Çam Fidanları Toprakla Buluşuyor
reklam
25 Ocak 2012
Çam Fidanları Toprakla Buluşuyor

Çam Fidanları Toprakla Buluşuyor

Sultanköy Belediyesi, mevsime bağlı ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor. Dikimi gerçekleştirilen fidanların sert esen rüzgârdan olumsuz yönde etkilenmemesi amacıyla fidanlara, destek kazıkları çakılıyor. Bakım çalışmaları, ay boyunca devam edecek.

Sultanköy Belediyesi, mevsime bağlı ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor. Belediyeye bağlı ekipler, dikimin gerçekleştiği ağaçlara rüzgârdan kaynaklanan zararları en aza indirgemek amacıyla fidanlara kazıklama çalışması yapıyor. Belediye yetkilileri, bakım çalışmalarının hava şartlarına bağlı olarak ay boyunca devam edeceğini belirttiler.

Sultanköy’ün daha güzel bir görünüme kavuşması için yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmalarına önem veren Belediye ekipleri; dip açımı, gübreleme ve deforme olan ağaçların yenilenmesi gibi çalışmaları aralıksız olarak sürdürüyor. Vatandaşlardan, fidanların bakımlarını yapan ekiplere yardımcı olmalarını isteyen Sultanköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan; “Ekiplerimiz tarafından yapılan bu özverili çalışmalarla, kasabamızı daha yeşil bir görünüme kavuşturacağız. Ağaçlarımızı ve fidanlarımızı koruyup kollamak da vatandaşlarımızın elinde… Fidanların kazıklarının çıkartılmamasını ve ağaçlara zarar verilmemesini istiyoruz” dedi. Yeşil alanların “Kentlerin Akciğerleri” olduğunu da hatırlatan Çolpan; 2011 yılında 10 bin fidanın toprakla buluşturulduğunu, 2012 yılında ise hedeflerinin daha fazla fidan dikmek olduğunu belirtti.

Ağaçlandırma çalışmalarında Park ve Bahçeler ekipleri, yerlerinden çıkartılmış ve deforme olmuş ağaçların yerlerine çam ağaçlarını tekrar toprakla buluşturuyor.

Editör : Tuğberk Erdem
2343 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu