya ve Oktay Çolpan, belediye meclis üyeleri, Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (ÇBSK) sporcuları, basın mensupları ve belediye personeli katıldı.

MEVCUT SALONLAR YETERSİZ KALIYOR

Törenin başlangıcında Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı. Spor yapmanın gençler üzerindeki olumlu etkilerinden bahsederek konuşmasına başlayan Başkan Baysan, Çorlu Belediyesi’nin spor konusunda yapmış olduğu atılımlara değinerek bugüne kadar hayata geçirilmiş spor tesisi projelerinden söz etti. Çorlu Belediyesi’nin yapmış olduğu spor tesislerinde yetişen ve farklı branşlarda önemli başarılara imza atan sporcularla gurur duyduğunu belirten Başkan Baysan, Çorlu’daki mevcut kapalı spor salonlarının yetersiz olduğunu ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çorlu’da yapacağı Çorlu Kapalı Spor Salonu’nun bu eksikliği önemli ölçüde gidereceğini söyledi. Konuşmasının devamında projeyi bu aşamaya getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile Çorlu Belediyesi yöneticilerine teşekkürlerini ileten Başkan Baysan, yeni kapalı spor salonunun Çorlu’ya hayırlı olmasını diledi.

24 MİLYON TL’YE MÂL OLACAK

Başkan Baysan’dan sonra söz alan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Kapalı Spor Salonu projesi hakkında bilgiler verdi. Çorlu Kapalı Spor Salonu’nun yaklaşık 24 milyon TL’ye mâl olacağını belirten Başkan Albayrak, FIBA standartlarına uygun 2 bin 500 kişilik tribün kapasiteli, 135 araçlık kapalı ve açık otoparkı, 22 araçlık kapalı ve açık engelli otoparkı, kapalı antrenman sahası, duş, tuvalet, soyunma odaları, kafe, sporcu dinlenme odaları, çocuk oyun ve bakım odaları, sporcu kondisyon ve fitness odaları, antrenör odaları, gözlemci odası, güvenlik odaları, acil müdahale odaları, hakem odaları, basın salonu ve idari ofisleri barındıracak bu tesisin ülkemize çok başarılı sporcular yetiştireceğine inandığını söyleyerek Çorlu’ya hayırlı olmasını diledi.

BAŞA, BİLGİLENDİRMELERDE BULUNDU

Programın sonunda Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve yüklenici firma yetkilileri arasında Çorlu Kapalı Spor Salonu sözleşmesi imza altına alındı. Başkan Baysan, başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Törenin devamında TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, TESKİ olarak Çorlu’ya yapmış oldukları ve önümüzdeki yıl içerisinde gerçekleştirecekleri yatırımlar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Törenin ardından Çorlu Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile TESKİ yetkilileri, Çorlu’daki mevcut yatırımlar ile ileriki dönemde hayata geçirilmesi planlanan yatırımlar hakkında basına kapalı bir toplantı düzenledi.

Editör : Tuğberk Erdem
1783 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu